Konstrakta ŠOKIRALA priznanjem: Raspevalala sam se uz Zoricu Brunclik! Orilo se: Težak je ovaj život, a da se živi mora!

Autor: Aleksandra IVANOVIĆ

Zabava

19.05.2022

04:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Konstrakta je otkrila da se pred nastup na Evroviziji raspevavala uz Zoricu Brunclik.

Konstrakta ŠOKIRALA priznanjem: Raspevalala sam se uz Zoricu Brunclik! Orilo se: Težak je ovaj život, a da se živi mora!

Foto: Ivica Maksimović/Ata images

Srpska predstavnica na ovogodišnjem Evrosongu u Italiji Ana Đurić Konstrakta otkrila je da se tokom Evrovizije raspevavala uz čuveni hit pevačice Zorice Brunclik.

Republika

Foto: Ivica Maksimović

Zorica Brunclik

Naime, ona je u jednoj emisiji priznala da se Torinom orilo kad naša delegacija s njom na čelu zapeva "Težak je ovaj život, a da se živi mora, meni je ovaj život hleb sa sedam kora".

- Zaista jesmo pevali. Meni je ta pesma duhovita dosta i ja sam insistirala da se peva na više punktova - rekla je Konstrakta.

Republika

Foto: Republika TV/ Printskrin

 

 

Prva iz Srbije našla se na prestižnoj top-listi

Nakon što je završila u top pet na zvaničnoj Evroviziji, u finalu koje je održano 14. maja u Torinu, naša predstavnica Ana Đurić Konstrakta našla se i na top-listi Global Viral Spotify, među 50 izvođača na svetu. Kako komentarišu fanovi Evrosonga, tu se nikada nije našao nijedan izvođač iz Srbije. Međutim, Konstrakta se prva našla na ovoj listi i zauzela 23. poziciju. Njena pesma "In corpore sano" zaludela je evrovizijsku publiku, koja je naučila nekoliko stihova na srpskom, dok su delovi naše koreografije postali prepoznatljivi širom sveta.

Ovim povodom smo pokušali da stupimo u kontakt i sa folk zvezdom da bismo čuli njene utiske o Ani Đurić i tome što se na Evroviziji raspevavala uz Zoričin stari hit, ali Brunclikova nije bila rada da o tome javno govori.

- Zorica takve stvari ne komentariše - kratko je poručio njen suprug Miroljub Aranđelović Kemiš, koji umesto nje i održava odnose s medijima.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

 

 

U svom polufinalu imala najviše glasova publike

Konstrakta, koja je u drugoj polufinalnoj večeri u Torinu Srbiji je obezbedila prolaz u finale Evrovizije, prema rezultatima koji su obelodanjeni nakon velikog finala, imala je najveći broj glasova publike, ali je u svom polufinalu završila na trećem mestu. Naime, prema glasanju publike, dobila je najviše poena, odnosno isti broj bodova kao predstavnica Švedske, 174, s kojom je delila prvu poziciju. Međutim prema bodovima žirija u drugom polufinalu, na prvom mestu bila je Švedska (222 boda), a iza nje je bila Australija (169 poena), dok je Konstrakta od žirija dobila svega 63 boda. Ispred nje, prema žiriju, bili su Estonija, Belgija, Češka i Azerbejdžan. Interesantno je da je Australija publici bila na osmom mestu iako joj je žiri dodelio drugu poziciju u drugoj polufinalnoj noći.

Podsetimo, Konstrakta je izazvala kolektivnu euforiju ne samo u Srbiji već i u regionu, ujedinivši sve narode bivše Jugoslavije, a zatim je specifičnom harizmom, umetničkim konceptom i koreografijom za pesmu "In corpore sano" zarazila Evropu i svet. Srbiju je pozicionirala na visoko peto mesto na 66. Evroviziji, nedavno održanoj u Italiji, a iz Torina se vratila sa priznanjem "Marsel Bezenkon", koje se svake godine tradicionalno dodeljuje za najbolji umetnički performans uoči početka finalne večeri takmičenja za najbolju pesmu Evrope.

Republika

Foto: Printscreen Facebook

 

 

Pokrenuta peticija "Da Konstrakta ode u penziju"

Na Fejsbuku se pojavila neobična peticija kojom se skupljaju potpisi za predlog da se Konstrakti dodeli nacionalna penzija. Konstrakta je podelila tekst peticije na instastoriju, statistiku o potpisima, a onda je i prokomentarisala ovu ideju:

- Lepo je ovo s penzijom. Ali moram vam reći da sam tanka sa stažom, ne znam bih li ga nakrpila i sutra da se zaposlim. Tako da će biti cvrčak i mrav priča.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading