DOK SE BORIO ZA ŽIVOT MRKA DOZIVAO NJU! Dovedite mi DAŠU da bude tu kada umrem!

Autor:

Zabava

03.12.2021

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milutin Mrkonjić sahranjen je prekjuče u Aleji zaslužnih građana, a kako saznajemo, pred smrt želeo je samo da vidi suprugu Dašu.

DOK SE BORIO ZA ŽIVOT MRKA DOZIVAO NJU! Dovedite mi DAŠU da bude tu kada umrem!

Foto: ST/Petar Divac/e-stock agency

Počasni predsednik SPS i narodni poslanik Milutin Mrkonjić sahranjen je prekjuče u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, a kako Srpski telegraf i Republika.rs saznaju, političar je, kada je osetio da mu se bliži kraj, od doktora u bolnici zatražio da mu dovedu zakonitu suprugu Draganu Mrkonjić jer je poslednje trenutke hteo da provede s njom. Ipak, kako mu je stanje bilo vrlo ozbiljno, lekari nisu dozvoljavali da iko ulazi kod njega u sobu u kojoj je ležao na Institutu za kardiovaskularne bolesti Dedinje.

Republika

Foto: republika.rs

 

 

Daša: Nisam više ni za šta, Mrkina smrt me je slomila

Zakonita supruga Milutina Mrkonjića, nakon njegove sahrane, priznala je da ju je njegov odlazak izuzetno pogodio. Daša je sa suzama u očima jedva smogla snage da progovori nekoliko reči:

- Ovo me je slomilo. Nemam više snage ni za šta. Ne znam kako više stojim, razumite me, molim vas. Nemam snage da pričam.

- Bez obzira na to što je Mrka živeo sa Anom, koju je mnogo voleo, ženu je uvek poštovao. Ta ljubav se nikad nije gasila. Sa Dašom nije provodio mnogo vremena, ali su se viđali jednom nedeljno dok je još bio u punoj snazi. Prema njoj je imao veliko poštovanje iako je Bekuta žena koja ga je opčinila u svakom smislu. Kad mu je zdravlje već bilo ozbiljno ugroženo, doktori nisu dozvoljavali posete. Svi su telefonskim putem proveravali kakvo mu je stanje i pričali s lekarima da se Mrka ne bi umarao. Bekuta je tada zvala i po pet puta dnevno. Mrka je non-stop imao masku na licu s kiseonikom, ali ga je nervirala, pa je pokušavao da je skine. Pričao je svakodnevno sa dežurnim doktorom, nekoliko dana pred smrt ga je zamolio da stupi u kontakt sa Dašom. Rekao je doktoru da bi voleo da mu dođe u posetu jer ima da joj ispriča neke važne stvari - priča za naš upućen izvor.

Republika

Foto: instagram.com

 

 

Iduće godine bi slavili deset godina veze

Mrkonjić i Bekuta bi iduće 2022. proslavili deset godina veze, ali to, nažalost, nisu dočekali. Njihova ljubav počela je, prema Aninim rečima, sasvim slučajno, kada se ona najmanje nadala. Uvek je govorila da se načekala i da joj je polovina života prošla u traženju. Kada su mnogi slavili Svetog Trifuna, Ana i Mrka slavili su Dan zaljubljenih jer je 14. februara 2012. počela njihova ljubav. Svake godine su je obeležavali i nije bilo šanse da taj dan, barem na neki način, ne obraduju jedno drugo. Iako se dešavalo da imaju poslovne obaveze, veče bi bilo rezervisano samo za njih dvoje.

Kako smo saznali, doktori nisu smeli da stupe u kontakt s Mrkinom suprugom jer nije bilo pametno da mu bilo ko dolazi u posetu usred pandemije koronavirusa.

- Lekar je Mrki objasnio da ne sme da prekrši pravilo i pusti bilo koga kod njega u sobu. Tad mu je Mrka rekao: "Stanje mi se ne menja, svestan sam svega. Ne bih da odem, a da s njom ne popričam, dovedite mi Dašu". Doktor je rekao da će da vidi šta može da uradi, danima je odlagao da zove Dašu, a posle je već bilo kasno. Osetio je Mrka da mu se bliži kraj. Bio je staložen i miran do poslednjeg trenutka. Nije mu se ispunila želja da vidi Dašu pred smrt, ali ga je ona poštovala do kraja, kao što je i on nju - priča nam sagovornik.

Republika

Foto: ST/P. Divac

 

 

Ana: Povlačim se iz javnosti

Pevačica Ana Bekuta oglasila se prvi put nakon sahrane Milutina Mrkonjića, pa je objasnila da će na neko vreme zbog velike žalosti da se povuče iz javnosti.

- Poštovana srpska javnosti, dragi prijatelji i kolege, moja voljena publiko. Hvala vam na velikoj podršci koju ste mi pružili u najtežim danima mog života. Hvala za svaku poruku, poziv i izraz saučešća koji sam primila otkako nas je Milutin napustio. Zahvaljujem se posebno osoblju Instituta za kardiovaskularne bolesti Dedinje prof. doktoru Milovanu Bojiću, koji je bio na čelu tima, držao ih u borbenom stroju mesec dana i zaista dao sve od sebe u borbi za Milutinov život. Hvala i SPS na organizaciji sahrane i na velikoj podršci koju su nam pružili. Odlučila sam da se povučem iz javnosti. Otkazujem sve nastupe koji su bili zakazani tokom decembra. Otkazujem sve intervjue, emisije i programe u kojima je trebalo da učestvujem i izvinjavam se organizatorima istih. O novogodišnjim nastupima u Trebinju i Banjaluci javnost će biti obaveštena naknadno. Najviše hvala vama, moja draga publiko. Vi ste, uz moju porodicu i prijatelje, moja najveća snaga - stoji u Aninom saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Zena

04.12.2021 10:39

Sram ga bilo! Odvratna muska svinja!!!!

Nin

04.12.2021 12:50

Kakav je to zakon, ne moze zakonita zena a moze svalerka? Ali kad se sami nadju u slicnoj situaciji setice se akteri toga. Karma je ku*va.

Odgovori 21 2
Beba

04.12.2021 20:12

Smučila mu se ona druga.