TRPELE NASILJE I JEDVA IZVUKLE ŽIVU GLAVU! Tijana Em PROGOVORILA o maltretiranju bivšeg: NIJEDNA ŽENA NE SME DA TRPI!

Autor: IVANA RADIVOJEVIĆ MAŠA KOMATINA

Zabava

11.10.2021

16:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnoge estradne zvezde trpele su porodično zlostavljane, a javnost im je i više nego zahvalna jer su svojim primerom, itekako digle svest. Ekipa portala Republike. rs odlučila je da se pozabavi ovom tematikom, te smo iz tog razloga izabrali za sagovornika popularnu pevačicu Tijanu Milentijević.

Republika

Foto: youtobe.com/Republika/

One su pretrpele nasilje od partnera

Nasilje u porodici je sve češće, a svedoci smo da od njega nisu zaštićene ni javne ličnosti, uglavnom žene. Među poznatim ličnostima mnogo je onih koje su nekada bile žrtve nasilja, a danas one propagiraju da se u Srbiji podigne svest o ovom potresnom problemu. Ipak, taj problem je nešto što ozbiljno potresa naše društvo.

Nažalost, slučajeva je bezbroj, a kada je reč o nasilničkom ponašanju, ni javne ličnosti nisu sigurne odnosno zaštićene, ali za razliku od ljudi koje nisu pod medijskom lupom, one imaju jaku moć da utiču na velike društvene mase. One su pored ogromnog psihičkog, a i fizičkog bola odlučile da dignu svest, a retko ko se nije rasplakao na njihove potresne životne priče. Iako su uspešne, uticajne i popularne, nije ih zaobišla strašna životna sudbina.

Nakon preživljenog nasilja, jasno i glasno su pričale o pretpljenom bolu, a javnost je bila ponosna na njih, jer su sa svojim primerom uticale na svest žena koje ovu bitku biju i dalje. Mi Vam u celosti prenosimo, samo neke od ispovesti uspešnih medijskih ličnosti, koje su bile žrtve nasilja.

Ivana Stamenković Sindi

Nakon što joj je sud oduzeo ćerku, i starateljstvo dodelio njenom bišem suprugu, onda su isplivali šokantni detalji njihovog braka. Javnost je bila zgrožena kada je u medije dospela informacija, da je Sindi bila žrtva nasilja, ali tu nije bio kraj. Pored psihičkog, ona je trpela i fizičko zlostavljanje. Na osnovu izveštaja sudskog veštaka, utvrđeno je da je Ivanu, bivši muž mučki pretukao i tom prilikom joj naneo telesne povrede. Da stvar bude još gora, sud joj je oduzeo starateljstvo nad ćerkom Petrom. Ona nažalost nije uspela da dobije ovu bitku, jer je slučaj zastario. Sindi je pored celog bola skupila snage i nekoliko puta u medijima, ispričala ceo epilog ove dramatične priče, i tom prilikom otkrila da nije imala podršku čak ni od organa vlasti:

 

 

- Meni je to bio najteži period u životu. Ne volim ni da pričam o tome. Nije to bio samo šamar, bukvalno mi je mučno da pričam o tome. U tom periodu ja sam otišla u policiju, oni su mi bukvalno rekli što si ti došla ovde, normalno je da te muž tuče. U to vreme zakon nije bio ni regulisan kao sada. Pa su mi čak rekli, ako hoćeš da prijaviš idi prvo u Urgentni centar, da ti snime povrede. U sud kad sam došla da prijavim nasilje pedeset puta su me pitali da li želim da povučem prijavu. Kao da sam ja kriva što je mene neko pretukao - ispričala je svojevremeno Sindi.

Mi smo odlučili da stupimo u kontak sa popularnom pevačicom, ali ona se nažalost nije odazvala na naš poziv.

Goca Tržan

Ova poznata pevačica je takođe bila žrtva zlostavljanja od strane bivšeg partnera. Obavestila je širu javnost i apelovala da o takvim stvarima ne treba ćutati. Zlostavljao ju je bivši partner, ali to nije bio u pitanju njen bivši suprug Ivan Marinković (koga je javnost imala prilike da upozna, tokom učešća u populsrnom rijalitiju "Parovi"), a bez obzira na ceo bol koji je prošla tokom emotivne veze sa muškarcem, koji je zlostavljao, ona nikad nije htela da otkrije njegov indetitet, ali se potrudila da na sve načine probudi svest kod slabijeg pola, te je otkrila i na koji način se zlostavljači u početku postavljaju prema svojim žrtvama:

Foto: youtube.com/printscreen/emisija premija

Goca Tržan je progovorila o zlostavljanju od bivšeg partnera

- Žene se teško otvaraju na tu temu zato što je to velika sramota. Ja ću govoriti iz svojih cipela. Kako počinje... ne mogu da kažem nasilje, nego zarobljavanja. Prvo što će dotični da uradi je da se mnogo potrudi oko vas, na razne načine. Zavisi od toga koliko je finansijski potkovan ili koliko je perfidan, potrudiće se da vam skine zvezde s neba, da vas obaspe raznim pažnjama i naravno da je to božanstvena stvar ako se dalje nastavi neka normalna veza i normalan odnos. Međutim, muškarac koji nakon toga, kada ste vi spremne da uđete u vezu sa njim, napravi situaciju da ste vi srećne što je on taj koji je hteo vas, to je prvi znak za paljenje lampice - istakla je pevačica svojevremeno.

 

Anabela Bukva

Pevačica Anabela Bukva nije imala sreće u braku sa Gagijem Đoganijem, jer je bila jedna u moru estradnih zvezdi koje su pretrpele torturu. U rijalitiju programu ona je detaljno opisala nasilje koje je trpela tokom dugogodišnjeg braka sa popularnim denserom. Međutim, tu nije bio kraj pevačicinoj nesreći, tortura se ponovila, ali ovog puta krivac je bio Andrej Atijas, njen drugi suprug.

 

Tijana Milentijević

Jedna od najpopularnijih pevačica sa domaće scene koja je takođe pretpela nasilje i reagovala odmah je Tijana Milentijević. Pevačica je imala burnu vezu sa Mišom Koljenovićem, koji je inače bubnjar, a njihova veza se završila tako što ga je Tijana prijavila policiji za fizičko zlostavljanje i nasilje. Nakon toga popularna pevačica nije htela da komentariše celu situaciju, zbog koje je bila vidno utučena i potrešena.

Foto: instagram.com/tijanamilentijevic.official/

Tijana Milentijević je progovorila o nasilju

Ekipa portala Republike. rs htela je da podigne svest širokih masa o nasilju nad ženama, koje je u društvenim krugovima nažalost sve zastupljenije, te smo iz tog razloga kontaktirali popularnu pevačicu Tijanu Milentijević, koja je bila izričito jasnog stava, da čim budu primetni neki pokazatelji nasilja, odmah treba reagovati:

- Ni jedna žena ne treba da trpi nasilje. Savetujem sve da čim uoče da može doći do nekog vida nasilja, potraže pomoć. Iskreno više se ne bih vraćala na tu temu. - ispričala je Tijana Milentijević za Republika.rs.

Ukoliko vi, ili neko vama blizak, prolazite kroz nasilje u porodice kontaktirajte policiju na broj 192 ili socijalne službe pozivom na broj 011/2650-329.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Nevena

11.10.2021 21:23

E, ova Goca mi je mučna.Zaprška. Ostalim ženama verujem i beskrajno mi je žao, to je strašno..To ni jedna žena ne treba da trpi.