Otkriveni detalji života Boža Vreća! Inspiracija je mnogima, a zapravo KRIJE brojne OŽILJKE iz prošlosti!!

Autor:

Zabava

19.08.2022

18:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Težak život Boža Vreća.

Otkriveni detalji života Boža Vreća! Inspiracija je mnogima, a zapravo KRIJE brojne OŽILJKE iz prošlosti!!

Foto: ATA Images

Pevač Božo Vrećo od prvog svog pojavljivanja ostavio je veliki trag, a svojim izgledom i posebnim vokalom, pevač sevdalinki ne ostavlja ravnodušnim nikoga.

Božo je rođen 1983. godine u Foči, a živi i radi u Sarajevu, inače je magistar arheologije. Odrastao je sa majkom i dve sestre, a oca je izgubio kada je imao svega pet godina, te je majka bila ta koja ga je podržavala celog života u svemu. Ugledao se na majku koja je slikarka, te je i sam slikao, ali iako ima spremnu izložbu svojih dela, ne želi da je predstavi javnosti.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Božo Vrećo

Kako ima redak glas, pravo je čudo da je zapravo samouk. Nikada nije išao na časove pevanja, niti je svirao instrumente, a interesantno je glas vežba prateći instrukcije na internetu. Za sevdalinke se odlučio kada je imao 27 godina jer se kako kaže, na taj način poistovećuje sa njenim junacima koji su pretrpeli stradanja zbog ljubavi.

Život ga nije mazio, odrastao i živeo skromno, uz neprihvatanja sredine koja su ostavila brojne ožiljke.

Tokom jednog televizijskog nastupa upoznao je basistu Edvina Hadžića i gitaristu Dina Šutala sa kojima je osnovao ansambl Halka, što na staroindijskom jeziku označava dobrodošlicu svetlosti. Nakon dva albuma sa njima, snimio je solo album ''Moj sevdah''. Pored sevdaha, voli bluz, džez i soul, a pevači koji ga inspirišu su Himzo Polovina, Selim Salihović, Emina Zečaj, Nada Mamula...

Neretko ističe da inspiraciju pronalazi i u lirskim pričama, a jedini je koji danas piše i unapređuje sevdalinke, te su njegova dela deo filmova i pozorišnih predstava.

Pored specifičnog glasa, Božo se izdvaja i po posebnom stilu oblačenja, te tako svoje nastupe započinje u elegantnim odelima, a onda se presvlači u haljine i nosi brojne ogrlice, pa tako uspeva da se uživi u potpunosti u muške i ženske tekstove jer smatra da su svi ljudi i jedno i drugo.

U slobodno vreme se bavi poezijom, slikarstvom, dizajnom, planira putovanja, a ranije je radio i kao profesor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading