Dizajnerka nakon boravka u džungli u Peruu preokrenula život: Elena gradi paganski molitvenik na Kosmaju!

Autor: Aleksandra Ivanović

Zabava

04.01.2022

05:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dizajnerka Elena Karić godinama privlači pažnju javnosti neobičnim stilom života, a proučavajući šamanizam, provela je neko vreme u amazonskoj džungli u Peruu, gde je učila o ceremonijama i raznim spiritualnim ritualima, koje je donela u Srbiju.

Dizajnerka nakon boravka u džungli u Peruu preokrenula život: Elena gradi paganski molitvenik na Kosmaju!

Foto: instagram.com/elena.karaman

Postala je sledbenica kulta, a rešila je i da, pored novog, raskošnog doma, koji je sagradila na Kosmaju, nedaleko od onog u kojem je živela s bivšim mužem Jugoslavom Karićem, napravi molitvenik, u kojem će izvoditi rituale i obrede tokom punog meseca ili pomračenja sunca. Sličnu građevinu imala je i pored kuće koju su Jugoslav i ona nakon razvoda prodali porodici Novaka Đokovića.

- Elena nikada nije krila da je sledbenica paganske religije šamanizma i sve svoje rituale i obrede godinama je izvodila na Kosmaju. Imala je neku malu građevinu nalik šupi koja joj je za to služila i, iako se nikad nije mnogo družila s komšilukom, svi su bili znatiželjni šta se zapravo u njenom dvorištu dešava. Nekad su je čuli kako u nešto udara, kao u veliki gong, palila je vatru i znali su da opet obavlja neki čudan ritual. To im se nije dopadalo jer im je strano - otkriva naš izvor i dodaje:

 

 

- Nakon što su Jugoslav i ona prodali kuću ubrzo se pročulo da nedaleko odatle, u šumi, gradi sebi novi dom. Voli Kosmaj i nije želela da ode. Svakodnevno je obilazila poljane, šume, a kako se priča, odmah do kuće gradi taj novi molitvenik, u kojem će da se moli svojim bogovima. Pričalo se da je čak i bivšeg supruga Jugoslava ubedila da se priključi kultu, pa je zajedno s njom učestvovao u ceremoniji despačo. Reč je o ritualu s Anda koji se održava tokom punog meseca i kojim se zahvaljuje na darovima života boginji Pačamami. Njoj se tada nude i razni pokloni - šećer, žitarice, perje, so, novac i cveće, a zatim se sve to upakuje i prinese vatri da izgori.

Inače, Elena se na društvenim mrežama svojevremeno pohvalila kako je provela neko vreme u amazonskoj džungli u Peruu, gde je postila, meditirala i učila o ceremonijama, a deluje da se nakon toga njen život potpuno promenio.

 

 

- Nedostaje mi moja kuća iz džungle, spavanje bez prozora i vrata, pod munjama. Kad sam savladala strah, postala sam jedno s Majkom Zemljom, koja me je naučila da najveća dostignuća potiču iz skromnosti. Hvala boginji Pačamami na svemu - pisala je na Instagramu.

Pratiocima je dala uvid u svoju svakodnevicu, obrede i ceremonije koji su se odvijali u njenom dvorištu na Kosmaju, a objavila je fotografije na kojima s grupom ljudi pleše oko vatre, a zatim udara u gong. Reč je o ceremoniji vatre, a prema pravilima šamanizma, taj ritual se održava tokom punog ili mladog meseca, a cilj je da oslobodi negativnu energiju i transformiše čoveka. Pored toga, javno je pričala o prinošenju menstrualne krvi boginji plodnosti Pačamami, odnosno Majci Zemlji:

- Predavanje menstrualne krvi je drevna tradicija koja neguje našu vezu s Majkom Zemljom i omogućava nam da učestvujemo u razmeni energije s njom. Tokom poslednjih nekoliko godina pokrenula sam mnoge žene širom sveta na ovaj sveti ritual. Postoji mnogo različitih načina prikupljanja naše mesečeve krvi.

Foto: instagram.com/elena karaman

 

 

Pokazala vilu od 300 kvadrata

 

Elena Karić i dalje sređuje svoj dom na Kosmaju nakon razvoda od Jugoslava Karića, a sada je na Instagramu objavila nekoliko snimaka iz dnevne sobe vile, koja se proteže na 300 kvadrata! Ona je sama dizajnirala nameštaj za skoro sve prostorije, a mnogima su zapale za oko neobične statue, kojih ima na svakom koraku. Ogroman kristalni luster, skulpture, stilski nameštaj i novogodišnja jelka većinom imaju tamne boje, a sveće su obavezno upaljene kada Elena večera s porodicom. Ona je tokom praznika okupila i dosta prijatelja, a s nekima je izvodila i brojne šamanske obrede.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Rade

04.01.2022 05:42

Gde su ti ekolozi, ova žena zagradi srce Srbije. Ne znam ni kako će Nole očistiti imanje koje je kupio od nje 🤮🤮🤮

Opaa Đurđo

04.01.2022 10:30

Nije bolest sve što boli a za ovu leka nema. Treba da se moli onom zbog koga ima milione pa ne mora ništa u životu da radi.