Čuveni pevač ODBIO Bregu i Bijelo dugme! Nakon više decenija otkrio ISTINU: Nisam se NAPALIO!

Autor:

Zabava

30.09.2022

19:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Masimo Savić svojevremeno je odbio Gorana Bregovića da nasledi Alena Islamovića.

Čuveni pevač ODBIO Bregu i Bijelo dugme! Nakon više decenija otkrio ISTINU: Nisam se NAPALIO!

Foto: ST/D. KADIĆ

Pevač Masimo Savić otkrio je da svojevremeno nije prihvatio saradnju sa Goranom Bregovićem i Džonijem Štulićem, te da mu je iskreno žao zbog toga, prenosi 24sata.hr.

- Džoni je hteo da bude producent prvog albuma Doriana Graya i čim se vratio iz Amerike, rekao je to Siniši Škarici. Mislim da je u SKUC-u gledao moj bend. Tad je čak izjavio da je po celoj Americi tražio nešto što je tu u Zagrebu. U sledećih nekoliko dana stigao je poziv od Škarice, koji mi je rekao da Štulić želi biti naš producent za naš prvi album ‘Sjaj u tami’. A ‘Sjaja u tami’ još nema, nije ni postojao - rekao je on, a onda je progovorio o Bregoviću.

- Bregović je, kad je Alen Islamović izašao iz Bijelog Dugmeta, tražio pevača. Jednostavno se nismo našli. Ja sam trebao biti taj koji će pevati kao momci pre mene, postati njihov ‘copy paste’ i onda idemo dalje. Iako je Bregović imao dosta čistu ideju, nas dvojica sa gitarama napred, nešto kao Stonsi. Dobra ideja, ali nisam se napalio na to, pa je ostalo da sve visi u zraku – rekao je Masimo jednom prilikom i dodao:

Foto: ATA Images

Masimo Savić

- Naravno da mi je žao. Kako ne? Žao mi je što u tom trenutku nismo krenuli da radimo nešto dobro i kreativno. Da jesmo, ostavili bismo trag. Trebali smo tada otići u studio i snimiti nešto, a nije se moglo tek tako. Nisi mogao reći: ‘Ajmo da se nađemo popodne kod mene kući i da snimimo pesmu’. Morao si da naručiš dane u studiju, sate… - kazao je pevač koji otkriva kako su slavni muzičari reagovali na to odbijanje.

- Ni Bregović, ni Zoran Redžić, ni bubnjar Điđi Jankelić… niko se nije naljutio. Nisu imali priliku da vide kako bi to funcionisalo, pa nisu imali zašto da se ljute. Međutim, Goran, koji je puno maštovitiji čovek, on je video da bi to moglo jako dobro zvučati. Čuo je to i u svojim mislima podigao je temperaturu cele priče, ali ja nisam imao dovoljno elana – zaključuje Masimo.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Mirjana Janiš

02.10.2022 20:43

Plagijator, licemer, izlizani funjar!.