SAHRANITE ME SA ŽENOM, NE SA ANOM! Mrka u testamentu zapisao sve detalje sahrane, POSLEDNJA ŽELJA ŠOKIRALA SVE!

Autor: Aleksandra IVANOVIĆ

Zabava

29.11.2021

21:29

Milutin Mrkonjić ostavio je testament u kom je do detalja zapisao na koji način želi da bude sahranjen, a sve je iznenadilo i pored koga je izrazio želju da bude sahranjen.

SAHRANITE ME SA ŽENOM, NE SA ANOM! Mrka u testamentu zapisao sve detalje sahrane, POSLEDNJA ŽELJA ŠOKIRALA SVE!

Srpski političar, počasni predsednik SPS i narodni poslanik Milutin Mrkonjić u 79. godini izgubio je borbu za život na Institutu za kardiovaskularne bolesti Dedinje, gde se lečio zbog srčanih tegoba. Milutin je pre više od tri godine iznenadio mnoge kada je otkrio da je već razmišljao o sahrani i da je za suprugu Draganu Dašu Mrkonjić i sebe davnih dana obezbedio grobno mesto, a da je kasnije sve to naveo i u testamentu. Naime, Mrkonjić je u testamentu jasno naglasio da želi da bude sahranjen pored svoje žene, a ne dugogodišnje partnerke Ane Bekute. On je takođe istakao da se svi papiri nalaze kod njegove žene Daše, te da je ona dobro upućena u sve.

Privatna arhiva

 

 

Komemoracija i sahrana u četvrtak

U četvrtak će u Skupštini Srbije biti održana komemoracija povodom smrti Milutina Mrkonjića, a sahrana će biti istog dana, izjavio je juče predsednik Narodne skupštine i lider SPS Ivica Dačić, i naveo da će tražiti da se Mrkonjić sahrani u Aleji zaslužnih građana na beogradskom Novom groblju. Prema Dačićevim rečima, na komemoraciji u parlamentu najverovatnije će govoriti i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Grobnicu smo kupili moja supruga Dragana i ja pre 28 godina, porodičnu grobnicu Dragane i Milutina Mrkonjića. Sve je na njeno ime, nisam hteo da me bilo ko drugi sahranjuje, samo ona. Ako me Daša izbaci, izbaciće me. Neke drugove koji su bili vrlo zaslužni u tadašnjoj Jugoslaviji i Srbiji sam ja sahranjivao jer država nije imala razumevanja za to i zato sam odlučio da sve sam organizujem. Pošto ne verujem u razumevanje države, rešio sam da moja supruga i ja kupimo grobnicu, i to smo i uradili, i biću sahranjen tamo. Pare sam zaradio u Libiji, kao inženjer, a kupljena je u vreme dok sam bio direktor CIP - napisao je političar i objasnio da se porodična grobnica nalazi na Novom groblju u Beogradu, i to pored kafane:

- Grobnica je na Novom groblju, blizu kafane. Tamo ima jedna kafana u blizini, ja sam hteo pored kafane da budem sahranjen. Tako da kad dođe vreme za to, Daša jedina sve zna.

ST/N. PANČIĆ

 

 

Dačić: Biće osnovana politička škola sa Mrkinim imenom!

Predsednik Narodne skupštine i lider SPS Ivica Dačić juče je izjavio da će biti osnovana politička škola sa imenom Milutina Mrkonjića.

Iz testamenta se vidi da je Mrkonjić spremio "plan i program" za sahranu, da je sve papire ostavio supruzi, ali i da želi da ga sahrane u sanduku s petokrakom jer nije vernik.

- Ako me Daša bude nekad pitala kakav sanduk želim, to ću da kažem, s petokrakom i onom prizmom što su nosili komunisti. Ordenje koje sam dobio od Tita i Slobodana Miloševića ide sa mnom u sanduk. Mada, ordenje ću možda da poklonim Socijalističkoj partiji Srbije, vidim da je Dačić dobio ordenje, to je dobro, čestitam mu. Neću da me država sahranjuje, sve sam sam smislio. Daša sve zna. Svi papiri su kod Daše - ispričao je medijima Mrka pre tri godine, u vreme kada je već uveliko bio s Anom, što potvrđuje da je, i pored velike ljubavi, ipak želeo da bude sahranjen u porodičnoj grobnici.

ST/N. PANČIĆ

 

 

Dačić plakao i ljubio Mrkinu sliku

Juče je od 11 časova u sedištu Socijalističke partije Srbije na Studentskom trgu otvorena knjiga žalosti povodom smrti počasnog predsednika SPS Milutina Mrkonjića. Predsednik Narodne skupštine i lider SPS Ivica Dačić je rekao da je Mrkonjić bio takvog duha da niko od njegovih saradnika i prijatelja i nije imao predstavu da je on toliko bolestan. Naveo je da se prema saradnicima u stranci lepo ophodio, oslovljavao ih je sa sine i ćero i, kako je rekao, bio im je politički otac. Dok je pričao, Dačić se u jednom trenutku rasplakao, pa poljubio Mrkinu sliku. Svi građani koji žele mogu da se upišu u knjiga žalosti, koja će biti otvorena i u svim pokrajinskim, gradskim i opštinskim odborima SPS.

Inače, Dragana Daša Mrkonjić, supruga Milutina Mrkonjića, završila je Pravni fakultet i godinama je radila kao advokat. U braku su bili 30 godina iako je ministar godinama bio u skladnoj vezi s Anom Bekutom, o kojoj je uvek govorio sve najlepše:

- Ana je prelepa žena, sjajan čovek, razumemo se bez mnogo reči. Savršena je domaćica, kuva ko niko, ume da vodi kuću i brine o svakoj sitnici.

printscreen

 

 

Bekutin sin: Mrko, za mene si bio moj otac, za moju decu njihov deda

Milutin je poslednjih deset godina života proveo okružen ljubavlju i pažnjom pevačice Ane Bekute, a od majčinog partnera emotivnim rečima oprostio se Anin sin Igor Polić.

- Nije smelo ovako, dobri moj Milutine. Jednoj gromadi lavovskog srca lekari da pristupe kao da gase malu sveću. A nemaju pojma kakvo si svetlo u našim životima bio i uvek ćeš ostati, da osvetljavaš ispravan put, onaj na kom se čovek smeje, veruje u bolje sutra, raduje tuđoj sreći i želi samo dobro, živi svaki dan, kao da je poslednji, ali samo tako da ne ugrozi druge, nego da im ostavi najlepše slike za pamćenje, onda kad dođe vreme da se film odmotava. Radio si koridore za zemlju, a iz svog srca izveo koridore ljubavi za sve nas - pisao je Bekutin sin na društvenim mrežama i nastavio:

- Za mene i moju decu tvoja figura je bila istinski pojam oca i dede, onog kakvog svaki čovek može samo poželeti. Hvala ti što si takav prkosan, emotivan, velik i neponovljiv došao u život moje majke i svih nas. Učinio si nas time najbogatijim za naših života, a ljubav koju si usadio znam da neće dozvoliti da postanemo prosjaci zore. Putuj, dobri moj Milutine, pa dok se opet ne zagrlimo, onako jako, kako samo ti umeš.

 

Bonus video

 

Komentari (37)

Loading
Riko

29.11.2021 21:51

Vrlo nekorektno danima se objavljuju njegove slike sa Anom a on oženjen čovek.

Ana

30.11.2021 09:08

@Riko - Kakve veze ima? Bio je ozenjen samo na papiru. Papiri su beznacajni.

Natasa

30.11.2021 12:00

@Ana - Na papiru? Ne bih baš rekla. Suprugu je upoznao mlad, prošli su sito i rešeto zajedno i sve to ima neku težinu