NIKOLA ROKVIĆ SE SRCEPARAJUĆIM REČIMA OPROSTIO OD MARINKA! Oče moj, sada jasno vidim sve, mi smo sinovi tvoji u VEČNOJ SVETLOSTI! (FOTO)

Autor:

Zabava

12.11.2021

10:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Marinko Rokvić preminuo je u svojoj 68. godini, a stanje šoka za mnoge, ponajviše njegovu porodicu nije prošlo. Njegov sin, Nikola Rokvić oglasio se na društvenoj mreži i uputio emotivne reči preminulom ocu.

Republika

Foto: ST/N. Madić, E-Stock

Nikola Rokvić posvetio emotivne reči preminulom ocu

Marinko Rokvić, legendarni pevač narodne muzike, napustio nas je 6. novembra u svojoj 68. godini, nakon što je izgubio bitku sa opakom bolešću, rakom pankreasa.

Iako je cela javnost ostala u šoku i neverici zbog gubitka, kolege i prijatelji teško podnose odlazak još jednog prijatelja na večni počinak, ipak, odlazak velikana narodne muzike najviše je pogodio njegove sinove Nikolu, Marka i Daria, koji dane provode u bolu i suzama.

Republika

Foto: ST/N. MANDIĆ

Marinko Rokvić preminuo

Nikola Rokvić je bilo veoma vezan za svog oca koji mu je kroz ceo život bio velika podrška, a sada je emotivnom porukom na društvenoj mreži Instagram, rasplakap mnoge.

- Odlazak… Šta li to u opšte znači za današnjeg čoveka… da li je to kraj, da li je to oproštaj , ili možda novi početak? Za našu porodicu to je bio trenutak potpune ljubavi , čistih emocija koje nemaju granice, trenutaka koji su bili prozor ka večnosti, pomešani ljudskim tugama i čovečijem bolu! Zašto čovek ne može da izadje iz okova i svih stega koje nosimo po sebi, zar tek kad nastupi tren takozvanog kraja mi osetimo potpunu slobodu i zbacimo sa sebe sve suvišne pregrade i ograde i izbacimo esenciju duše, esenciju Ljubavi koja nam pokazuje da baš to i nije kraj… Zar je teško reći Ljubavi moja, živote moj, radosti moja, lepoto moja? Zar nam je teško da to kažemo svakoga dana? Verujte , moramo! Počeću od naše heroine! Naša majka , tvoja divna saputnica… taj heroj nad herojima, orden ljubavi, vere, požrtvovanosti i svega najlepšeg što može da stoji u jednoj ženi, majci , supruzi i dami! Koliko te samo voli, koliko ti je bila potpuna druga polovina, spojena bez ijednog procepa ili greške pri spajanju! Marine moj, znao si da izabereš :) Ma znao si sve… Da ne pričam o tvom znanju i veštini pevanja. Od kada si nas fizički napustio, tek tada sam u potpunosti shvatio kakav si ti bio pevač i kakve su tvoje pesme, tvoja karijera! Teško je bilo realno rasudjivati kada odrastaš pored takvog pevača, tako ste nas vaspitavali da svoje skromno gledamo, a da druge dižemo, teško je bilo tada da vidimo, sada kristalno jasno znam, da si ti u stvari jedan od najboljih pevača narodne muzike koji su ikada šetali ovim prostorima… Moram ti priznati da sam ponosan na tvoje drage kolege i saradnike! Znam da ih grliš i ljubiš! Oče moj, sada jasno vidim sve… Koliko smo se samo Marko i ja borili i utrkivali da izadjemo iz tvoje senke, da se izborimo za svoje mesto, da ne budemo samo sinovi Marinka Rokvića…Delimično smo to i uspeli za vreme tvog života… Sada mogu ponosno da kažem da smo mi isključivo sinovi Marinka Rokvića, ali ne u senci tvojoj, već u večnoj svetlosti!
Majkane divim ti se! Znam da si ponosan na moju braću Darija i Marka, kakvi su ljudi postali, koliko tvojih gena nose koji će se tek otključavati tvojim fizičkim odlaskom! Obećavam da ćemo čuvati tvoj… - 
napisao je Nikola Rokvić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
vuk

12.11.2021 11:35

Manje je pisalo kad je umro Nikola Tesla. I to mnogo manje. Laka mu zemlja ali bas je degutantno.