PREPOZNAJETE LI PEVAČICU SA SLIKE? Nosi epitet KRALJICE NARODNE MUZIKE, a bila je i PRVA PRATILJA na izboru za Mis Jugoslavije! (FOTO)

Autor:

Zabava

26.02.2022

08:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznatu pevačicu na fotografiji iz mladosti retko ko može da prepozna.

PREPOZNAJETE LI PEVAČICU SA SLIKE? Nosi epitet KRALJICE NARODNE MUZIKE, a bila je i PRVA PRATILJA na izboru za Mis Jugoslavije! (FOTO)

Foto: printscreen/instagram.com/estradnimuzickivremeplov

Snežana Đurišić jedna je od naših najpoznatijih pevačica narodne muzike, a zbog svog glasa i neverovatne karijere dobila je epitet ''kraljica narodne muzike''.

Republika

Foto: printscreen/TVPink

Snežana Đurišić kraljica narodne muzike

Sa svega devet godina je snimila prvu ploču, a do danas ima snimljenih preko 40 albuma, ploča... Za svoj doprinos muzici dobila je niz priznanja, a jedni od njaznačajnijih su Nacionalni estradno-muzički umetnik Srbije, Estradno-muzička nagrada Srbije za životno delo...

Nazivana je čudom od deteta zbog svog virtuoznog glasa, a malo ko zna da je 1977. godine bila prva pratilja na izboru sa Mis Jugoslavije.

 

 

Snežana je više od pedeset godina na muzičkoj javnoj sceni i važi za jednog od najistaknutijih i najznačajnijih muzičkih umetnika.

Jedne od njenih najpoznatijih pesama su ''Nema ćara od bećara'', ''Mala soba tri sa tri'', ''Pričaj mi pričaj'' i mnoge druge.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading