BORA ĐORĐEVIĆ PROGOVORIO O NAJTEŽIM ŽIVOTNIM TRENUCIMA! Roker u svojoj ISPOVESTI priznao: UMRO BIH OD POROKA!

Autor: Melina GVERO

Zabava

14.02.2022

20:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bora Đorđević u svojoj ispovesti otkrio da je da mu je teško palo odvajanje od poroka, iako mu je to spasilo život.

BORA ĐORĐEVIĆ PROGOVORIO O NAJTEŽIM ŽIVOTNIM TRENUCIMA! Roker u svojoj ISPOVESTI priznao: UMRO BIH OD POROKA!

Foto: E-Stock, Instagram

Bora Đorđedvić

Sedamdesetogodišnji srpski roker Bora Đorđević, koji već nekoliko godina živi u Sloveniji, ogolio je dušu za Srpski telegraf i portal Republika.rs, pa progovorio o porocima koje je teška srca morao da ostavi da bi ostao među živima. Iako su upravo zahvaljujući alkoholu nastali mnogi nezaboravni hitovi Riblje čorbe, frontmen čuvene rok grupe priznaje da je ovog puta trajno prestao da pije.

- Đura Jakšić je najlepše pesme napisao pod stolom, meni se dešavalo da pijan nisam mogao da pročitam ono što sam napisao, a mnoge najlepše pesme nastale su tako. Ja sam se svih svojih poroka odrekao, morao sam i s velikom tugom se sećam tih divnih loših navika. Mada, ja nikad nisam pio iz navike, pio sam iz ubeđenja, ne pijem više i to je trajno, to je stvar odluke i moranja jer onaj odozgo drži štap i ne da organizmu više - rekao je Bora Čorba za naš list.

Republika

Foto: Foto Miroljub Radivojević/Turistička organizacija Leskovac

 

 

JA SAM SRBIN U EVROPSKOJ UNIJI, OVDE JE ČISTIJE, ALI NEDOSTAJE MI NAŠA PRLJAVŠTINA

Đorđević se osvrnuo na pandemiju i život u Evropskoj uniji.

- Ja sam vakser, dva puta sam se vakcinisao i treći put ću. Svako ko je sumnjao u koronu, mrtve kolege poput našeg Miše Aleksića potvrđuju da nije igra. Mnogi su opevali koronu u pesmama, ja nisam hteo, nije mi to taj osećaj. Ja sam Srbin, pre svega, volim Srbiju. Živim u Sloveniji, gde je sve pod konac, pa mi nedostaje srpska spontanost. U Srbiji je svaki dan vikend, a ovde je samo jednom nedeljno. Smetaju mi kese po našim rekama, a ovamo nema zagađenog toka, sve je puno riba.

Iako je u Sloveniji, Bora i dalje radi, stvara i grčevito se bori da njegova grupa Riblja čorba i dalje živi s novim pesmama i albumom, uprkos tome što su prošle godine ostali bez gitariste Miše Aleksića, koji je izgubio bitku sa koronom.

Republika

Foto: ST/N. MANDIĆ

Miša Aleksić preminuo

- Nismo prestali sa radom, novom albumu još nismo dali ime, možda iskoristimo nešto Mišino. On je nezamenljiv, ali, na sreću ili žalost, zamenio ga je mladi kolega iz grupe Orvel. Imali smo junački ritam, ko u mladim danima, nismo izlazili iz kombija, pa smo imali najveće okupljanje tokom pandemije na Tašmajdanu. Tako smo se odužili Miši na njegov rođendan u avgustu - prisetio se Bora, koji na trenutnu muzičku scenu ne gleda blagonaklono.

Republika

Foto: Tanjug

 

 

Nameštao sam hrapavi glas na početku karijere

Malo ko zna da je proslavljeni roker na početku karijere nameštao prepoznatljivi hrapavi glas, zbog čega je često bio promukao, pa je oštetio i glasne žice.

- Malo ko zna da sam prva dva albuma Riblje čorbe pevao sa nameštenim glasom. Taj hrapavi glas s početka nije bi moj, zbog toga sam stalno posle pevanja bio promukao, oštetile su mi se glasne žice. Tek sam na trećem albumu propevao svojim glasom takvim kakav je - otkrio je Bora tajnu iz mladosti.

- Nije kod nas kriza izvođača, kriza je autora i to ozbiljna kriza. Nema više fantastične plejade autora širom regiona, kao što su bili Vlatko Stefanovski, Azra, Bijelo dugme, Zabranjeno pušenje, Parni valjak, Giboni, danas je to možda Marčelo, ali ni on više nije mlad. Danas svako sedne za kompjuter i misli da je kompozitor, a od tekstova ovih novih mi se povraća - zaključuje Bora.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)

Loading