SEVERINA NE PRESTAJE SA PRETNJAMA! Pogledajte manijakalne poruke uznemirujuće sadržine upućene direktorki osnovne škole, podneta i KRIVIČNA PRIJAVA protiv pevačice

Autor:

Zabava

05.10.2021

14:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pevačica Severina Vučković ne prestaje sa svojim neurotičnim ponašanjem, te neprestano maltretira direktorku škole koju pohađa njen sin Aleksandar, a sada su isplivale prepiske zbog kojih je Severina dobila i tužbu za uznemiravanje i maltretiranje.

Republika

Foto: Printsrkin HRT, Profimedia, ST/Đ. Kojadinović

Severina preti direktorki osnovne škole svog maloletnog sina

Pevačica, Severina Kojić slala je Ljiljani Klinger, direktorki osnovne škole koju pohađa njen sin Aleksandar, preteće i uznemiravajuće poruke, zbog kojih se gospođa Klinger s pravom osetila nebezbednom i nesigurnom, te zatražila pomoć na višem nivou.

Naime, portal Nacional obelodanio je deo poruka koje je Severina Kojić slala, a koji su deo službenog predmeta, jer je direktorka škole Ljiljana Klinger putem advokata podnela prijavu DORH-u (Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske), s obzirom na to da je sporne poruke doživela kao pretnju. Tokom proteklih nedelja Ljiljana Klinger je podnela i dve dopune krivičnoj prijavi protiv Severine - zbog nametljivog ponašanja i pretnji. Pre toga prijave je podnela i policiji.

Republika

Foto: ST/D. KADIĆ

Severinu tuži direktorka škole zbog uznemiravanja

Štaviše, Ljiljana Klinger uputila je i dramatičan mejl Davoru Božinoviću, potpredsedniku Vlade i ministru unutrašnjih poslova. U mejlu pod nazivom "Zaštita sigurnosti" koji je poslat 30. jula, napisala je sledeće: 

- Poštovani, budući da sam već u nekoliko navrata 7. policijskoj stanici prijavljivala pretnje i zastrašivanje koje mi sistemski upućuje gospođa Severina, molim vas za zaštitu jer dosadašnje postupanje je bilo svedeno na moje prijave i ništa. U prilogu šaljem novu pretnju iz koje je vidljivo da ima nameru sakaćenja i nanošenja zla. Nije u pitanju pretnja meni kao osobi, već pretnja kojom me upozorava da će mi nauditi, zato što obavljam svoju zakonski određenu zadaću. Sada ne mogu reći da sam u strahu, već se ozbiljno bojim za ličnu sigurnost i posledice ovih opsesivnih radnji koje gospođa čini. Molim Vas da mi pomognete, kako ne bismo, umesto upozorenja gospođi, morali slati telegrame saučešća. Jasno je svima u sistemu, da već nekoliko godina majka učenika škole u kojoj sam direktorka, pokazuje koliko je sistem efikasan, a koliko je efikasna njena upornost da pretnjama ometa i zastrašuje osobe koje rade s njenim detetom. Ovo je neizdrživo i neprihvatljivo. Sigurna sam da postoji način da se osećam zaštićeno u okviru javne dužnosti koju obavljam. Šaljem poslednju, jučerašnju poruku. Zahvaljujem i srdačno pozdravljam, direktorka Ljiljana Klinger - nakon toga, Ljiljana Klinger obratila se i DORH-u.

Besna zbog postupka direktorke koju je u nizu svojih javnih istupa prozvala da je pod velikim uticajem njenog bivšeg partnera Milana Popovićam koji je donator škole. Severina je izgleda počela i s njom lično da se obračunava. Smatra je odgovornom i za maltretiranje svog sina jer nije dozvolila da dete iz škole preuzme Severinin tadašnji suprug Igor Kojić i to zbog pikap liste. Osim na direktorku škole Severina je bila i još uvek je ljuta i na pravosudni sistem i sistem socijalne brige zbog načina na koji su prvobitno odlučili o brizi nad njenim maloletnim sinom. Izvor koji je Nacionalu otkrio sadržaj spornih poruka tvrdi:

Republika

Foto: e-stock/S. FILIPOVIĆ

Severina besna jer nisu dozvolili da iz škole sina Aleksandra izvede njen tadašnji suprug Igor Kojić

- Severina je kroz vrlo kratko razdoblje poslala tridesetak manijakalnih poruka, ne samo Ljiljani Klinger, već i drugim osobama uključenima u slučaj s njenim sinom. Obrazac je uvek isti. Preti Zoranom Šprajcom i Miljenkom Jergovićem, kao i svojim fanovima na Fejsbuku koje planira okupiti i uz njihovu pomoć uništiti onoga ko joj se zamerio. Preti da će ta osoba završiti u zatvoru. U tim porukama Severina ljude proganja, naziva pogrdnim imenima kao što je "Stara šepava baba", preti im zatvorom i medijima, a u jednoj od poruka, dva dana pre sudske presude ona daje do znanja da zna kakav će biti njen sadržaj. To ipak otvara niz drugih ozbiljnih pitanja. Kako je ona, primera radi, mogla znati kakva će biti sudska odluka pre nego što je objavljena. Pod kakvim je zaista okolnostima ta odluka donesena?

