POSLEDNJIM ATOMIMA SNAGE SAM SE BORILA DA NE PADNEM U KREVET: Nada Obrić otvorila dušu o BORBI SA RAKOM!

Autor:

Zabava

23.02.2023

06:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pevačica Nada Obrić tri puta je vodila borbu sa opakom bolešću!

POSLEDNJIM ATOMIMA SNAGE SAM SE BORILA DA NE PADNEM U KREVET: Nada Obrić otvorila dušu o BORBI SA RAKOM!

Foto: printscreen/Kurir TV

Nadu Obrić je instikt sva tri puta odveo kod lekara i svaki put je bilo u minut do, ali je u toj borbi sa kancerom pobedila. 

- Prvi put se to desilo 1999. godine, tada moja deca još nisu postali svoji ljudi. Bili su još uvek na fakultetima i ja kada sam to čula, naravno sada kada bih rekla ahahaha, ne bih bila normalna osoba, ali sam razmišljala brzinom munje, brzinom svetlosti šta mi je i kako činiti. U sredu sam saznala u ponedeljak sam operisana. Moji instikti su me i prvi put i drugi put i treći put odveli tako kod lekara - priča Nada Obrić koja se prisetila trenutka kada je prvi put saznala da ima kancer i nastavlja:

Republika

Foto: Republika.rs

Nada Obrić

-Sve je bilo nešto u pet do dvanaest, nešto u minut do dvanaest, a ovo poslednje je bilo u sekund do dvanaest. Stalno molim ljude da im se šalju znaci, da ih prepoznaju i da samo sekundu popričaju sami sa sobom i da vide šta je to možda čudno što se njima dešava i da bez stida i bez srama odu od lekara do lekara pa ako je, pronaćiće se. To nije sramota, bolest ne pita, bolest svakoga može da snađe, sramota je, pogotovo u današnje vreme, ne obratiti se lekaru i ne zatražiti pomoć - kaže Nada u emisiji "Na terapiji sa Slavicom Đukić Dejanović" i apeluje na sve kada osete promene da se jave lekarima.

Nada je o borbi sa opakom bolešću pričala i javno na televiziji ne bi li skrenula pažnju ljudima.

- Ja sam prva u ovoj zemlji izašla i rekla šta mi se desilo i to još kod pokojnog Minimaksa u emisiji. Tada sam živela na Bežanijskoj kosi, četiri moje poznanice, komšinice, od toga jedna dobra prijateljica, su došle i rekle mi da su nakon tog mog razgovora koji su čule otišle na pregled i završile na operacionom stolu. Čim je operacija znači da nije dobro - iskrena je Nada koja dodaje:

- Molim ljude da se raduju svakom danu, zaista taj neki optimizam koji imam... Ja se radujem svakom satu, a ne svakom danu.

Republika

Foto: printscreen/TVPink

Pevačica Nada Obrić

Pevačica je otkrila i šta joj je bilo najteže u periodu lečenja i tretmana kroz koje je prolazila.

- Bilo je zračenje, bilo je hemioterapija deset, a dvadeset pet zračenja. Naravno da je to užasno teško. Svom svojom snagom, poslednjim atomima snage sam se borila da ne padnem u krevet. Gledam decu, gledam im te oči, niko ništa ne govori, vidim njihov strah jeziv u očima, jer oni nemaju ni tatu sad, a ja opet neću ni njih da sekiram. I onda razmišljam šta ako padnem sad i legnem, posle hemioterapije sigurno, naravno da vam je teško, da nemate snage da živite, ali ako ja legnem i ubolestim se, ja ću samo njima mnogo više otežati, a sebi neću pomoći - iskreno priča Nada koja se borila iz sve snage i dodaje:

- Doktorka onkolog koja me je vodila na hemioterapijima u Beču, jedna naša sestrica je radila sa njom i doktorka njoj posle neke moje pete - šeste hemioterapije kaže: "Ja se ove Nade bojim", a ova mala: "Joj pa zašto, pa ona je divna", počne da me hvali, a kaže: "Ona žena nije normalna, ona dolazi i ide sa hemoterapiji kao da je bila na kafi. Ni kosa joj nije opala", a opadala mi je u grumenovima, ali ja sam toliko gustu kosu imala.

Republika

Foto: printscreen/Kurir TV

Nada Obrić

- Ja dođem kući posle toga malo odmorim onda idem da prošetam, ne mogu, korak po korak, ne mogu, malaksala, al' idem, još malo, pa još malo. Najnormalnije sam se ponašala u kući, a kad ćerka nije tu, onda ja malo prilegnem, da skupim malo snage - kaže Nada Obrić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading