ISPOVEST Željka Samardžića: U Mostar idem samo da obiđem grobove i prijatelje! (VIDEO)

Autor: Dušan Lukić

Zabava

22.04.2023

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nova epizoda emisije "Ispovesti" je na našem Jutjub kanalu Republika TV!

Pevač Željko Samardžić kaže da se u rodni Mostar danas vraća samo kad treba da obiđe prijatelje i grobna mesta dragih osoba koje više nisu među nama. On je u velikom intervjuu za emisiju "ISPOVESTI" otkrio zbog čega se preselio u Kotor i šta ga je nateralo da tamo ostane, koliko je danas ponosan na porodicu, koju je osnovao, a prisetio se i toga kako je upoznao suprugu Maju, tvrdeći da nije bilo nimalo lako da je osvoji.

Foto: ST/Nikola Mutić

Ispovest Željka Samardžića

 

- Kotor je nekako moj grad i odlučio sam da najviše vremena provodim dole jer u tom moru najbolje plivam. Ranije sam pričao da je Beograd moja luka. Ovo je metropola u koju je svako dobrodošao. Niko te ne pita šta si, ko su ti otac i majka i kakvo poreklo imaš. U tom pogledu je i Kotor takav i taj grad mi se dopao kada sam prvi put otišao u ribolov. Planine i more su magija, a dočekati zoru u Bokokotorskom zalivu je prava milina - priča Željko i nastavlja:


- Što se Mostara tiče, on mi je u srcu i tako će biti dok sam živ. Volim svoj rodni grad i odem tamo da posetim i prijatelje i groblja, međutim, retko se tamo zadržavam. Iz Beograda mogu da vodim karijeru, tu su mi se deca nastanila, pa onda i unuci. U Mostaru sam imao srećno detinjstvo i nekako se uvek setim tih detalja kad me put tamo nanese ili kad odlučim da odem. Igranje s prijateljima, kad smo bili nestašni, te situacije se pamte uvek. To je grad s velikim srcem.

Foto: ST/Nikola Mutić

Ispovest Željka Samardžića

 

S druge strane, Samardžić tvrdi da ga, kao kod kuće, dočekaju ne u Mostaru i Beogradu već u Makedoniji.
- Kad pričamo o publici, najdraže mi je da pevam pred makedonskom publikom. Uvek se obradujem kad mi jave saradnici da treba da krenemo dole. Ne mogu da opišem s koliko ljubavi i poštovanja me uvek dočekaju i isprate. Pevao sam milion puta u Makedoniji. Svuda u regionu je lepo, ali Makedonci učine da mi srce zaigra! Gostoljubivi su i uvek se rado vraćam tim krajevima. Kao da su ih moje pesme opčinile. Tamo sam često, a, recimo, ne sećam se kada sam poslednji put pevao u rodnom Mostaru -
kaže pevač.

Foto: ST/Nikola Mutić

Ispovest Željka Samardžića

 


Željko se potom prisetio kako je upoznao suprugu Maju, pa je objasnio da je jedva uspeo da je namami da se nasamo vide, te i da mu popularnost koju je imao u tom trenutku nije pomagala.


- Kad smo se supruga i ja upoznali, fudbaleri i pevači su bili na glasu. Maja je bila najmlađe dete u porodici, a sreli smo se kad sam pevao na jednoj igranci u školi. Iz patrijahalne je porodice i nekako je uvek bila povučena. Njen profesor je bio moj prijatelj, on je bio organizator te žurkice i njega sam pitao: "Izvini, znaš li ko je ova lepa devojka?" Rekao mi je da nema šanse da je osvojim i da je to ćerka jednog profesora. To me je još više zaintrigiralo i bio sam uporan. Nije me imala na mapi, nije na početku bilo šanse da se stvori prilika da se zbližimo iako sam ja u to vreme bio lokalno vrlo popularan. Nije to njoj mnogo značilo. Tek kasnije zbog moje upornosti uspeli smo nekako da provedemo vreme zajedno, da me bolje upozna i da mi, što se kaže, da šansu. Uspeo sam da je osvojim i otad se više nismo odvojili.

 

Veliku ispovest Željka Samardžića pogledajte u videu na početku teksta!

 

 

BONUS VIDEO: 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading