GLEDALA SAM KAKO MI SESTRA GINE DOK SAM SAHRANJIVALA DRUGU: Naša POZNATA pevačica preživela GOLGOTU!

Autor:

Zabava

24.12.2021

11:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jadranka Stojaković je bila naša poznata pevačica, a da je život nije mazio govorila je u brojnim intervjuima tokom godina.

GLEDALA SAM KAKO MI SESTRA GINE DOK SAM SAHRANJIVALA DRUGU: Naša POZNATA pevačica preživela GOLGOTU!

Foto: printscreen/youtube.com

Jadranka Stojaković je rođena 1950. godine u Sarajevu, a tu je i započela svoju muzičku karijeru.

Krajem 1970-ih počela je da se bavi obradom bosanskih pesama ali i starih gradskih ljubavnih pesama koje skoro svi znaju u novom muzičkom aranžmanu.

Republika

Foto: printscreen/youtube.com

Jadranka Stojaković

Publika je Jadranku zavolela zbog pesama poput “Sve smo mogli mi”, “Ima neka tajna veza”, “Muzika je svirala”, “Čarobnjaci”, “Što te nema” i mnogim drugim, ali ono što mnogi ne znaju je da je pevačica inspiraciju crpela iz dna bolne duše i života koji je nije nimalo mazio, prenosi Objektiv.

- Život mi je bio težak još od detinjstva. Do pete godine živela sam sa majkom, koja se selila iz mesta u mesto, pa sam prešla kod babe, a onda su brigu o meni preuzeli ujak i njegova žena. I oni su se selili po celoj Nemačkoj, Norveškoj i Španiji – ispričala je ona svojevremeno, prenosi Puls online.

Republika

Foto: printscreen/youtube.com

Jadranka Stojaković

Svoju muzičku karijeru započela je u američkim džez klubovima po Nemačkoj, a uspeh ju je odveo čak do Japana. Nažalost, uspešnu karijeru joj je prekinuo rat na našim prostorima. Preselila se u Japan gde je boravila čak 23 godine, a tokom rata je u njen stan u Sarajevu ušao nepoznat čovek i na prevaru ga prodao.

Međutim, ni to nije ono najgore što je zadesilo pevačicu, kada je iz došla iz Japana na sahranu svoje sestre, na putu do groblja, u autu ispred njenog, poginula joj je i druga sestra.

Ovde nije kraj Jadrankinim tragedijama pa je tako 2010. godine rilikom izlaska na binu pala i zbog toga se njeno zdravstveno stanje naglo pogoršavalo. Ustanovljena joj je bolest motornog neurona ili amiotrofična lateralna skleroza.

Republika

Foto: printscreen/youtube.com

Jadranka Stojaković

- Noge su mi postepeno otkazivale dok nisam postala potpuno nepokretna – ispričala je ona jednom prilikom pevačica, prenosi pomenuti medij.

Jadranka se požalila da su je mnogi zaboravili i da nema više snage da peva i svira.

– Ne mogu se setiti ko mi je dolazio u poslednje vreme. Nema više mene. To je to, nemam ni glasa. Ne mogu više, bolest mi je uzela sve. Ne mogu više da sviram, ali često sanjam muziku. Živim ceo život s njom i kao da imam koncerte dok spavam. Još mogu da je osetim, još mogu da je čujem – rekla je tada Jadranka.

Preminula je u Banjaluci 3. maja 2016. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading