Građani Srbije će pući 300.000 evra za Evrosong

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pobednici ovogodišnje Beovizije Sanja Ilić i Balkanika, nakon što su proslavili to što će našu zemlju predstavljati na Pesmi Evrovizije u Lisabonu, spremni su za veliku promotivnu kampanju o trošku građana, a Srbiju će odlazak na Evrosong ove godine koštati više od 300.000 evra.

Foto: instagram.com/balkanika_official
Sanja Ilić i Balkanika

Kako Srpski telegraf ekskluzivno saznaje, menadžment RTS sastavio je marketinški plan u okviru kog će obići desetak zemalja u EU, snimiti visokobudžetni spot, ali i uzeti dnevnice predviđene za put u inostranstvo.

- Plan je da se obiđe 10 zemalja, a odlazak u svaku zemlju, za desetočlanu ekipu, iznosi oko 10.000 evra. U to su uračunate avionske karte, smeštaj u hotelu, kao i dnevnice. Tako da će samo za promociju po Evropi morati da izdvoje 100.000 evra. Pored toga, spot za pesmu "Nova deca" radiće Sanjin sin Andrej Ilić, koji slovi za jednog od najskupljih domaćih reditelja, pa će za tu uslugu izdvojiti blizu 20.000 evra, koliko košta visokobudžetni spot - govori izvor blizak produkciji i dodaje:

- Na sve to idu i desetodnevni troškovi boravka u Portugalu, ali za trostruko više članova, budući da će u Lisabon putovati pored muzičara i desetočlana ekipa RTS, šminkeri, stilisti, frizeri, kao i scenograf, što će oslabiti budžet za dodatnih 100.000 evra - završava priču naš sagovornik.

Kako dalje saznajemo, tu nije kraj troškovima koji se crpe iz budžeta građana. Najveći pripadaju samom scenskom nastupu, za koji Sanja tvrdi da će biti najzahtevniji do sada, bar kad su domaći izvođači u pitanju. Scenski nastup, kostimi, kao i specijalni efekti, dodatno će koštati oko 50.000 evra.
Na sve navedeno ne treba zaboraviti i sam izbor predstavnika pesme Evrovizije u Sava centru, koji je takođe koštao građane Srbije.
Foto: Facebook/Sanja Ilić i Balkanika
Sanja Ilić i Balkanika

Ovim povodom, kontaktirali smo sa PR Duškom Vučinić Lučić, koja je na naše postavljeno pitanje vezano za troškove promocije i organizacije za Evrosong odgovorila:

- Pošaljite mi sva pitanja na mejl i dobićete odgovor - rekla je Duška za Srpski telegraf, međutim, odgovore do zaključenja ovog broja nije poslala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading