KATARINA GRUJIĆ U POODMAKLOJ TRUDNOĆI UČINILA GEST VREDAN DIVLJENJA: Buduća majka pokazala HUMANOST NA DELU! (FOTO)

Autor: Republika

Zabava

26.09.2021

15:23

Katarina Grujić je i ovog puta pokazala humanost na delu, odrekla se honorara koji je uplatila na račun male Vanje Malović koja boluje od spinalne mišiće atrofije!

www.youtobe.com/ Emisija Premijera

Katarina se odazvala humanitarnoj akciji za malu Vanju Malović koja boluje od spinalne atrofije!

 

Katarina Grujić uživa u trudnoći sa svojim suprugom fudbalerom Markom Gobeljićem, ali je odavno poznato da se pevačica rado odaziva humanitarnim akcijama da pokaže svoju humanost u teškim momentima obolelih anđelčića.

Ovaj put se oglasila na Instagramu i uputila apel za slanje sms poruka za malu Vanju Malović koja boluje od spinalne mišićne atrofije, kao i da obavesti pratioce da je celokupan honorar od današnje zarade uplaćen na račun male Vanje.

Kaća se nada da će se njenim doprinosom približiti cifri koja je potrebna za izlečenje:

- Danas je moj dragi prijatelj,sav hononar od danasnje zarade odlucio da uplati na racun @za_vanjinu_pobedu i pomogne da se priblizimo cifri koja je potrebna za izlecenje! Kao buduca majka i veliki humanista ponovo sam se odazvala ovoj vrsti akcije, zato budi i ti human i posalji 1077 na 3030! @za_vanjinu_pobedu 🤍

#budihuman

 


 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @za_vanjinu_pobedu

 

Podsetimo, Vanja je rođena 13.05.2021. godine u Beogradu kao zdrava beba. U prvom mesecu života mama je primetila da Vanja dugo spava u odnosu na starijeg brata. Pored toga primećuje da je usporena, da ne pomera rukice i noge, ali da lepo napreduje što je i potvrđeno na prvom pregledu.

Pedijatar je primetio isto i predložio pregled fizijatra. Nakon toga fizijatar predlaže pregled neurologa gde Vanja završava u bolnici na genetskom ispitivanju sa sumnjom na spinalnu mišicnu atrofiju.

Genetska analiza je potvrdila sumnje neurologa, da se radi o retkoj neuromišićnoj bolesti SMA1 (Spinalna mišićna atrofija tip1). Reč je o izuzetno teškoj i progresivnoj bolesti koja često ima smrtni ishod. Bolest je posledica mutacije gena i manifestuje se gubitkom osnovnih životnih funkcija kao što su hodanje, varenje hrane, gutanje i disanje. Dete ne može da drži glavicu, pokreće ruke i nogice.

Prvi korak u njenom lečenju predstavlja lek Spinraza. On je dostupan u Srbiji i Vanja je u fazi primanja prve doze. On bi trebalo da uspori progresiju ove opake bolesti.

Lečenje koje se pokazalo kao izrazito uspešno i koje je glavni cilj jeste genska terapija Zolgensma.

Terapija postoji, ali  zbog same cene Vanjina porodica nije u mogućnosti da je priušti  i pomogne svom detetu, stoga se obraćaju svim dobrim i humanim ljudima da im pomognu kako bi njihovo dete primilo terapiju i time usporili napredovanje bolesti.

Vanji su sredstva potrebna za terapiju Zolgensma i za putne troškove i smeštaj.

Za Vanjinu pobedu!  Budimo humani!

Pomozimo Vanji!

Komentari (0)

Loading