NEĆE SE NIKO IZVUĆI, SVE SI IH UVUKLA U SVOJE ZLO

Direktorka Klinger je van sebe, u velikom je strahu, ne samo za sebe, već i za svoju porodicu.

- Dobila sam pikap listu, i ti bi me opet za*ebavala. Ne može više. Mi smo dva odvojena kućanstva i vaš donator Milan Popović nema veze s mojom pikap listom. Već sam obavestila službe da su te reizabrali tajno pre mesec i po. Napraviću ti prosvijed ispred škole da te izbace, ne s mamama kojima decu iz škole kupi ko stigne, nego ću okupiti ljude na Fejsbuku. Tvoje neistine koje si pisao ću čitati kod Šprajca. Dosta je bilo tvoje tiranije. Tvoj donator nije u Hrvatskoj, pa ne može potpisati ugovor za školu. Reci Moniki da ću nju tužiti zbog Vinodolskog i laži da sam ti pretila. Neće se niko izvući. Sve si ih uvukla u svoje zlo - napisala je Severina u jednoj od poruka upućenih direktorki škole.

Ljiljana se trudila da što manje odgovara na poruke, ali u jednom trenutku joj je rekla - Ovo ne pristaje ni Severini, ni Aleksandrovoj mami - na sta joj je pevačica odgovorila:

- Ne pristaje tebi da budeš portirka na vratima škole, a kamoli direktorka. Ti si kvarni zub ovog društva. Mučila si mog sina i mene. Jednom sam došla kod njega u školu s operacijskog stola jer si zabranila da iko dođe osim mene po dete. Ne pristaje to direktorki škole. To rade u seriji "Sluškinjina priča". Mučila si mog sina koji je imao traumu iz škole, pa je morao u Heinzlovoj svedočiti. Moje dete si poslala u Heinzlovu  sa sedam i po godina. Pa zadavila bih te rukama babo. Potom si izbacila njegovu mamu iz svog ureda kad sam donela pikap listu sa suda, pa si mi ispisala dete s verunauke. Znaš li da je Milan prekrstio Aleksandra? Znaš li da će i to u novine? Mama je jako ljuta na vas bagru koja za lovu prodaje decu, ali Severina će joj pomoći da to što si radila svi znaju - pa dodala:

Republika

Foto: instagram.com/severina

Severina za sve krivi bivšeg supruga Milana Popovića

- Druge mame nisu bile te sreće da se zovu Severina. Jer nije samo Flanderica bad guy, tu su i direktorke koje pišu centru svakakve laži, pa centar šalje policiji, sudu. Gotovo je s tim. U osmom mesecu si poslala još jednu prijavu. Valjda da se opravdaš donatoru. Znaš da je donator od jednog tipa tražio lovu natrag. Nije mu obavio posao. Zove se Damir Primorac. A ti si mi puno pizdarija radila ove tri godine. I nisi obavila posao. I nećeš. Čuvaj lovu za sudove. Trebaće ti. Ti si bagra, nikakva direktorka.

Severina je Ljiljani Klinger poslala linkove na neke od članaka s portala H-alter objedinjene naslovom "Sustav za zaštitu ili za zlostavljanje dece". Taj serijal čija je autorka novinarka Jelena Jindra završio je Severininim intervjuom objavljenim 15.septembra. Severina je iz istog serijala u kojima su se iznosili primeri zlostavljanja dece i propitivao rad Poliklinike za zaštitu dece i mladih grada Zagreba.

Prvi članak objavljen je 12.jula bavi se pojmom "Otuđenja od roditelja". Severina je u 21.45 i u 21.54h poslala Klinger link na taj članak i poruke sledećeg sadržaja:

Republika

Foto: instagram.com/printscreen

Severina optužuje direktorku škole za maltretiranje njenog sina Aleksandra

- Dobro veče, stara! Zovi donatora koji te je uvalio u problem. Jedva čekam da te uhapse i da život provedeš kako zaslužuješ. Mog sina si maltretirala, svi nalazi će izaći u javnost, samo da stigne presuda - četvrti članak iz serijala objavljen je 28. jula, a Severina je direktorki u 19.01 poslala link uz poruku "Evo i 4. nastavak". U nastavku poruke nastavila je sa maltretiranjem, a direktorka je to doživela kao pretnju i prijavila policiji: 

- Ma gde je moja najdraža direktorka? Jesi se javila donatoru? Jesi li svesna da ću te proganjati do kraja života za sve gadosti koje si radila meni, ostalim majkama i učiteljicama? Aleksandar je dao izjavu u Heinzlovojšta su mu radile učiteljice zbog tebe. Stara šepava ružna babo. Zbog tebe je doživeo stres i prste su mu izvukle, ali ti se nećeš izvući. Sedećeš, drhtaćeš i trešćeš se krivonoga kao što sam se ja tresla kad si mi maltretirala dete.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Severina (@severina)

Na jednu od poruka Ljiljana Klinger joj odgovara: "Zašto mi šaljete takve poruke", a Severina je odgovorila:

- Kako zašto? Šta se praviš luda? Zato što zaslužuješ. Ne od Severine, za to bi trebala platiti da ti išta napišem, ali kao Aleksandrova mama te neću pustiti do kraja života mog sina si maltretirala, (ti si dala nalog učiteljicama da ga ne puste iz škole) i za to ćeš odgovarati. Mene si maltretirala, ispisala si mi sina s veronauke bez mog znanja. I još pustih sranja si napravila. Digla si dve kaznene prijave protiv mene u kojima si pisala neistine. Sve je odbačeno. Pa si za tvog donatora, pre mesec i po, pre ročišta Splitu poslala izveštaj o meni, pun neistina i gadosti kakve samo ti možeš smisliti. Pišem ti zbog maltretiranja mog sina i mene. Strahovaćeš po sudovima kao brojni učitelji i majke kojima si zagorčala život, ali ti se nisu mogli suprotstaviti. Jel ti sad jasno zašto? Pošalji mi ugovor jer ću odmah otići na uskok i to prijaviti. Dosta je više bagro.

Republika

Foto: Youtube.com/Severina

Severina je optužila preko 20 osoba za ometanje postupka za starateljstvo nad sinom

Isplivale su i prepiske u kojima se Ljiljana Klinger žali jednoj osobi, sebi bliskoj, koju je očito upoznala sa sadržajem Severininih poruka, te navodi: 

- To sve piše ona. To sve izgovara kao pokvarena ploča. Svima i svaki dan - te je prosledila jednu od poruka koje je dobila od Severine Kojić.

- Poslali ste mail gde se opet igrate suda. Sutra vaš i tatin mail ide u novine. Isto kao i tvoj. Da svi vide kako donirana  direktorica i dalje sluša Milana, reizbor preko leta. Isto kao i broj učenika u razredu. Zatvaranje majke u učionicu dva sata i nalazi mog sina kog si primala u školu mimo lekarskog uputa. Svariću i to, ne date mi radit, ne smem biti bolesna. Sve to ide u novine jer ste Milan i ti od detetovog života napravili rijaliti.

Sve se to događa u danima i nedeljama uoči i nakon velikog preokreta koji se dogodio kada je Županijski sud u Splitu 30. avgusta vratio Severini starateljstvo nad sinom, odnosno, odlučio da će dete pola vremena provoditi s majkom, a pola sa ocem, a ne kao do tada - da će živeti s ocem, a da ga majka može viđati samo u određenim terminima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Severina (@severina)

Svega dve nedelje nakon te odluke Severina je dala intervju portalu H-Alter u kom je iznela teške optužbe na račun hrvatskog sistema Centra za socijalni rad i zaštitu zbog svega što je doživela u borbi za starateljstvo nad sinom s bivšim partnerom Milanom Popovićem. Teško je optužila mnoge iz javnosti, više ili manje poznate pojedince i institucije. Prozvala je i njegove bliske saradnike, ponajpre poznatog zagrebačkog lekara Gzima Redžepija. Ukratko, ponovila je sve ono što je pre dve godine ekstenzivno iznela u Nacionalu.

Zbog tog je slučaja ministarstvo rada, penzionog sistema i porodične i socijalne zaštite pre desetak dana izuzelo svu dokumentaciju iz Severininog slučaja te tako i operativno započelo postupak izvanrednog nadzora kako bi se utvrdilo jesu li tačne optužbe da su Milan Bandić i njegovi saradnici svojim postupcima uticali na tok postupka za utvrđivanje starateljstva, te jesu li manipulisali u korist detetovog oca Milana Popovića, kao što tvrdi Severina. 

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Gordana Buljan Flander optužena je od strane Severine da je deo ''mreže'' Milana Popovića

Na listi osoba koje je Severina prozvala kao deo mreže koja je radila u korist Milana Popovića su i direktorka Poliklinike za zaštitu dece i mladih grada Zagreba, advokatica i bivša ombudsamnka za decu Ljubica Matijević Vrsaljko, bivši šef Zagrebačkog holdinga Slobodan Ljubičić Kikaš, bivši zagrebački pročelnik za školstvo Ivica Lovrić, bivši šef zagrebačkih Gradskih grobalja Patrik Šegota i njegova supruga Sheila Šurbat Šegota - pedijatar za koju Severina tvrdi da je "prva rođaka Gordane Buljan Flander".

Predsednica Upravnog veća Poliklinike za zaštitu dece i mladih grada Zagreba Romana Galić, sudija Tea Golub za koju Severina tvrdi da je "razvela nju i njenog supruga". Centar za socijani rad Maksimir, ali i novizabrani poglavar Srpske pravoslavne crkve Porfirije. Neki od njih, takođe su od Severine primili poruke slične onima koje je upućivala direktorki Ljiljani Klinger.

Ljiljana Klinger protiv Severine je već ranije podnela dve krivične prijave. Zbog jedne od tih prijava Severina je jednom prilikom, kako je objavio Novi list, provela dva sata na ispitivanju u policiji. Moguće da je i tada bila reč o sličnim porukama koje je Severina slala. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading