MIRA ADANJA POLAK RIZIKOVALA JE SVE ZBOG SUPRUGA KOG DECENIJAMA KRIJE! Ima dva imena, STUB je kuće, a evo i čime se BAVI!

Autor:

Zabava

28.01.2022

07:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čuvena novinarka Mira Adanja Polak prepoznatljiva je po svojim emisijama, ali i živopisnoj biografiji.

MIRA ADANJA POLAK RIZIKOVALA JE SVE ZBOG SUPRUGA KOG DECENIJAMA KRIJE! Ima dva imena, STUB je kuće, a evo i čime se BAVI!

Foto: printscreen/RTS Mira Adanja Polak Ekskluzivno - Zvanični kanal

Jedna od naših najprepoznatljivijih i najpoznatijih novinarki, čuvena Mira Adanja Polak decenijama je u braku sa svojim suprugom, čovekom svog života, Martinom Darkom Polakom. Svojevremeno je znala da bitan intervju odloži zbog njega i vrati se za Srbiju iz Amerike, a njena ljubav se ogleda u tome da mira nije imala dok mu dete nije rodila, te sama često kaže da je to uspela tek iz devetog puta i da je to odraz njene upornosti i istrajnosti, prenosi Blic.

Republika

Foto: printscreen/RTS Mira Adanja Polak Ekskluzivno - Zvanični kanal

Mira Adanja Polak emisije

Mirin suprug je raketni inženjer, a kako ona tvrdi, on nije previše zainteresovan za njene emisije, kao što nisu ni sin Marko, snaja i troje unučića, a za sebe tvrdi da je patrijahalna žena što kako kaže je srž svakog skladnog braka.

- Zna se ko je u kući najstariji, muž, ko drugi. Muž je glava kuće i to poštujem. Mislim da je u osnovi svih bračnih razmirica upravo taj isforsirani sukob nadležnosti, ta potreba nekih žena da, bez ikakvog istinskog razloga, preuzimaju na sebe prerogative koji pripadaju muškarcima. Zašto, čemu, pa uloge su odavno podeljene! Svako nek igra svoju i – mir u kući. Kažem to po cenu da me optuže da sam konzervativna i tradicionalna. Ja se nikada ni sa jednim muškarcem nisam nadmetala i zato, valjda, nikada nisam ni doživela od njih poniženje ili neku drugu neprijatnost - rekla je ranije Adanja i dodala:

- Kada sam recimo imala zakazan intervju sa Kisindžerom, moj suprug je zatražio od mene da smesta sednem u avion i da se iz Njujorka vratim kući. To sam i uradila, a ispostavilo se da sam takvom odlukom obezbedila kod sagovornika mogućnost da intervju dobijem sledeći put. To su ti slatki i gorki rizici našeg posla.

Mira je pre nego što je na svet donela sina Marka imala osam pobačaja, koji su joj teško pali, ali je uspela da se izbori sa svim nedaćama i sreću spozna sa sinom, prema kom je kako kaže bila dobar roditelj.

- Ne znam, mislim da sam bila dobar roditelj. Onako kako su vaspitali mene, sestru i brata, tako sam i ja vaspitala svoje dete. Teško je odupreti se modelu koji ste dobili od roditelja, a nešto, pravo da vam kažem, i ne vidim da je bio loš. Možda sam tu i tamo štogod morala da osavremenim, ali u osnovi to je to. Poštovala sam pravo sina na sopstveno mišljenje, nisam mu se mešala u život, nisam naturala savete, nastojala sam, a i danas se trudim da mu pomognem kad god to od mene zatraži. Poštujem snaju, a unuku obožavam. Bile smo nas dve na jednom dečjem rođendanu i tada sam je videla u akciji. Ušla je na nepoznat teren, među nepoznate ljude, u sekundi je našla čoveka kome će da se uspentra na krilo i koji će da joj iseče parče torte. Kada sam videla kako se snašla, rekla sam u sebi: "Ovo je genetika".

Mira Adanja Polak rođena je 1942. godine u Budimpešti, od oca Solomona, lekara i jednog od osnivača VMA, i majke Katarine, istoričara umetnosti. Odrastala je u Beogradu sa sestrom Gordanom i bratom Đorđem. Diplomirala je kliničku psihologiju, bavila se marketingom, a bila je i šef stjuardesama "Aviogeneksa". Pisala je za "Politiku", "Dugu", "Bazar", a kasnije je sarađivala i za svetske medije poput časopisa "Pipl", "Rojaliti", američku televiziju ABC, britansku ITN itd. Govori srpski, engleski, francuski, mađarski i italijanski jezik. Postala je prepoznatljiva po specifičnim putopisima koje prikazuje u okviru emisije "Mira Adanja Polak".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
lence

28.01.2022 09:35

izvanredna zena,jos bolji novinar,dama u pravom smislu,uvek ima pravi intervju.obozavam njene emisije.porodicni odnosi i porodicni mir su osnov uspeha.gospodjo svaku srecu vam zelim.

Odgovori 33 4
Nebojša

28.01.2022 19:01

Svaka čast Miri, i kao ženi, i kao novinaru.