BESRAMNI DRAGAN BJELOGRLIĆ GAZI PO MRTVIMA: Skandalozna rečenica u filmu "TOMA" skrnavi legendu! (VIDEO)

Autor: Marko PANTIĆ

Zabava

24.09.2021

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragan Bjelogrlić nije mogao da padne niže, nego sada kada je u filmu ''Toma'' uvredio i oskrnavio sećanje na muzičke velikane Šabana Šaulića i Sinana Sakića. Reditelj se u svom umetničkom zanosu očito malo zaigrao u karikiranju slavnih muzičkih ličnosti i dao sebi previše slobode da ih naziva kako hoće.

Republika

Foto: ST/V. LUKIĆ, N. Madnić, E-Stock

Dragan Bjelogrlić oskrnavio lik i delo Šabana Šaulića i Sinana Sakića

Poznati glumac Dragan Bjelogrlić, koji je režirao film "Toma", opisuje životnu priču legendarnog boema Tome Zdravkovića, ali se u svom umetničkom zanosu očito malo zaigrao u karikiranju slavnih muzičkih ličnosti i dao sebi previše slobode da tragično preminulog kralja narodne muzike Šabana Šaulića predstavi kao švercera i nazove ga gancijem.

 

 

 

Naime, u kadru gde menadžer Grga, kog tumači glumac Andrija Kuzmanović, sedi u svojoj kancelariji i telefonira, izgovara repliku koja je valjda trebalo da bude duhovita, a zapravo je šokirala i zgrozila publiku:

- Kada krenete iz Beča, onih šest boksa kenta stavite kod Šabana u kofer. Ako ga provale, je*iga, ionako je "ganci", šta sad, samo se pravi lud.

Bjela je napravio ovakav gaf očigledno u nedostatku autentičnih fora za koje, prema rečima mnogih poput Lepe Lukić, pa čak i Tominog pokojnog brata Novice Zdravkovića, koji su za Srpski telegraf govorili da ih je reditelj zaobišao i nije se sa njima konsultovao oko anegdota iz pevačevog života. Lepa je za naš list nedavno istakla da ni Silvanin ni njen lik nemaju veze s onim kakve su njih dve zaista bile, kao i da su potpuno promašili opis Predraga Živkovića Tozovca i Predraga Cuneta Gojkovića. Međutim, skandalozno je da se lik i delo legende poput Šabana skrnavi na krajnje degutantan način jer, umesto smeha, kontekst u kome je pomenut izaziva grč u želucu.

Republika

Foto: e-stock/K. CVIJOVIĆ

 

 

U radnoj verziju, umesto Šabana, bio Sinan Sakić

U emisiji "24 minuta sa Zoranom Kesićem" emitovanoj u februaru ove godine, kada je Bjelogrlić na sva usta hvalio svoje novo ostvarenje, prikazana je identična scena u kojoj Kuzmanović izgovara ime Sinana Sakića, a u nastavku kaže: "On je naš", ni nalik replici koja se ovih dana emituje u bioskopima sa Šabanom Šaulićem. Sramni postupak Bjele zapazili su mnogi gledaoci filma, kojima ništa nije jasno posle inserta u kome se, umesto Šabana, u istoj sceni pominje Sinan, a kojim je reditelj najavljivao film pre osam meseci na jednoj televiziji - govori izvor za naš list i primećuje:


- Na društvenim mrežama, kojima kruže komentari onih koji iznose utiske nakon što su odgledali ostvarenje Dragana Bjelogrlića, neki i dalje pišu da su zgroženi kontekstom u koji je uvučen Sinan, dok pojedini ističu da ih je najviše zgrozila scena sa Šabanom. To upućuje na sumnju da su greškom izbacili dve verzije filma u kojima se čak i ne pominju isti likovi.

- Poznato je da se Šaulić nikada nije izjašnjavao po pitanju nacionalnosti, pa je krajnje neumesno svako nagađanje, a pogotovo karikiranje u filmu, koje se ispostavilo kao jeftina fora, koja nikome nije smešna. Pogotovo što slavni pevač više i nije među živima. Jasna je samo krajnja namera da se jedan od tih muzičkih velikana predstavi kao Rom, a Rome dalje omalovaže kao narod s margine društva - kaže upućen izvor blizak Šaulićima.

Republika

Foto: printscreen/facebook

Dragan Bjelogrlić ponizio pokojnog pevača Šabana Šaulića i njegovu porodicu

Ovim povodom pozvali smo Ildu Šaulić, koja je bila zatečena onim što je čula, pa nije mnogo želela da komentariše:

- Ne bih previše da pričam na ovu temu. Nisam još uvek pogledala film, pa ne mogu da donosim nikakav sud. Imam želju da pogledam sve, pa možda onda nešto i kažem na ovu temu. Sada vam nisam dobar sagovornik - kratko je poručila Šabanova ćerka, dok je njegova žena Goca Šaulić bila vidno povređena:

Republika

Foto: instagram.com/ildasaulic

Goca Šaulić povređena je Bjelogrlićevim besramnim potezom

- To nije Tomin rečnik, to jest Toma ne bi dozvolio da se tako priča o Šabanu... oni su se družili. Ja sam imala prilike da upoznam Tomu, bio je divan čovek. Mislim da reditelj leči svoje lične frustracije. Pola njih koji su radili na filmu nisu se ni rodili kada je Toma bio živ. Tako nešto reći je ružno za bilo koga, reditelj se preterano zaigrao.

SRAMNU REČENICU IZ FILMA DRAGANA BJELOGRLIĆA POGLEDAJTE U VIDEU NA POČETKU TEKSTA.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Emma88

25.09.2021 22:56

Film je nesto najlepse sto je srpska kinematografija pruzila unazad ni ne znam koliko godina.