PRIJA UŠLA U GRADIVO NA FAKULTETU: Studenti rešavaju zadatke koji se odnose na pevačicu!

Autor: P. R.

Zabava

11.10.2023

15:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Profesor matematike ovako dobio ideju da pevačica bude deo gradiva!

PRIJA UŠLA U GRADIVO NA FAKULTETU: Studenti rešavaju zadatke koji se odnose na pevačicu!

Foto: IM Live Production

Aleksandra Prijović

Pevačica Aleksandra Prijović danima je glavna tema svih medija širom regiona, a sada je, kako prenose hrvatski mediji, ušla i u matematički zadatak na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Koliko je pevačica postala uticajna govori i činjenica da je postala deo zadatka koji rešavaju studenti zagrebačkog Ekonomskog fakulteta. Naime, s obzirom na to da se na internetu pojavio oglas da se karte za njen koncert prodaju i po 5.000 evra, to je inspirisalo profesora i savetnika predsednike Republike da Prijovićevu uvrsti u zadatak. Studenti su učili oportunitetnom trošku, koji se u originalnom istraživanju objašnjava primerom besplatne karte za koncert Erik Klaptona i cene karte za 40 dolara za Bob Dilana.

Republika

Foto: IM Live Production

Aleksandra Prijović

- Deo za obrađivanja AP dobio sam gledajući reportažu o njoj sinoć na dnevniku. Na početku predavanja napraviću kratku rekapitulaciju tema. Jedna od njih je bila opurnitentnog troška odnosno vrednosti najbolje prilike koju nismo izabrali. Muzički ukusi su različiti, tako da su studenti dobili da reše zadatak, koliko iznosi u potpunosti trošak otići na večeru sa dečkom ili devojkom izbor je vaš, od toga koliko košta otići na koncert AP. Čini mi se da će studenti zapamtiti ovaj primer i suprotno onome što je američko istraživanje pokazalo znati baratati sa tim jednim pojmom iz ekonomije. Mediji i obrazovanje uvek idu zajedno kad god imamo ovakve fenomene - rekao je profesor.

Podsetimo, Aleksandra Prijović zakazala je čak pet koncerta u najvećoj zaagrebačkoj Areni i time srušila sve rekorde dosadašnjih kolega koji su pravili koncerte u ovoj dvorani.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading