OD MILIONA I ''GRANDA'' DO FAST FUDA! Lepu Brenu TAJNI BIZNIS oterao u MINUS OD 3.000.000 DINARA!

Autor: Aleksandra IVANOVIĆ

Zabava

10.01.2022

19:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Malo ko zna da bivša vlasnica muzičke produkcije gotovo 30 godina ima lokal brze hrane u Novom Sadu, koji je poslovao u minusu dok ga pevačica nedavno nije digla na noge.

OD MILIONA I ''GRANDA'' DO FAST FUDA! Lepu Brenu TAJNI BIZNIS oterao u MINUS OD  3.000.000 DINARA!

Foto: ST/N. PANČIĆ

Folk pevačica Lepa Brena prodala je "Grand", ali je nastavila da gazduje u biznisu koji je do sada držala u tajnosti. Naime, kako Srpski telegraf otkriva, doskorašnja vlasnica gigantske muzičke produkcije davne 1993. otvorila je mali kiosk brze hrane u Novom Sadu, u kojem se mahom prodaju pljeskavice, ali je tek od prodaje produkcijske kuće rešila da se ostvari i u ovom poslu.

- Iako svi znaju da je Brena prodala "Grand produkciju", retko ko zna da ona ima drugi biznis, kojem se sada očigledno više posvetila - pljeskarnicu. Punih 29 godina u centru Novog Sada poseduje ovaj lokal, na kojem se prodaju pljeskavice i druga brza hrana, pa joj je to sada dobrodošlo da nastavi da bude gazdarica, pa makar i u fast fudu - otkriva izvor blizak pevačici.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lepa Brena (@lepabrenaa)

 

Kako dalje saznajemo, prema izveštajima iz Agencije za privredne registre, iako je sve vreme s ovim biznisom bila u debelom minusu, folkerka je rešila da ne zatvara lokal, već da pokuša da ga razradi.

- Prema podacima iz APR, u 2013. ovaj kiosk (registrovan na ime Fahrete Živojinović, kao mikropreduzeće sa šest zaposlenih, prim. aut.) zabeležio je gubitak od 870.000 dinara. Ipak, Brenu to očigledno nije obeshrabrilo i od biznis-plana s pljeskavicama nije odustajala iako deluje da je to ranije nije previše interesovao. Da je Brena imala preča posla nego da brine o pljeskarnici, svedoči činjenica da im u narednim godinama nije išlo ništa bolje, pa je Fahreta s gubitkom od 438.000 dinara završila 2015, dok je 2017. okončala sa čak 1.421.000 dinara u minusu. Međutim, kad je prodala "Grand", očigledno je rešila da više pažnje posveti lokalu brze hrane, pa ga je i proširila - umesto šestoro zaposlenih, sada ih je tu osmoro. Prvi dobitak ovaj fast fud zabeležio je 2019, sumom od 49.000, što ni blizu nije dovoljno da nadoknadi gotovo 3.000.000 minusa iz prethodnih godina, ali očigledno da je pevačica odlučila da nastavi da bude gazdarica, pa makar i tu. Deluje da je njen trud urodio plodom jer je u 2020. njena pljeskarnica zaradila 365.000 dinara! Za sada je, ako ništa, uspela da pokrije deo minusa koji je njeno mikropreduzeće napravilo tokom prethodnih godina, ali i da zaposli još dva radnika - navodi naš sagovornik.

Republika

Foto: Republika.rs

 

 

Od restorana na Zlatiboru i "Granda" zgrnula milione

Lepa Brena je izgradila pravu imperiju, a od nastupa i "Granda" godinama je zgrtala milione, koji su se umnožili kada su Saša i ona prodali produkciju na kojoj su decenijama radili. Pored toga, Brena se oprobala u raznim poslovima zajedno sa suprugom Bobom Živojinovićem. Poseduje i laundž bar (kafić i restoran) na Zlatiboru, koji su joj često zatvarali zbog neplaćanja poreza, a ranije su bili uvoznici jednog poznatog energetskog pića, kao i automobila jednog američkog proizvođača.

Inače, Brena, koja rado priča o svom životu, anegdotama, brojnim albumima i turnejama, nikada nigde ni slovo nije rekla o pljeskarnici koju poseduje u Vojvodini.

- Ona o tom lokalu brze hrane nikada ne govori. Eto, otvorila ga je davnih godina, još devedesetih, a nikada javno nije iznela nikakve detalje. Čak ni njeni najbliži saradnici nisu nešto upućeni u to, prosto, ćutala je čitavih 30 godina. Čudno je to, pogotovo što od tog posla nije ništa zaradila, već je bila u milionskom minusu! Možda je tu pljeskarnicu čuvala za nekad, za crne dane, ako odustane od "Granda", pevanja i nastupa, da ima čemu da se posveti. Nema nikakve logike zašto ga je uopšte držala s obzirom na računicu, s kojom je sve vreme bila u minusu, ali verovatno je imala neki plan - zaključuje izvor za naš list.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lepa Brena (@lepabrenaa)

 

Ovim povodom smo pokušali da stupimo u kontakt s pevačicom, ali do zaključenja broja od nje nismo dobili nikakav odgovor. Inače, Lepa Brena i Boba Živojinović i sinove su usmerili ka poslovima u ugostiteljstvu, te je njihov mlađi sin Viktor vlasnik restorana u centru Beograda, dok je Filip sa suprugom Aleksandrom u poslu s jednim restoranom.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading