RADMILO ARMENULIĆ OTVORIO DUŠU O POGIBIJI SUPRUGE SILVANE: Bila je srećna žena, na dan smrti udarila je glavom o šiljak!

Autor:

Zabava

10.10.2021

10:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Silvana Armenulić bila je veoma voljena jugoslovenska pevačica, a njen suprug Radmilo otkrio je detalje njene smrti, šta misli o filmu "Toma", ali i kako je bilo biti suprug ove velike pevačice.

Republika

Foto: Tanjug, printscreen

Silvana Armenulić

Pevačica Silvana Armenulić bila je prava fatalna žena Jugoslavije. Mnogi su je obožavali što zbog slvaujskog glasa, što zbog njene velike lepote, ali je samo jedan muškarac uspeo da osvoji njeno srce, te da zasluži titulu njenog muža i oca njene ćerke. 

Radmilo Amrenulić progovorio je o odnosu sa supruogom, o filmu "Toma", ali i o tragičnoj smrti nakon koje je cela Jugoslavija bila zavijena u crno.

Ljubav između Silvane i Radmila rodila se u hotelu "Grand", a kako kaže ovaj teniski teniser to je bila ljubav na prvi pogled:

Republika

Foto: Gordana Goga Armenulić/facebook.com/printscreen

Silvana Armenulić sa ćerkom Gordanom

- Rano sam se oženio prvi put. Bilo je to 1962. godine. Silvana je nesrećno nastradala 1976. godine, pa sam se posle 13 godina ponovo oženio, i to Mirom, koju sam dugo poznavao. Silvanu sam upoznao u hotelu "Grand", tamo je pevala. Jedan moj prijatelj, nažalost pokojni, Koča, čija je žena isto pevala, bio navalio: "Ajde da odemo u 'Grand', ajde da odemo!" I odemo. Silvana je pevala neku pesmu i ja sam joj rekao da ne peva dobro i da ja znam reči. Zapisao sam joj reči i sećam se da je posle pevala baš onako kako sam joj napisao. To je, takoreći, bila ljubav na prvi pogled. Ona se u to vreme zabavljala sa jednim apotekarom, ubrzo su raskinuli i mi smo krenuli. Venčali smo se, ja sam otišao u Nemačku, tada mi se rodila i ćerka, pa su njih dve dolazile kod mene. Silvana je u to vreme postala mnogo popularna, posle serije "Ljubav na seoski način". 

Radmilo i Silvana venčali su se 26. oktobra 1961. godine bez znanja roditelja, nakon čega su otišli u kafanu "Vidin kapija". Svoju vezu sa Silvanom, Radmilo je krio od bližnjih, zbog straha da je njegovi ne prihvate jer je obična "kafanska pevačica", te ju je prvi put odveo kući na porodični ručaka onog trenutka kada je Silvana postala njegova supruga. Međutim, kako prenosi "Telegraf" nije bilo razloga da ovaj par krije svoju vezu, roditelji našeg velikog tenisera bili su srećni izborom snajke, jedino ih je razočaralo što ništa nisu znali.

Foto: Tanjug

Radmilo Armenulić nije zadovoljan filmom "Toma"

Radmilo je priznao da je u trenutku kada se upoznao sa Silvanom imao malu platu, te da nije istina ono što se može videti u filmu "Toma". Iako Bjelogrlićevo ostvarenje nije pogledao, teniser je rekao da njegovi prijatelji jesu, te da na osnovu onoga što je čuo nikako nije zadovoljan. 

- Neću da gledam film o Tomi u bioskopu. Odlučio sam da ga pogledam kada bude na DVD. Kupiću disk i pogledaću ga kod kuće. Čuo sam razne kritike i na osnovu toga mogu da kažem da je totalni promašaj. Delovi koji se tiču moje pokojne supruge su netačni. Taj deo u kom smo predstavljeni Silvana i ja nije prikazan na pravi način - ističe Radmilo za "Kurir", pa dodao:

Republika

Foto: Instagram/printscreen

Silvana Armenulić tragično je preminula 10. oktobra 1976. godine

- Da me je Bjelogrlić pozvao, kao što ste vi to sad učinili, dao bih mu verodostojne snimke na kojima se vidi da je Silvana bila srećna i uvek nasmejana žena, a ne tužna i setna. Imala je crnu kosu, a ne plavu. O tom zaljubljivanju i njihovom izmišljenom odnosu da ne pričam. Bjelogrlić je promašio. U trenutku kada smo se nas dvoje venčali, ja sam imao bednu platu, a kažu mi da sam predstavljen kao bogataš. Ne znam šta bih tačno rekao, ali ovo što čujem nikako ne odgovara istini. Detaljno ću moći da vam kažem kada film budem pogledao od početka do kraja, do tada ne mogu da kažem ništa više.

Jedan od najtragičnijih trenutaka iz njegovog života definitivno je Silvanina smrt, koja se desila na današnji dan, 10. oktobra, pre tačno 45 godina, a kako kaže, šta se desilo te noći ni dan-danas nije razjašnjeno:

- Vraćala se iz Aleksandrovca i u jednom trenutku ju je zabolela glava. Pevala je tamo u nekoj kafani i udarila glavom u neki šiljak, pa se s Miodragom Jašarevićem promenila u Kolarima i on je seo za volan. Da li je pao u šećernu komu ili je zaspao, šta se desilo, to se ne zna ni dan-danas. On inače nije vozio brzo, a tada se valjda oslonio na gas i direktno su udarili u kamion. Na mestu su ostali mrtvi on, Silvana i njena sestra Mirjana, koja je bila u drugom stanju. I to je cela priča.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Pravo ime Silvane Armenulić nosi tajnu

Ime Silvane Armenulić nosi tajnu 

Popularna Jugoslovenska pevačica rođena je u Doboju 18. maja 1939. kao Zilha Barjaktarević, a umetničko ime je dobila po italijanskoj glumici na koju je ličila.

– Moje pravo ime je Zilha, što znači rajski cvet, a još u Doboju, prijateljice i drugarice posle prikazivanja filma “Gorki pirinač”, više u šali, počeli su da me zovu Silvana pošto su navodno našli neku sličnost sa glumicom Silvanom Mangano – otkrila je Silvana jednom prilikom.

Iako je ptanja zbog gubitka žene još uvek tu, Armenulić je otkrio da ima i puno razloga za sreću otkrivajući koji su najsrećniji trenuci njegovog života:

- Što se tiče velikih životnih radosti, kad me već pitate, velika je, naravno, bila rođenje moje ćerke, svi u porodici su se radovali, nema tu šta. Pa onda rođenje unuka. E, a najveća teniska radost je kad smo dobili Francuze u Beogradu 1985. godine, jer su oni bili izraziti favoriti sa tri igrača iz top deset. To niko nije verovao, bila je stvarno ogromna radost. Ma, svi uspesi su me radovali! Kad mi kažu da se u porazu uči... To... Ma... Ja poraze nisam podnosio. Mnogi neće da priznaju da je tako.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading