MOJ BRAT JE GAĐAO DEDU ŽITOM: Jelena Tomašević OTVORILA dušu, a onda je otkrila koja PRAVILA je postavila ćerki!

Autor:

Zabava

13.01.2022

21:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jelena Tomašević ispričala je svoje tradicije za novogodišnje i božićne praznike, a onda se dotakla i njenog detinjstva, ali i ćerke Nine.

MOJ BRAT JE GAĐAO DEDU ŽITOM: Jelena Tomašević OTVORILA dušu, a onda je otkrila koja PRAVILA je postavila ćerki!

Foto: Nebojša Mandić

Jelena Tomašević je Božić provela sa porodicom u Kraujevcu, gde je i rođena, a nakon uspešne 2021. godine pevačica je rešila da sumira godinu za nama.

Jelena je praznike provela sa suprugom Ivanom i ćerkom Ninom, a kaže da se više raduju Božiću.

Republika

Foto: printscreen/instagram.com

Jelena i Ivan

- Mi se nekako više radujemo Božiću, ali Nova godina je tu od samog našeg detinjstva, samo kićenje jelke, rasveta, da li u kući ili na ulici, budi praznično raspoloženje. Božić slavimo u tradicionalnom duhu, na liturgiji, to je veliki događaj za nas i za naše najmilije. Nova godina je svakako, opšte narodno veselje, da li radila ja na trgu ili negde drugde, uvek su Ivan i Nina sa mnom, a ako ne radim onda smo sa prijateljima. Svakako se slavi i jedno i drugo. Obavezno naravno liturgija, a onda ta česnica koju Nina i ja mesimo i ubacujemo novčić, grančicu drena i sve ostalo koji naši običaji nalažu. To je najinteresantniji deo naših običaja - rekla je Jelena za Blic.

Republika

Foto: youtube.com/Jelena Tomasevic

Jelena Tomašević

Pevačica se potom osvrnula i na detinjstvo i kako je tada provodila novogodišnje i božićne praznike.

- Volela sam sa drugaricama u Kragujevcu da idemo na onu ponoćnu liturgiju, skupimo se celo društvo i onda odemo zajedno, to pamtim kao jedan prelep događaj. Kada se setim, moj brat je uvek bio polažajnik našem dedi, tu je bilo toliko smeha u tome. Moj rođeni brat Darko, nije shvatao suštinu onog “bacanja“ žita, nego je on gađao dedu time. Kako deda otvori vrata, on krene da ga gađa. Tu je bilo toliko smeha i svake godine je bilo tako. Vežu me jako lepa sećanja za Božić- izjavila je pevačica i dodala da voli redono da obilazi crkve i manastire. 

Republika

Foto: Miloš Nadaždin

Jelena Tomašević

- Kada uđem u neku svetinju osetim smirenje i volim da provedem određeno vreme dok ne osetim da je dovoljno, ali u takvim situacijama, čini ti se da nikad nije dovoljno. Ivan i ja smo obilazili manastire i kada nismo bili u braku, a sada kad god nam vreme dozvoli, volimo da odemo. Naročito smo na Egini doživeli jedno prelepo iskustvo, pre dve tri godine, tu smo išli sa mojim roditeljima i to ćemo pamtiti čitavog života. Takvu blagodat i takva lepota, da ne posumnjaš nikada u postojanje Boga.

 

 

Jelena i Ivan imaju principe u vezi vaspitanja njihove ćerke kojih se uvek čvrsto drže.

- Postoje neke stvari kojih se Ivan i ja držimo i slažemo se u potpunosti, a to je da se umereno koristi telefon i internet i upotreba svega toga, to smo postavili od starta i sada nemamo problem sa tim. Ona nije zavisnik od telefona i veoma mi je drago zbog toga. Umesto telefona, ona provodi dosta vremena napolju sa drugom decom, druži se, igra se, ide u muzičku školu i na sport. Kada je kod kuće ume da uzme knjigu da pročita, što me naročito raduje.

 

 

- Nadam se da ćemo i u budućnosti biti taj dobar glas razuma u njenom odrastanju. Naravno, treba biti svestran, treba i da zna i sa tabletom i sa telefonom, ali ne da provodimo sve svoje slobodno vreme na tome. Nekako mi i odrasli se trudimo, da ne provodimo puno vremena na telefonu, jer za čas nas sve to obuzme. Uđeš nešto kratko da vidiš i završiš na nekom tamo desetom linku, koji te ni ne interesuje. To je nekako kolo, iz kog ne možeš da izađeš. Treba da se osvestimo i shvatimo koliko vremena provodimo na društvenim mrežama, naročito mi odrasli. Što se tiče nje, trudim se da ne strepim, da nemam straha, da prihvatim vreme u kojem ona sad živi. Nije isto vreme, u kojem smo mi živeli i ovo danas. Brat i ja smo mogli da budemo i po ceo dan napolju, naši nisu u opšte brinuli za nas. Znali su da smo ispred kuće sa društvom i da se igramo. Ulazili smo samo da ručamo i po ceo dan smo bili napolju. Tada nije bilo ni interneta ni telefona, ničega. Uradiš domaći, pročitaš nešto, i po ceo dan si napolju. Ali, to nije isto vreme, nije to kao, kako je bilo kad smo mi bili mali. U tom smislu, trudim se da budem realna, da kažem, da to nije isto vreme, da se sve promenilo. Obazrivi smo, a opet se pominjem da ne budemo previše obazrivi, da ne budemo previše ti koji ćemo da je ukalupljuju neke granice. Stalno se preispitujemo i mislim da smo stvarno na dobrom putu. Konstatujemo se sa drugim ljudima, koje vidimo da su dobro uredili svoje živote i da imaju dobro vaspitanu decu i trudimo se da pričamo sa njima - kaže Jelena, prenosi Kurir.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading