BILA JE OMILJENA PEVAČICE U BIVŠOJ JUGOSLAVIJI: Nestala je sa JAVNE SCENE, a sada je POTPUNO NEPREPOZNATLJIVA! (FOTO)

Autor:

Zabava

20.12.2021

05:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grupa Zana i dalje nosi ime po prvoj pevačici Zani Nimani koja je još osamdesetih godina prošlog veka otpevala pesme koje se sa sigurnošću mogu nazvati onima "za sva vremena".

BILA JE OMILJENA PEVAČICE U BIVŠOJ JUGOSLAVIJI: Nestala je sa JAVNE SCENE, a sada je POTPUNO NEPREPOZNATLJIVA! (FOTO)

Foto: youtube.com/PlastikFantastik Records

Grupa "Zana" jedna je od muzičkih grupa koje najduže postoje na našim prostorima. Sada je čine bračni par Jelena i Žika Živanović, a pre Jelene glavni vokali su bile dve Nataše - Živković i Gajović.

Ipak, grupa i dalje nosi ime po prvoj pevačici Zani Nimani koja je još osamdesetih godina prošlog veka otpevala pesme koje se sa sigurnošću mogu nazvati onima "za sva vremena".

 

 

Marina Tucaković, jedan od vodećih pop tekstopisaca osamdesetih, započela je spontanu saradnja sa grupom, a Zana Nimani je postala jedno od najpoznatijih imena na muzičkoj sceni.

Da nije bilo Marine Tucaković, neizvesno je kakva bi bila sudbina grupe. Marina, koja je oduvek imala njuh za hit, način da rečima "zapara" uši publike i "pogodi nerv", pisala im je tekstove koji su bili netipični za to doba, takve da malo provociraju i imaju blago erotizovanu tematiku.

 

 

"Dodirni mi kolena" svakako je bila revolucionarna pesma tog vremena, jer se retko ko usuđivao da tada peva o telesnim zadovoljstvima, a ne o platonskim, neuzvraćenim ili neuspelim ljubavima. Od tada su se samo nizali hitovi poput numera "Mladiću moj", "Jabuke i vino", "Majstor za poljupce i mnogi drugi.

Zana Nimani je žarila i palila sve do poslednjeg albuma koji je snimila sa grupom 1983. godine "Natrag na voz".

 

 

Nimani je pokušala posle toga da upliva u solo vode i izdala album "Noćas pevam samo tebi" 1986. godine, ali nijedna od pesama nije uspela da se zalepi kod publike, iako su na njemu radili Marina Tucaković i njen suprug, hitmejker Aleksandar Radulović Futa.

Nakon ne tako uspešnog pokušaja samostalne karijere Zana Nimani je prestala da se bavi muzikom. Udala se za Đorđa Šiškina, a 1991. je rodila ćerku Teu. Ubrzo je i napustila Beograd i sa porodicom otišla u Kanadu. 

 

 

Po mišljenju mnogih, Zana Nimani je, bez konkurencije bila najbolja pevačica benda "Zana", a hitovi koje je ona otpevala će se, bez sumnje slušati i narednih decenija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading