TANJA SAVIĆ I MAJA MARIJANA PRETRPELE NAJGNUSNIJE ZLOSTAVLJANJE: Deformisana lica, teške telesne povrede i ozbiljne traume zauvek su ih obeležile!

Autor: Anđelija GRUJIĆ

Zabava

11.10.2021

14:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnoge pevačice trpele su porodično zlostavljanje, a neke od njih su to i priznale. Maja Marijana i Tanja Savić samo su neke od žena sa estrade koje su preživele ovaj pakao zbog ljubavi, a ekipa portala Republika.rs potrudila se da vam otkrije detalje koje niste do sada čuli.

Republika

Foto: ST/V. LUkić, E-Stock

Tanja Savić, Maja Marijana

Neretko se dešava da glavna tema na estradi bude psihičko i fizičko zlostavljanje koje trpe neke od najpopularnijih žena Srbije. Suočavanje sa nasiljem nije lako, a posebno ga otežava ideja da žrtva nasilja treba da prizna sebi, a i celom svetu da je žrtva. Kada se u to uplete i ljubav shvati se da nije ni čudo da se žene, širom sveta, pa i na estradi, radije odlučuju da ćute i trpe. Međutim, to nije dobro, a posebno je loše kada zlostavljanje trpe i njihova deca.

Ekipa poetala Republika.rs donisi vam danas priču o porodičnom nasilju i pevačicama koje su ga trpele, ali o tome koje su posledice trpljenja toga.

Tanja Savić trpela psihičko i fizičko zlostavljanje

Pevačica Tanja Savić bila je u braku sa Dušanom Jovančevićem, sa kojim je dobila dva sina, Maksima i Đorđa, a priča o propadanju njenog braka tresla je Srbiju više od godinu dana. Naime, Tanja je u aprilu 2020. godine prijavila svog supruga, navevši u prijavi da je trpela veliko psihičko i fizičko zlostavljanje sa njegove strane.

- Tanja je policiji rekla da je trpela zlostavljanje, a tvrdila je kako ju je suprug i pre ovoga maltretirao - otkrio je izvor blizak Tanji tada za Blic.

O traumama koje je Tanja preživela pričao je za naš portal, Republika.rs ,Tanjin bivši menadžer i prijatelj naglašavajući kako je Dušan zaista bio psihopata, koji je Tanju koristio samo zbog novca.

- Ona i ja smo funkcionisali kao jedno, bio sam joj oslonac i savetnik dok Dušanu nije smetalo, nije smela da pisne jednu reč, a kamoli napravi neki pogrešan korak, da zakasni kući posle nastupa, a da ne pričam o nekom izlasku iz kuće, živela je kao u zatvoru na Bežanijskoj kosi, koliko noći sam prespavao u kući koju su rentirali zarad mira jer se plašila da ostane sa njim sama, molila me je sećam se i njene dadilje Ljilje koja je prisustvovala svemu tome i komentarisala zajedno sa mnom i sa Tanjom dešavanja u tom periodu. Verujte mi kada sam pre nekoliko godina izneo da je Dušan narkoman i da Tanju bije niko mi nije verovao čak je morala da me pljune i lažno optuži zbog njega, jer je samo morala da klima glavom od straha . On je nju toliko onesposobio da to nisam video, ona mi je ispričala teške traume koje ima od  njega. U Australiji je jednom izbacio na ulicu usred noći, nije imala ni telefon, ni ništa kod sebe, a mučio je ženski problem, zamislite koja je to životinja od čoveka, čak je i naterao da iskasapi svoj vrat ne bi li skinula tetovažu od momka Nedje, u kog je bila zaljubljena jako, on to nije podneo, pa je naterao u Australiji da pod anestezijom skine skalpelom jedan od hirurga, Tanja ima ogroman ožiljak na vratu, eto ako ja lažem pogledajte neka vam pokaže, neka se zakune u decu da ja lažem! - započinje Bane i dodaje:

Republika

Foto: ST/V. LUKIĆ

Tanja Savić kući je dovela sinove nakon godinu dana razdvojenosti

Tanja Savić se nakon godinu dana susrela sa decom

Pevačica Tanja Savić mnogo je patila kada je Dušan njihove sinove, Đorđa i Maksima odveo u Australiju. Naime, Dušan godinu dana nije sinovima omogućio da vide majku, zbog čega je Tanja bila jako loše. Pokrenula je tada i proces razvoda braka, ali i borbu za starateljstvo nad decom.

Nakon godinu dana, u junu ove godine, Tanja je napokon uspela da svoje sinove dovede nazad kući, a let do Beograda, kao i odlazak od aerodroma do njihovog doma, protekao je veoma emotivno uz puno suza. 

- Vrlo sam emotivna i nadam se da sam svojim primerom pokazala da pravda uvek pobeđuje. Deca su dobro znaju da nisam bila tu zbog nekog problema, pa me nisu ni pitali zašto me nije bilo- rekla je pevačica tada.

Problemi sa bivšim mužom za Tanju, nažalost, nisu prestali. Naime, Dušan je počeo da širi priče kako pevačica njihove sinove bije, ali i kako im ne dozvoljava da se čuju sa njim.

- Psihopata je na sve to terao, on ima hotel na Gold Kostu koji je godinama porodičan i nasledio je biznis od oca zapravo tu su se i upoznali u tom istom hotelu kada je Tanja na turneji odsela u istom… žalosno je, ima novca s tim što se on izjasnio još onda da mu ne pada na pamet da troši taj novac u Srbiji pa ako Tanja ne uspe sa pesmom u narednom periodu odvešće je zauvek tamo i biti mu sluškinja, on se bre stideo što je Tanja mekedonsko-romske nacionalnosti, rekao je da se stidi njenih roditelja što su tamnije puti, pa verujte mi Tanja nije roditelje tad ni viđala, ni sestru čak ju je i naterao da proda kuću u Velikom Mokrom Lugu koju je htela da adaptira i obezbedi a onda kada joj otac to nije odobravao sa velikim razlogom onda je naterao Tanju da pljuje po svojim najmilijima kako su joj roditelji bezosećajni i kako su joj oteli kuću, sećate se toga... ima svuda zavedeno jer sam ja taj intervju davao kao njen PR u to vreme, ja sam radio samo po naredbama… žao mi je iskreno svega, žao mi je što joj uskratio celu jednu deceniju i onesposobio je da napreduje ima ludu sreću što je Bog pogledao opet ima tu glaščinu pa je snimila dobre pesme… Ja sam ispao čovek prema njoj u svakom smislu nikada joj dinara tražio nisam jer sam radio iz ljubavi da joj pomognem i drago mi je što se trgla ništa joj ne zameram. Žao mi je što nismo u kontaktu ali i to ima svoje zašto… Ona bi danas bila na visini Cece da me je poslušala pre 6 godina da se kloni narkomana koji je uzjašio i arčio novac samo za opijate. 

 

 

- Nikada neću da zaboravim kad smo ga jurili do aerodroma posle njenog nastupa u 6 ujutru ukrao je sav novac i pasoše dečije i hteo je da pobegne pa smo zvali policiju i tadašnjeg decka Ljupke Stević ,,Simića" kako bi ga na aerodromu vratili da ga ne puste... Dakle on je planirao to još davno da joj uradi, ali eto prošle godine mu je uspelo to… Hvala dragom Bogu, živa je i zdrava, deca su sad kod nje i nek je Bog čuva, ona je dobar čovek i namučena je jako žao mi je što prolazi kroz sve to, ona to nije zaslužila… Šta god joj ikad zatreba ja ću biti za nju tu i pomoći joj ništa ne zameram, luda glava kad slepo voliš, svima nam se to nekad desilo u životu... Dobro je ona prošla pored njega, mogla je završiti kao Marijanović Jelena, jer on kad se uradi, a bio je urađen uvek on ne zna ni svoje ime... Daleko mu lepa kuća. Ljudi su me molili da je ne dovodim sa njim na nastupe beogradskih splavova plašili su se jer je bio incidentan i Tanja nije svoja, ne održi nastup kako treba niti sme od obožavalava neko da se slika plašili su se svi, jer je jednog fana i udario, a menadžeri kluba ga nisu podnosili - priča za nas Đokić.

Ona nažalost nije jedina pevačica koja se suočila sa ovakvim problemom. Koliko se pisalo i pričalo o Tanji Savić, pisalo je i o Maji Marijani. 

Maja Marijana bila žrtva svog partnera Mladena

Marijana Radovanović, poznatija kao Maja Marijana, bila je jedna od najpopularnijih i najlepših pevačica devedesetih. Ona je godinama živela u vanbračnoj zajednici sa Mladenom Šmakićem, sa kojim ima ćerku Milicu.

Republika

Foto: youtube.com/ Maja Marijana

Maja Marijana zbog zlostavljanja završila i Urgentnom centru

Vest da je Mladen tukao Maju Marijanu šokirala je celu Srbiju pre nekoliko godina. Maja Marijana na nagovor lekara prijavila je tada svog partnera policiji, a u izjavi je rekla:

- Počeli smo da se svađamo u kolima zbog neke sitnice. Svađa je postajala sve žučnija, a mi smo vikali jedno na drugo. U jednom trenutku Mladen mi je udario jak šamar da sam se skoro onesvesti.

Kako je rekao izvor iz policije Marijana je izgledala jezivo kada su stigli u bolnicu.

Kako prepoznati porodično nasilje

Kada nekoga volite teško je priznati sebi i drugima da ta osoba nije prava za vas. Baš zbog toga mnogi nisu sposobni da uoče da trpe zlostavljanje. Postoji nekoliko faza nasilja, a kada ih prepoznate trebalo bi da pozovete policiju ili da se obratite centru za socijalni rad:

1. Tenzija raste- Tenzija raste oko svakodnevnih stvari poput novca, dece ili posla. Počinje verbalno zlostavljanje. Žrtva pokušava da kontroliše situaciju tako što udovoljava zlostavljaču i time izbegava nasilje. Nažalost, nasilnik dolazi u jednom trenutku do svog vrhunca, te se prelazi na nareddnu fazu.

2. Prva epizoda nasilja-   U ovoj fazi dolazi do prvog ispoljavanja nasilja koje uglavnom nema nikakve veze sa ponašanjem žrtve, već je nasilnikovo agresivno ponašanje prouzrokovano spoljnim situacijama ili njegovim emocionalnim stanjem.

3. Isprva se zlostavljač stidi svog ponašanja. Kaje se i pokušava da okrivi partnera za nasilje. Iz osećaja krivice pokazuje čak i više ljubavi i pažnje. Želi da pokaže žrtvi da se nasilje neće više nikada ponoviti. Ovaj romantični momenat zbližava žrtvu i zlostavljača i daje nadu žrtvi da ne mora da napusti ovakvu vezu.

Ove tri faze ponavljaju se iznova i iznova.

- Iz Urgentnog centra smo primili poziv oko jedan sat posle ponoći. Kad smo stigli u bolnicu, Marijana je izgledala stravično. Lice joj je bilo natečeno i jedva je pričala zbog povreda vilice i usana. Bila je izuzetno potresena, ali i uplašena. Počela bi da priča, a onda bi iznenada ućutala. U nekoliko navrata nam je čak otvoreno rekla da se plaši kako će se njen suprug ponašati kad sazna da ga je prijavila.

Da stvar bude još gora, Mladen se nije libio da Maju urniše i pred drugim ljudima, a poznat je primer kada ju je napao naočigled svih išamarao za vreme Marijaninog snimanja spota sa Dejanom Matićem.

- Nažalost, tačno je da se sve ovo dogodilo. U velikom sam šoku i poznavajući Mladena, plašim se za svoju bezbednost. Sa detetom sam napustila stan. Na zajednički život sa Mladenom Šmakićem sam definitivno stavila tačku - rekla je Marijana kada je Mladen izvređao i šutnuo njenog prijatelja.

Ukoliko vi, ili neko vama blizak, prolazite kroz nasilje u porodice kontaktirajte policiju na broj 192 ili socijalne službe pozivom na broj 011/2650-329

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading