Višemilionska DUGOVANJA će konačno biti izmirena!? Pronađeno rešenje za NEISPLAĆENE izvođače Beer fest-a! (VIDEO)

Autor: Aleksandra DIMIĆ

Zabava

29.03.2022

14:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Održana konferencija za štampu povodom neisplaćenih honorara izvođačima prošlogodišnjeg festivala ''Beer fest''.

Višemilionska DUGOVANJA će konačno biti izmirena!? Pronađeno rešenje za NEISPLAĆENE izvođače Beer fest-a! (VIDEO)

Foto: Republika.rs

Nakon što su se izvođači prošlogodišnjeg muzičkog festivala ''Beer fest'' oglasili i otkrili da im organizatori festivala duguju honorare koje su ugovorili i koje su prema ugovornoj obavezi morali da ih isplate do 31. avgusta 2021. godine, prašina u javnosti se podigla, a pored izvođača i brojni ljubitelji ovog festivala su tražili odgovore.

Povodom toga je danas organizovana konferencija za štampu, na kojoj su izneti predlozi rešenja povodom novonastale situacije, ali i objašnjena iz kog razloga je došlo do neprijatnih okolnosti po sve.

- Za nama je veoma teških par godina kada je u pitanju muzička industrija, mi smo pokušali prošle godine u gotovo nemogućim uslovima da održimo brend festivala piva i prošlogodišnji festival održali u stvarno dobroj veri da publici pružimo dugo iščekivanu zabavu i pružimo podršku domaćim izvođačima - počeo je direktor Beogradske kulturne mreže Vladica Radević i dodao:

- Nakon toga nastupaju finansijski problemi u firmi i mi pokušavamo mesecima da rešimo situaciju. Većinski vlasnik Beogradske kulturne mreže je u katastrofalnoj finansijskoj situaciji koja vuče na bankrot, dugovi su u milionima evra. U jednom momentu je postalo jasno da preostali deo honorara izvođačima neće biti isplaćen - rekao je direktor Beogradske kulturne mreže koji je naveo da se za pomoć obratio Sky koproraciji prema kojoj takođe imaju dugovanja od 55 miliona.

Republika

Foto: Republika.rs

Konferencija za štampu povodom neisplaćenih izvođača Beer fest-

Milenko Škarić, direktor i osnivač Sky korporacije je rekao i na koji način će regulisati situaciju sa neisplaćenim honorarima.

- Naša je dobra volja što ćemo isplatiti izvođače, nemamo nikakvu pravnu obavezu. Mi smo pored toga što se nama duguje novac odlučili da investiramo dodatni novac i izmirimo pre svega izvođače. Mi pozivamo sve izvođače da već od sutra nam se obrate, sa svakim ćemo pojedinačno sačiniti nove ugovore i u potpunosti isplatiti sredstva koja im se duguju. 

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading