BRANISLAV LEČIĆ PROGOVORIO O OTPUŽBAMA DANIJELE ŠTAJNFELD! Glumac u svojoj ispovesti OTKRIO sve detalje: TO JE POKUŠAJ UBISTVA!

Autor:

Zabava

14.11.2021

17:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glumac Branislav Lečić progovorio je o slučaju Štajnfeld koji mesecima unazad potresa javnost Srbije i regiona, te otkrio kako je preživeo sve i kako se sada nakon svega oseća.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen/N1 youtube.com/printscreen/Hold Me Right Film, Tanjug/ZoranŽestić

Branislav Lečić o Danijeli Štajnfeld

Glumac Branislav Lečić u današnjoj emisiji Premijera - Vikend specijal govorio je o slučaju Štajnfeld i otkrio pojedine detalje, te kako je sve to preživeo, njegova porodica i deca, ali i kakav je odnos kolega prema njemu nakon svega.

On je na početku otkrio kako se oseća nakon svega, ali i kako se osećao u poslednjih nekoliko meseci.

- Izjave nisam davao namerno, zato što smatram da je za takve optužbe neophodno tretirati ozbiljno institucije koje su za to predviđene, to je policija i tužilaštvo. Kada dobijete jednu takvu prstom ukazanu optužbu, onda morate biti dovoljno mudri da se pravda ne preseli u medije i da to ne postane navijanje ko je za jednu stranu ko je za drugu. Zato sam zaćutao i nisam hteo da radim ništa, da ne bi i sve moje kolege koje su i u različitim pozorištima i i Zvezdari i u Jugoslovenskom dramskom gde sam decenijski prvak dovodio u neku neprijatnost, nego da završimo to. Mada su se meni oni javljali i govorili kako žele da igraju, neće da prave zamenu, jer su bili svesni da govorim istinu - rekao je Lečić i dodao:

Republika

Foto: TV Pink/printscreen

Branislav Lečić o slučaju Štajnfeld

- Ovakve stvari kada se dese, bez obzira koliko su dugo spremane i sa kakvom tendencijom su ružne, ne daj Bože da se ikome dogode. 

Branislav Lečić je takođe govorio i o stavu kolega i to mladih kolega, da ne žele da budu na istoj sceni na kojoj je i on, kao i kako se on osećao.

- Ovo što se meni desilo je svetski trend, to postaje sredstvo pomoću koga sa abicijom da se pomogne žrtvama silovanja, može da se desi druga stvar, a to je lažna prijava, takođe krivično delo. Izuzetno je važno da se progovori o seksulanom nasilju i da pre svega osobe ženskog pola koje su doživele i preživele takvu stvar budu ohrabrene da to prijave i da se to procesuria, ali meni se zalomilo suprotno, da to bude lažna prijava, koja je dokazana kao lažna činjenicama.

Glumac je priznao i da je kada je Danijela iznela u javnost optužbe za silovanje da ju je zvao i pokušavao da sazna zašto se to dešava.

- Naravno da sam pokušao, to je bio jedan veliki šok za mene, generalno šok najveći u mom životu. Najveća muka i trpljenje, pošto to nema veze nikakve sa mnom kao čovekom, jer ja sam čovek koji jako voli i poštuje žene i one su mi inspiracija i moj odnos sa njima je uvek bio na jednom visokom nivou. Izdržavši to sam se zapravio suočio i sukobio sa jednom namerom koja je postojala da se upravo taj slučaj iskoristi, koji je motiv Danijele to niko ne može da sudi. Jer sam ja pored toga što sam tražio poligraf i za nju i za mene, gde sam ja odmah otišao po mojoj želji i mojoj volji, predlagao doktorsku ekspertizu i nje i mene, da odemo na pregled da bi se i psihičko i fizičko stanje ustanovilo, da vidimo da li se možda neki motivi nalaze u tome. Jer je meni bilo nejasno jer ja nikada ništa loše nisam uradio, pogotovo toj osobi, kojoj sam samo hteo da pomognem pogotovo kada je najavila da odlazi u Ameriku, onda sam joj dao i preporuku i želeo da uspe tamo. Nismo imali nikakav kontakt sve do 2016. godine kada je došla, ona je napravila taj susret u Šumatovcu i onda je nastao razgovor od dva sata koji je bio šta je bilo i kako je bilo. Govorila mi je i o filmu koji radi o se*sualnom zlostavljanju, gde me čak zamolila da ja budem taj silovatelj, a da ona bude ta koja je silovana. POmažući tu situaciju ispostavilo se da sam ja taj koji je silovan, ona je to tajno snimala, da me je zamolila da snima javno ja bih pristao jer sam mislio da radimo ono što smo radili, pripremu materijala.

Republika

Foto: TV Pink/printscreen

Branislav Lečić ispovest

Glumac je priznao i da je njegovoj porodici teško pala celokupna situacija.

- To je pokušaj ubistva i mene kao imena i karijere, mog rada, ličnosti, budućnosti. Ja nikada nisam bio ni sa jednom ženom ako to nije bilo obostrano, sve ostalo je za mene nedostojno muškarca. Što se dece tiče, Lav dugo nije znao i mi smo ga štitili jer je mali i ne bi razumeo, ali ja imam i starijeg sina i ćerku i Anu i Ivana i podjednako sam zainteresovan da se nešto slično ne desi i mojoj ćerki. Zato i jesam zaštitnik svake žene koja doživljava nešto slično i ona to mora što pre da prijavi policiji, a ne medijima. Isto tako sutra i na sina mog neko može da uperi prstom u njega i da kaže ''on me je silovao'', dakle problem nije ni malo naivan, ozbiljan društveni problem o kom se treba ozbiljno i studiozno baviti. To moje prvo obraćanje i jedino bilo je isključivo povezano sa tim da sam želeo da zaštitim ćerku, znajući da je u istoj profesiji i koliko je bila potrešena, onda sam napravio taj video u kom sam pozvao Danijelu da prizna istinu, da ne čini takvo zlo i ne produžava agoniju, ali ona je očigledno rešila da se pozabavi tim - priča Lečić i dolazi:

Republika

Foto: youtube.com/printscreen/N1 youtube.com/printscreen/Hold Me Right Film

Danijela Štajnfeld optužila Branislava Lečića za silovanje

- Vidim da se priča da je Đilas namestio to, ne, nije on, to je Danijelino delo, ona je imala motiv, prvi deo priče gde je Danijela pripremala film, ali drugi deo je taj da ona nije radila ništa sama, ona je samo preslikala postojeće slučajeve koji su se događali. Lutala je sa pričom, izmišljala... Prvo je pričala da je silovana u 21.godini, pa u 28., pa da je bila u kolima, pa u stanu, na kraju u kući, pa da je to bio neko ko je nadređen njoj i njenoj majci od kojih su one finansijski zavisile, kako bi od mene zavisili, posle da je neko ko je moćan u filmskoj industriji i nadređen njoj, a ja sam glumac, nisam ni reditelj ni scenarista.

- U početku da je bilo u pitanju samo plasiranje njene pliče, nekoliko meseci posle filma koji je objavila u Sarajevu i Paliću, ona je učinila jednu stvar posle te objave, kada bi bila zainteresovana da je čuje većina sveta u ovoj zemlji, onda je ona govorila svim medijima o tome, a onog momenta kada je napravila unutrašnji dogovor, zajedničkog interesa koji je verovatno, druga strana prepoznala, e tada je napravljen dogovor da se sve dešava sa ciljem da Danijela mene nanišani, a da od toga imaju koristi i ovi drugi, da se ja skinem sa političke scene i diskreditujem - rekao je Branislav Lečić i dodao sa se sa Milenom Radulović video:

Republika

Foto: Tanjug/ST/printscreen

Milena Radulović se navodno izvinila Branislavu Lečiću

- Mi smo se videli i ona se oglasila povodom toga i tu ću ostati, neću reći više ništa. Naši pozorišni klubovi su naša intima - otkrio je i kakvo mu je mišljenje o sličaju Mike Aleksića:

- Mene u slučaju mene, Mike i bilo koga drugog zanima samo istina, samo istina može da razveje maglu i manipulaciju bilo koje vrste.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Jelenko

14.11.2021 20:38

Ne verujem mu ništa, da je još toliki.

Ana

15.11.2021 10:08

Matori bolje cuti! Niko ti nista neveruje!