SRPSKA GLUMICA SUZANA PETRIČEVIĆ OTVORILA DUŠU O PONORU: Porodici sam rekla da imam RAK tek kad sam krenula na OPERACIJU, sve sam jako loše ODGLUMILA

Autor:

Zabava

08.12.2021

10:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glumica Suzana Petričević otvorila je dušu o borbi sa karcinomom dojke.

SRPSKA GLUMICA SUZANA PETRIČEVIĆ OTVORILA DUŠU O PONORU: Porodici sam rekla da imam RAK tek kad sam krenula na OPERACIJU, sve sam jako loše ODGLUMILA

Foto: Youtube printscreen

Srpska proslavljena glumica Suzana Petričević početkom 2021. godine izašla je u javnost sa teškom životnom pričom, te je tom prilikom otkrila da se borila sa sve učestalijom dijagnozom među ženama - karcinomom dojke, koja je na nju ostavila veliku borbu koju nikada neće zaboraviti. Suzana je uspela da pobedi ovu bitku i izašla je kao pobednica, a njenom pričom želela je da svim ženama koje prolaze kroz težak period da savet i svoje iskustvo kako bi im možda pomoglo da prebrode ovaj period. 

- Dakle, neobjašnjivi umor, jer sa 57 godina nije vreme za iznenadnu malaksalost usred dana i za neobjašnjivu pospanost. Sad znam koliko je važno obratiti pažnju na te znake. Kao i na slabljenje, ničim izazvano. Onog koji vam tad bude rekao da su u pitanju godine i krštenica odmah pošaljite tamo gde treba, glupost odmah treba izbrisati. Tako sam se požalila prijateljici i ona me je poslala da uradim test intolerancije na hranu. Nikad nisam verovala u te testove, ali sam otišla, i mesecima se pridržavala nove ishrane. Prijalo mi je, umor se smanjio, usporio, ali nije nestao – priča Suzana.

 

 

Suzana je ispričala i da je svoju bolest i dijagnozu dugo krila od svoje porodice, jer nije želala da ih izlaže stresu. 

- Rekla sam im kad sam krenula na operaciju, bilo je neizbežno; nisam ga nazvala pravim imenom, ali moja ćerka je čula neizrečeno. Odmah sam joj tutnula u ruke infostan i ostale račune i objasnila da je to najveći problem koji trenutno imamo, dugovi se moraju izmiriti. Zetu sam dala ključeve od stana i kesu sa slatkišima za dečicu. Bila sam samoj sebi smešna kad sam shvatila koliko sam sve to loše odglumila, džaba zanat kad ideš pod nož. Ipak, patetika je izbegnuta. Samo ne tužni pogledi – objašnjava Suzana, prenosi portal “Lepa i srećna”.

 

 

Srpska glumica je kroz intervjuu istakla da su lekari učinili svoje najbolje kako bi je izlečili, pa je tom prilikom odala počast svim hirurzima koji su se zajedno borili sa njom do krajnjeg cilja i pobede ove odvratne bolesti. 

- Strah je dobar saveznik ako ga uzmeš na kašičicu, bajke su tu da se ne bismo plašili, ali mislim da je to nemoguće i neprirodno. Kad uđeš na onkologiju, prvi put si na klinici na kojoj lekari imaju samo jedan cilj, život. Za taj cilj se bore lavovski, svim znanjem, iskustvom i srcem. To im jeste posao, ali postoji i taj prag bola koji svi imaju bez obzira na profesiju koju su izabrali. Često pomislim na to, obiđem ih, pozdravim kad idem na kontrole, i pitam se odakle im ta snaga, jer znam koliko tuge imaju u svakoj izgubljenoj bici. I koliko radosti i zahvalnosti za svaku pobedu i osmeh na licu.

 

 

Kako je poznato, nakon ovog hirurškog zahtava, žene imaju priliku da idu na rekonstrukciju dojki, a Suzana sada otkriva da je zabluda da to nežniji pol radi isključivo i samo zbog muškaraca. 

- Na Institutu za onkologiju je uveden princip rekonstrukcije odmah nakon ili tokom operacije dojke i rezultati su fantastični. Potrebno je pružiti podršku ženama u svim aspektima, jer treba se vratiti kući, a teško je kriti se pred svojom decom, to je najteže. Pogrešno je uverenje da su muževi glavni razlog zbog kojeg se žene odlučuju na plastičnu rekonstruktivnu hirurgiju. Znam muževe koji ljube ožiljke svojim suprugama, devojkama. Meni su ponuđeni implanti, to je po protokolu tako. Ali odlučila sam da me lepo “zakrpe” i nikad se nisam pokajala. Imam neke šavove, lep štep, male sike, i nemam problem sa kontrolama – što manje tkiva lakša je vidljivost, mamografija je prohodna i sve ostalo. Inače, kad žena dođe u neke godine i posreći joj se da postane baka, to zadovoljstvo iznutra je najvažnije. No, žena uvek ostaje žena, to nema veze sa godinama. Ne puštam brkove, ali da ih imam, redovno bih se brijala. Uvek ću želeti lepo da izgledam, negovano i čisto, da živim i mirišem onima koji me vole. I sebi, to je najvažnije – zaključila je ova hrabra dama.

 

 

- Na Institutu za onkologiju je uveden princip rekonstrukcije odmah nakon ili tokom operacije dojke i rezultati su fantastični. Potrebno je pružiti podršku ženama u svim aspektima, jer treba se vratiti kući, a teško je pretvarati se pred svojom decom, to je najteže. Pogrešno je uverenje da su muževi glavni razlog zbog kojeg se žene odlučuju na plastičnu rekonstruktivnu hirurgiju. Znam muževe koji ljube ožiljke svojim suprugama, devojkama. Meni su ponuđeni implanti, to je po protokolu tako. Ali odlučila sam da me lepo “zakrpe” i nikad se nisam pokajala. Imam neke šavove, lep štep, male sike, i nemam problem sa kontrolama – što manje tkiva lakša je vidljivost, mamografija je prohodna i sve ostalo. Inače, kad žena dođe u neke godine i posreći joj se da postane baka, to zadovoljstvo iznutra je najvažnije. No, žena uvek ostaje žena, to nema veze sa godinama. Ne puštam brkove, ali da ih imam, redovno bih se brijala. Uvek ću želeti lepo da izgledam, negovano i čisto, da živim i mirišem onima koji me vole. I sebi, to je najvažnije – zaključila je ova hrabra dama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading