ZBOG SIROMAŠTVA BRENA POSTALA PEVAČICA: Ovo je njena prošlost, spas pronašla u muzici!

Autor:

Zabava

05.03.2023

06:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas poznata folkerka priznala da je sa svojom porodicom životarila dok nije počela da peva.

ZBOG SIROMAŠTVA BRENA POSTALA PEVAČICA: Ovo je njena prošlost, spas pronašla u muzici!

Foto: St- N. Pancic

Folk zvezda Lepa Brena, rođena kao Fahreta Jahić, pojavila se na muzičkoj sceni početkom osamdesetih godina prošlog veka, kao zamenska pevačica u Slatkom grehu, a ubrzo je postala najpopularnija u bivšoj Jugoslaviji.

Na samom početku karijere u jednom od prvih intervjua tada 22-godišnja Brena priznala je da je postala zvezda zbog nemaštine, u kojoj je s porodicom živela, kao i da su njeno pojavljivanje i postojanje na sceni bili odraz potrebe za boljim životom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lepa Brena (@lepabrenaa)


Naime, Fahreta je svojevremeno otkrila da je pre nego što je postala najpopularnija folkerka bivše Jugoslavije živela u više nego skromnim uslovima, u radničkoj porodici s majkom Ifetom, ocem Abidom, sestrom Farom i bratom Farukom. Kako sama kaže, spas od nemaštine i skromnog života videla je u muzici.

- Odrasla sam u jednoj patrijarhalnoj muslimanskoj porodici. Mi smo bili petočlana porodica, koja je živela od jedne radničke plate, moj otac je radio kao medicinski tehničar, dok je majka bila domaćica. S jednom takvom platom mnogo se teško opstaje, sve troje smo se školovali. Mi nismo želeli da budemo neko i nešto, već da završimo školu i da možemo da pomognemo roditelje. Mi s jednom takvom platom nismo mogli sebi da ispunjavamo želje, mogli smo samo da živimo. Snalazili smo se - ispričala je Brena iskreno u jednom intervjuu iz 1982.

Ime Fahreta ocrtava
moju pravu ličnost!

Republika

Foto: printscreen

Lepa Brena je mnogo ponosna na sebe

Jednom prilikom folkerka je odala tajnu i kako je saznala odakle potiče njeno ime Fahreta. Kao pevačica u usponu, nije krila koliko je ponosna na sebe i svoje ime, koje je morala da zameni umetničkim, pa je otkrila i šta ono znači:

- To je ime turskog porekla i znači nagrada ili pohvala. To sam slučajno saznala od jednog Turčina, dolazio je u Brčko i prodavao neke stvarčice, još pre dok je moglo tako da se prodaje. Mislim da to ime meni sasvim odgovara i ocrtava moju pravu ličnost. Ja sam mnogo ponosna na sebe. Ne cenim i ne poštujem nikog u životu koliko poštujem sebe - govorila je Brena samouvereno.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading