LEPE VODITELJKE PINKA I PRVE POŽELELE SREĆNE BOŽIĆNE PRAZNIKE: Dea priznala kako sprema ČESNICU, Bojana šta joj NAJVIŠE ZNAČI! (VIDEO)

Autor:

Zabava

06.01.2024

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Đurđevićka i Ristivojevićka se prisetile kako u ovo vreme dele sreću i ljubav u krugu porodice.

Voditeljka Pink televizije Dea Đurđević i voditeljka na Prva TV Bojana Ristivojević kažu da praznici za njih znače vreme provedeno s najmilijima, pa su se prisetile vremena kako su ih u porodici učili običajima u vreme Božića.

- Moji baka i deka su iz Vojvodine, tako da smo svako Badnje veče mi deca korinđali. Sada toga više nema, to bih volela da je ostalo, a prenela sam to što mesim pogaču svakog Božića, bez obzira na povredu, rukama mesim hleb, sviđa mi se što uvek svega ima na stolu i da mi svi budu tu. Volim položajnika, volim da mi celo društvo bude tu, ovaj put idem po baku, biće i ona sa mnom. Ove godine će nam jedino nedostajati Mlađa, njega ćemo uključiti preko video-poziva, pa će tako biti s nama, to je život - otkrila je Dea, te se prisetila obeležavanja Božića dok je bila mala, kad se najviše radovala prasećem pečenju, te priznala i šta joj nedostaje iz tog vremena:

Foto: ST/Vlada LUKIĆ

Dea Đurđević

- Praznici su nam bili zapravo najsrećniji momenat, pogotovo Božić, tad smo se okupljali, budili rano ujutro, to deci tad nije smetalo jer smo jedva čekali da ćapnemo malo s prasenceta, pre toga postiš, naravno, dolazi nam cela porodica, prijatelji, družimo se... Sad se sve to izmenilo jer je drugo vreme, zapravo drugačije gledaš na to kao dete, ali Božić smo svi jedva čekali jer tad nema posla. Iz tog perioda mi najviše nedostaje bezbrižnost, da ti je sva preokupacija oko toga kako ćeš se igrati ili da li imaš kontrolni posle praznika, to je bila jedina briga, sad je mnogo više brige, sad si ti taj neko ko okuplja porodicu, ko razmišlja šta će porodica sutra, a ne samo da uživaš u plodovima.

Foto: ST/Vlada LUKIĆ

Dea Đurđević

Deina koleginica Bojana Ristivojević uvek se rado priseti Božića kad je s bakom i dekom odlazila na liturgiju, a sada, kao majka maloletne ćerkice, trudi se da je nauči pravim životnim vrednostima i prenese joj običaje koje su i nju učili njeni roditelji. Bojana je radost Božića iz roditeljske kuće prenela u svoj dom.

- Sve rituale i običaje od porodice sam preuzela i svaki s pažnjom primenjujemo i dan-danas. Nastojaću i radovaću se ako i moja ćerka sutra bude s istom pažnjom i radošću pristupala pripremi Božića - kaže voditeljka i dodaje:

Foto: ST/Vlada LUKIĆ

Bojana Ristivojević


- Najdraže mi je svakako to porodično okupljanje i iskrene želje koje jedni drugima upućujemo. Najviše sam volela liturgiju, na koju sam zajedno s bakom i dekom odmalena išla, i pijukanje na Badnje veče, koje mi uvek izmami osmeh. Za Božić me vezuju samo najlepše uspomene i praznik je kom se svake godine neizmerno radujem. 

Foto: ST/Vlada LUKIĆ

Bojana Ristivojević

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading