PREPOZNAJETE LI PEVAČICU SA SLIKE? Nosi epitet KRALJICE NARODNE MUZIKE, a bila je i PRVA PRATILJA na izboru za Mis Jugoslavije! (FOTO)

Autor:

Zabava

26.02.2022

08:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Poznatu pevačicu na fotografiji iz mladosti retko ko može da prepozna.

PREPOZNAJETE LI PEVAČICU SA SLIKE? Nosi epitet KRALJICE NARODNE MUZIKE, a bila je i PRVA PRATILJA na izboru za Mis Jugoslavije! (FOTO)

Foto: printscreen/instagram.com/estradnimuzickivremeplov

Snežana Đurišić jedna je od naših najpoznatijih pevačica narodne muzike, a zbog svog glasa i neverovatne karijere dobila je epitet ''kraljica narodne muzike''.

Foto: printscreen/TVPink

Snežana Đurišić kraljica narodne muzike

Sa svega devet godina je snimila prvu ploču, a do danas ima snimljenih preko 40 albuma, ploča... Za svoj doprinos muzici dobila je niz priznanja, a jedni od njaznačajnijih su Nacionalni estradno-muzički umetnik Srbije, Estradno-muzička nagrada Srbije za životno delo...

Nazivana je čudom od deteta zbog svog virtuoznog glasa, a malo ko zna da je 1977. godine bila prva pratilja na izboru sa Mis Jugoslavije.

 

 

Snežana je više od pedeset godina na muzičkoj javnoj sceni i važi za jednog od najistaknutijih i najznačajnijih muzičkih umetnika.

Jedne od njenih najpoznatijih pesama su ''Nema ćara od bećara'', ''Mala soba tri sa tri'', ''Pričaj mi pričaj'' i mnoge druge.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading