NA OCA OGNJENA AMIDŽIĆA ISPALJENO JE 300 METAKA: Voditelj otkrio JEZIVE detalje smrti, koja ni danas nije rasvetljena! (FOTO)

Autor:

Zabava

09.10.2021

09:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Voditelj Ognjen Admižić ostao je 1991. godine bez oca Zorana Amidžića, koji je život izgubio u Hrvatskoj dok je obavljao novinarski zadatak.

Republika

Foto: ST/Petar Divac

Ognjen Amidžić o smrti oca

 

Voditelj Ognjen Amidžić jedan je od istaknutijih TV lica u regionu, neretko priča o svojoj prošlosti i roditeljima. Podsetimo, Admižićev otac bio je izvrsni novinar, jedan od poznatijih u svojoj branši, ali je 1991. godine ubijen u Hrvatskoj. 

Smrt oca Ognjena Amidžića!

Otac Ognjena Amidžića, Zoran Amidžić ubijen je 1991. godine u Hrvatskoj, dok je obavljao novinarski zadatak. Ognjen ne voli da se priseća monstruoznih detalja, ali je poznato da je na Zorana ispaljeno preko 300 metaka. 

- U jedan sat posle ponoć policajci su zakucali na naša vrata. Dobili su zadatak od nadređenih da nam jave loše vesti. Saopštili su baš meni. Imao sam samo 16 godina i morao sam da kažem majci i sestri da je tata ubijen - rekao je Ognjen i dodao:

Republika

Foto: ST/Petar Divac

Ognjen Amidžić se prisetio smrti oca

 

- Nedostaje mi tata i znam da bi moj život bio potpuno drugačiji da se to nije desilo. Bio sam tinejdžer kada se to desilo. Mnogo toga je palo na moja leđa, trudio sam se da majci pomažem koliko sam mogao. Maksimalno se žrtvovala za mene i sestru i zato ću biti večno zahvalan - istakao je Amidžić.

- Sanjam oca i dan-danas iako je prošlo 29 godina. Taj zločin nije rešen i i dalje lebdi u vazduhu. Bilo je nekih tragova i dokaza u istrazi, recimo zabeleške mog oca, koje je u trenutku pogibije imao u robi, očigledno su nekako došle do hrvatskih novinara. To je bio najopipljiviji trag koji je mogao da se prati tada, ali od toga nije bilo ništa. Mislim da je i nemoguće otkriti posle toliko godina ko je počinilac, ali je jasno kao dan da su to uradile hrvatske vojne snage, tu nema filozofije - ispričao je Ognjen nedavno. 

Na automobil u kojem su se nalazili ispaljeno je više od 300 metaka, a do dan danas ne zna se ko ih je ubio.

Republika

Foto: printscreen/TVPink

Ognjen Amidžić otvorio dušu o smrti oca

 

Godišnjica smrti oca Ognjena Amidžića!

Na današnji dan voditelj Ognjen odlazi na grob svog oca, jer je danas godišnjica smrti Zorana Amidžića. Poznati novinar iz Šapca bio je jedan od cenjenijih u našoj branši.  Danas je 30. godina od ubistva Ognjenovog oca, koje ni danas nije rasvetljeno do kraja. Ono što postoji kao dokaz, jeste to što je policija tokom istrage našla u jednom hrvatskom listu, nekoliko dana posle ubistva, priču napisanu na osnovu zabeleški koje je Amidžić nosio u torbici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading