Severina nije optužila Srbe da su genocidan narod

Autor:

Zabava

08.10.2021

09:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na portalu Republika.rs objavljeno je da je Severina optužila Srbe da su genocidan narod, što nije tačno.

Republika

Foto: e-stock

 

Mnogobrojni mediji u Srbiji i regionu objavili su niz tekstova o tome kako je Severina optužila Srbe da su genocidan narod. Međutim, ispostavilo se da to nije istina. 

Naime, kako je utvrdio portal Raskrinkavanje.ba, Severina nije rekla za Srbe da su genocidan nardon. Do pometnje je došlo nakon što je Severina odustala od projekta na UNA televiziji.

- Međutim, onda se u medijima pojavila informacija da je reč o ''Dodikovoj televiziji'', pa se odjednom samo moje ime počelo pojavljivati uz njegovo. Na kraju se uspostavilo da je doista reč o partnerstvu s porodicom Dodik. Ne želim sudelovati u projektu koji ima veze s osobom koja vređa žene na najgori način i koja ne priznaje da je u Srebrenici počinjen genocid - rekla je Severina. 

Dakle, Vučković u ovoj izjavi nije rekla da su "Srbi genocidan narod", iako su kasnije tako izvestili brojni mediji, među kojima i Republika.rs.

U prvobitnom tekstu je stajala i izjava Olivere Katarine, koja je napala Severinu, nesvesna da ova nije nazvala Srbe genocidnim narodom.

- Ja nemam ništa protiv nje lično, ali ne treba im dozvoliti da se ponašaju tako prema nama, ne smemo dozvoliti da tako govore šta im padne na pamet. Ja joj ne bih posle ovoga dozvolila da dođe u Srbiju. Mi treba da se vratimo sebi i da držimo do sebe i da ne dopuštamo da nas neko poremeti. Mi treba da budemo ponosni na sebe i da držimo do sebe. Srbi su uvek krivi i uvek su trn u oku, ja ne znam da su srpkinje tako na jedan primitivan način govorile o Hrvatskoj - rekla je tada Olivera Katarina, misleći da je Severina označila Srbe kao genocidan narod, što on nije učinila.

Na ovu grešku nam je ukazao portal Raskrinkavanje.ba, koji je naš prvobitni tekst ocenilo kao Prenošenje lažnih vesti.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (8)

Loading
Jelena

08.10.2021 09:35

Zena nije rekla da su Srbi genocidan narod vec da se u Srebrenici dogodio genocid. To nije isto. Nisu svi Srbi naredili i izvrsili zlocin tamo. Takodje nece da ima posla sa lopovom i olosem kakav je Dodik - njega ne vole ni posteni Srbi. Zasto bi je pobogu zbog istine bilo ko maltretirao u Srbiji?

Odgovori 10 32
Suvi

08.10.2021 11:59

@Jelena - Samo van iz srbije ,,,, zabraniti dozivotno ulazak ...

Odgovori 18 4
ja

08.10.2021 17:58

@Jelena - Bravo! Čudi me da je ovo objavljeno. Pozz iz HR!

Odgovori 10 3
Miodrag iz Peći

08.10.2021 09:42

A, da nisu u sve ovo umešane konkuretske sportske kladionice koje nisu mogle da naprave takvu visokobudžetnu i iznad proseka reklamu. Iritantno je što te medijske kuće koje su najglasnije emutuju "Spornu" reklamu.