POKOJNI Vidoje je sin ČUVENOG Miše Grofa: Milioni su UKRADENI iz Ristovićevog stana, a u sve umešan POZNATI POLITIČAR iz Slobinog vremena!

Autor:

Zabava

08.05.2022

13:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo je otac preminulog Vidoja Ristovića, koji je svojevremeno doživeo neviđeni skandal!

POKOJNI Vidoje je sin ČUVENOG Miše Grofa: Milioni su UKRADENI iz Ristovićevog stana, a u sve umešan POZNATI POLITIČAR iz Slobinog vremena!

Foto: Youtube.com printscreen, Instagram.com

Iznenadna smrt Vidoja Ristovića koji je preminuo u 44. godini života, iza sebe je ostavio neutešnu suprugu voditeljku Nikolinu Pišek, sa kojom je dobio ćerkicu Unu Sofiju. Tokom istraživanja o liku i delu ovog poznatog istoričara, mnogi su se prisetili njegovog čuvenog ova, kog je cela Srbija, ali i nekadašnja Jugoslavija znala pod nadimkom Miša Grof

Miša Grof odnosno Viktor Ristović čuveni je i nadaleko poznat antikvar i trgovac umetninama od koga je pokojni Vidoje, koji je po obrazovanju bio istoričar umetnosti, nasledio ljubav prema skupocenim predmetima iz prošlosti.

 

 

Mnogi se sećaju i u ono doba nezapamćenog skandala koji se desio baš u kući Miše Grofa. Miša odnosno Viktor je tada bio među glavnim svedocima, još davne 2001. godine u aferi koja je odjeknula kao grom. Naime, tada je otkriveno da je Željko Simić, tadašnji večiti dečko srpske politike i bivši ministar kulture i visoki funkcioner SPS-a, snimljen kamerom kako iz Mišine kuće uzima devize i mnoge dragocenosti sa stola. 

 

 

Kako je policija saopštila sada već davne 2001, Željko Simić je u periodu između 25. avgusta i 7. septembra te godine počinio nekoliko teških krađa u stanu svog poznanika Miše Grofa, što je zabeleženo kamerama.

Na snimcima se vidi kako bivši ministar sa gomile na kojoj je bilo tadašnjih 1.700 maraka uzima prvo 100, pa još dva puta po 200 maraka, stavljajući ih u džep, a sve to dok je bio sam u sobi. Na snimku se videlo i kako oštećeni Grof prethodno nudi Simića pićem jer mu je rođendan i napušta prostoriju. Video-snimak koji su tada emitovale sve televizije davno je uklonjen sa Jutjuba, a u arhivama portala i novina ostali su samo skrinšotovi sa tog snimka.

Republika

Foto: Youtube.com printscreen

Željko Simić i Miša Grof

 

Prema tadašnjim izjavama majora Ljubiše Mavrića, zamenika načelnika odeljenja za suzbijanje imovinskih delikata SUP Beograd, Grof je primetio da mu nestaju stvari, posumnjao je da ga potkrada neko od prijatelja i instalirao kameru koja je Simića uhvatila na delu.

Policija je tada, nakon pretresa Željkovog stana, pronašla mnoge skupocenosti poput zlatnog sata marke ,,Roleks", kao i dva para zlatnih naočara, od kojih su jedne od Karije, dva korišćena parfema ,,Hermes", a kako je tada u prijavi oštećenog pisalo, u stanu su nedostajale i zlatna tabakera i srebrni svećnjak iz 19. veka. Govorilo se da je procena stvari u vrednosti 2. 100. 00 dinara u to vreme, prenosi Kurir. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading