PEVAO SAM KRIMOSIMA! Jovan Perišić u svojoj ISPOVESTI priznao: NE IDE DA MI FUDBALERI LEPE PARE NA ČELO!

Autor: Melina GVERO

Zabava

18.01.2022

15:36

Pevač Jovan Perišić otkrio je ko mu daje najveći bakšiš na nastupima, ali i na koji način ga prihvata.

PEVAO SAM KRIMOSIMA! Jovan Perišić u svojoj ISPOVESTI priznao: NE IDE DA MI FUDBALERI LEPE PARE NA ČELO!

e-stock/Č. VUKOJIČIĆ

Dve decenije duga karijera i poznati hitovi opisuju karijeru Jovana Perišića, koji, kao i većina folkera, najviše zarađuje od bakšiša kada peva fudbalerima na uvce, kojima, kako tvrdi, ipak ne dozvoljava da mu pare lepe na čelo, kao pojedinima. Pandemija ga, srećom, nije mnogo omela u nastupima, a najviše uživa kad on počasti muziku, ali diskretno da niko ne vidi.

- Ja ne volim da pevam za bakšiš, ali volim ljudima da pevam za stolom kad proslavljaju nešto, često su to sportisti, fudbaleri, koji, ako žele, ostave nešto, tu su i najveći bakšiši, ali sam protiv toga da se novac lepi po čelu, da se gura u nedra, košulje. Kad vidim ljude koji uživaju u muzici, ja bih njima pevao džabe, takav sam. Odbijao sam da pevam ove novokomponovane pesme, kažem: "Eno vam di-džej, pa neka vam puste" - kaže Jovan, koji je započeo karijeru u vreme opasnih momaka.

youtube.com/ Glamur TV HAPPY

 

 

Pesme su mi radili Baja Mali Knindža i Bosanac

Za muzičke početke Jovana Perišića često se uz njegovo ime vežu Baja Mali Knindža i Dragan Stojković Bosanac. 

- Baja Mali Knindža mi nije samo zemljak, on mi je mnogo dobar prijatelj, Baja je napisao dve dobre pesme "Samo jednom srce voli", "Čovek kafanski". Iako se naši žanrovi razlikuju, mi se veoma dobro razumemo i družimo i, kako se kaže, uvek se završi nekom od naših pesama. Moja želja je u to vreme bila da mi Dragan Stojković Bosanac radi album, pa su me upoznali s njim.

- U najgore vreme devedesetih, kad sam došao u Beograd i kad nisam imao dinara, imao sam osmeh i govorio da mi je dobro. Pevao sam među opasnim momcima koji su me gotivili i nikad nisam imao probleme, danas postoji obezbeđenje, a ja to nisam imao. Nisam gradio karijeru pomoću skandala, iako su mi nudili. Estrada me i ne interesuje. Ja sam taj cirkus dobro upoznao - rekao je Perišić, koji tvrdi da se nikad nije bavio odnosima među kolegama na estradi, već je prednost, u duhu tradicionalnog odgoja, dao porodici i deci. 

youtube.com/printscreen

 

 

Nastupe završavam sa Šabanom Šaulićem

Devedesetih godina, kada sam imao svoj bend Maratonci, počinjali smo nastupe sa Divljim jagodama, a završavali sa Šabanom Šaulićom, što je i danas slučaj s njegovim pesmama.

- Sin mi je nedavno diplomirao na veterini, ćerka treba da diplomirala na stomatologiji, ovaj mlađi je upisao sportsku akademiju, želim da od njih napravim ljude, da imaju svoj hleb u rukama. Malo ko zna da je moja supruga tekstopisac, pisala je nekoliko pesama za mene, divni su to tekstovi, ona je, inače, završila književnost i piše knjige. Kad sretnem danas dobrog čoveka, iznenadim se, budem srećan kao da sam našao rudnik zlata jer, nažalost, živimo u takvom vremenu.

e-stock/Č. VUKOJIČIĆ

Jovan Perišić

Zahvaljujući poslu kojim se bavi, Perišić je obišao ceo svet, ali je za porodičnu oazu izabrao Novi Sad jer, kako kaže stara izreka: "Odatle si odakle ti je žena." 

- Ja volim Novi Sad kao da sam se tu rodio, a rodio sam se u Ključu u Bosni i Hercegovini, ali Novi Sad mi je legao baš. Meni neki kažu srpski pevač neki bosanski, što se mene tiče, bivša Jugoslavija je moja. Ja nastupam u Beogradu, Zagrebu, Ljubljani, Podgorici, Tuzli, Sarajevu, idem tamo gde me vole.

youtube.com/Dejan Matic

 

 

Dejan Matić odbio hit "Moje najmilije"

Mnogi ne znaju da je Perišićeva najpoznatija pesma "Moje najmilije" došla u njegove ruke sasvim slučajno nakon što su je neki mnogo poznatiji pevači odbili.

- Pesma koja je moja lična karta "Moje najmilije" pre mene je bila kod kolega Dejana Matića i Jellene, ali se nisu pronašli, a ja sam je uzeo na ulici. Autor pesme Marinko Novčić me je sreo baš na ulici u Novom Sadu i tu na uglu mi počeo pevati i tako smo se dogovorili. Matić je javno kasnije pričao da mu je ta pesma promakla - zaključuje folker.

Teško je bilo, tvrdi Perišić, izgraditi ime i karijeru kada je on počinjao, dok je mladima danas mnogo lakše. 

- U moje vreme nije bilo Saše Popovića, koji vam organizuje takmičenje, pa da dobijete sve na tacni bez ijednog dinara. Danas, čim je zvezda "Granda", odmah je popularan i peva i nastupa. Ranije je samo pravi kvalitet mogao da se izbori za mesto na estradi.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading