VEDRANA RUDAN IZGUBILA VID! Spisateljicu zadesila TRAGEDIJA, uzrok je ZAPANJUJUĆ!

Autor:

Zabava

23.02.2022

18:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vedrana Rudan ostala je bez vida usled posledica koronavirusa.

VEDRANA RUDAN IZGUBILA VID! Spisateljicu zadesila TRAGEDIJA, uzrok je ZAPANJUJUĆ!

Foto: Tanjug

Hrvatska spisateljica Vedrana Rudan zabrinula je sve svoje fanove kada je objavila da ima zdravstvene probleme, koji su kako kaže posledica koronavirusa.

- Drage moje, dragi moji! Mnogi ste mi pisali, hvala vam, i tražili od mene objašnjenje zašto se ne javljam. Odgovor je kratak iako mutan, ja sam poluslepa - napisala je Vedrana i dodala:

Republika

Foto: ST/N. MANDIĆ

Vedrana Rudan izgubila vid

- Mene je korona tresnula u oči. Bila sam dva puta u bolnici, odlični lekari “ništa ne vide”, ne vidim ni ja. U daljini mi je sve jasno. I brda i doline. Ali…Imam problem sa gledanjem u mobitel, teve ekran, kompjuter, knjigu. Ne mogu čitati, gledati Netflix, surfovati… Ja sam jedina osoba u Hrvatskoj koja pojma nema kako izgleda Hanina venčanica, uhapšeni ministar i šta pada i da li nešto uopšte pada na Ukrajinu.

- Legendarni riječki oftalmolog profesor Kovačević je rekao da lekari za ovo moje drugo stanje nemaju objašnjenje. Kad će mi se vid vratiti i hoće li niko ne zna. Čujem da u Rijeci nisam jedina sljepica kojoj nakon korone mobilni služi za slušanje muzike. Nažalost, propala mi je promocija knjige “Doživotna robija” na Sajmu knjiga u Novom Sadu, svi dogovoreni nastupi na televiziji, ne podnosim svetlo. Sunčane naočare su mi na nosu od jutra do mraka, hoću li postati Ray Charles pitaj boga - nastavlja Vedrana i dodaje da joj je preporučen odmor:

Republika

Foto: TV Pink/printscreen

Vedrana Rudan o zdravstvenom problemu

- Čudno je kako se čovek na sve privikne. Preporučeno mi je da više šetam i gledam u daljinu, šta se tako bitno tamo događa niko mi ne govori. Na jednom od mojih slepačkih izleta upoznala sam psa Ora. Uživala sam u njegovom društvu i sve mi je “jasnije”, iako kroz dim, maglu i plutajuće oblake koji nikako da stanu, da bi trebalo mobilni zameniti psom.

- Toliko od mene. Ovaj tekst diktiram svojoj boljoj polovini. Hvala joj. Hvala i vama koji sa mnom sigurno saosećate i ja bih s vama. Antivaksere molim da mi ne pišu kako mi se ovo dogodilo jer sam se vakcinisala. Vakseri neka mi šalju pisma utehe i dobre želje. Sve ću pročitati kad se “prosvetlim”.

- Doviđenja, nadam se. Tek kad si slep naslućuješ kako je svet lep - zaključila je na svom sajtu Vedrana Rudan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (6)

Loading
Seki

24.02.2022 02:18

Sve po zasluzi i svacijem lupetanju i mržnji mora doci kraj na ovaj ili onaj način.

Vanja

24.02.2022 16:55

@Seki - Onda se čuvaj (!), na ovaj ili onaj način!

Siniša

24.02.2022 09:52

Želim ti da se što pre opraviš

NENA

24.02.2022 12:47

BRZ OPORAVAK ŽELIM,

Odgovori 10 0