BILJANA OBRADOVIĆ IMALA TUMOR VELIČINE FUDBALSKE LOPTE: Voditeljka strepela do poslednjeg trenutka za život! "Moraš na hitnu operaciju"

Autor:

Zabava

02.01.2023

14:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Voditeljka Biljana Obradović opisala svoju borbu sa tumorom.

BILJANA OBRADOVIĆ IMALA TUMOR VELIČINE FUDBALSKE LOPTE: Voditeljka strepela do poslednjeg trenutka za život! "Moraš na hitnu operaciju"

Foto: Jutjub/Grand Magazin Tv Grand

Voditeljka Biljana Obradović pre nekoliko godina suočila se sa ozbiljnim zdravstvenim problemom kada joj je dijagnotikovan tumor pankreasa. 

Ona je u jednom televizijskom gostovanju otkrila detalje svoje borbe sa bolešću

Republika

Foto: YouTube printscreen/FK Partizan Beograd

 

 

- Kad se kaže tumor pankreasa obično se misli na "ono najgore". "Ja sam zaista imala sreću da u pravom trenutku otkrijem tumor - kaže Biljana i naglašava da tumor pankreasa nije isto što i rak, iako mnogi odmah pomisle da je reč o malignoj bolesti. 

Kako je ispričala, ona je imala dobroćudni tumor koji je bio veličine fudbalske lopte, ali da do poslednjeg trenutka nije znala da li je u pitanju benigni ili maligni tumor:

- Tumor koji je bio veličine 600 grama, 11 centimetara, to je kao jedna fudbalska lopta, a mi do poslednjeg trenutka nismo zaista znali da li je tumor maligni ili benigni, međutim kada je urađena anamneza onda su videli da je došlo polako do "raslojavanja", što ja kažem - zaista me je Bog pogledao da ja to uklonim u pravo vreme, jer da smo sačekali nekih 5 - 6 meseci, ne bih znala u kom pravcu bi to moglo da se razvije - opisala je Biljana Obradović u emisiji "RTS Ordinacija" i dodala: 

Republika

Foto: instagram.com/biljanacity

 

 

"Biljana, imaš tumor pankreasa - moraš na hitnu operaciju kako znaš i umeš!"

Poznato je da voditeljka vodi zdrav način života, međutim priznaje da se godinama unazad osećala umorno i da je to bio signal da da nešto nije u redu. 

- Pravilno se hranim, ne pušim, ne pijem, idem na spavanje oko 22 sata, bavim se fizičkom aktivnošću idem u teretanu, išla sam i na jogu, ali poslednjih 7-8 godina ja sam osećala konstantan umor, nisam imala snage, često sam bila bolesna, takođe imam redovne cikluse koji traju četiri dana ali posle tih ciklusa nisam mogla da se oporavim po tri nedelje, kao u slučajevima anemije - objasnila je.

Zbog ovakvih simptoma smatralo se da Biljana ima hipotireozu, odnosno smanjenu funkciju štitaste žlezde.

Zapravo, kako je priznala u emisiji "RTS Ordinacija", Biljana se 15 godina lečila od hipotireoze, za koju su kasnije profesor dr Nikica Grubor i jedan čuveni endokrinolog ustanovili da nije pravi uzrok Biljaninog stanja, već da je uzrok drugi - cistični tumor pankreasa koji je imao simptome slične hipotireozi.

Biljani je potpuno jasno da njeno stanje jeste delovalo kao hipotireoza jer je zaista imala problem sa oticanjem i sa gojenjem, čak i sa upornim celulitom, a u tom periodu je osećala neku vrstu anksioznosti i, kako kaže, polu - depresije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading