OGLASIO SE MILIJEV ADVOKAT! Tvrdi da Ceca pevaču duguje stotine hiljada evra, a OVO je istina o sudskom sporu!

Autor:

Zabava

17.09.2021

16:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Advokat kompozitora Aleksandra Milića Milija oglasio se i otkrio istinu sudskom sporu sa Cecom Ražnatović, tvrdi da pevačica njemu duguje stotine hiljada evra.

Republika

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić/youtobe.com/Zvezde Granda

Ceca Ražnatović i Aleksandar Milić Mili

 

Svetlana Ceca Ražnotović privukla je pažnju medija nakon najave za novu epizodu emisjie "Zvezde Granda" u kojoj je progovorila o prekidu saradnje sa Aleksandrom Milićem Milijem i otkrila da su završili na sudu.

 - Mili i ja razgovaramo, naravno, jer smo civilizovani ljudi. S druge strane, mi smo i na sudu, ništa lično", rekla je tada pevačica, a potom zapevala stihove svoje pesme "Noćas kuća časti": "Dužan si mi brdo para, za vremena dobra stara, al' ćeš se za dlaku spasti, Ceca uvek časti".

Republika

Foto: e-stock/ Časlav Vukojičić

Milijev advokat progovorio o suđenju sa Cecom Ražnatović

Aleksandar Milić Mili nije želeo da komentariše pevačicine "opaske" u emisiji, a sada se za domaće medije  oglasio njegov advokat Milan Jakšić i komentarisao ceo slučaj.

Njegovo saopštenje prenosimo u celosti:

 - Povodom neistinitih i neosnovanih novinskih natpisa koji su se pojavili u vezi sudskog spora izmedu, mojih klijenata, društva 'Miligram music' i Aleksandra Milića sa jedne strane i društva 'Ceca Music' sa druge strane, želim da upoznam javnost sa realnim cinjenicnim stanjem tog spora.

Naime, u periodu od 2004. do 2013. godine moj klijent je uložio u projekte vezane za interpretarora Svetlanu Ražnatovic blizu 2.000.000 evra, a koji obuhvataju proizvodnju i izdavanje fonograma (za sedam izdanja) i koncerte na Ušcu, što je sve moj klijent organizovao i finansirao. Za sve plaćeno od strane mog klijenta postoji uredna dokumentacija koja je jednim delom dostavljena sudu, a po potrebi može biti dostavljena i javnosti kako se ovakvi i slični neistini navodi ne bi pojavljivali u medijima i urušavali ugled mog klijenta - navodi on i dodaje:

- S obzirom da je moj kiljent na svih sedam izdanja finansirao i organizivao proizvodnju fonograma, a što su zakonski uslovi za sticanje svojstva proizvođača fonograma, on se po zakonu smatra vlasnikom tih fonograma i kao takav se registrovao kod nadležne organizacije koja registruje proizvođače fonograma.

Republika

Foto: youtube.com/MILIGRAM

Milijev advokat progovorio o suđenju sa Cecom Ražnatović

 

U skladu sa ugovorom potpisanim između mog klijenta i 'Ceca Music', moj klijent imao je obavezu da proizvede fonograme i plati sve troškove proizvodnje i izdavanja fonograma dok je svaki od ugovarača ostvarivao pravo na 50% ostvarenog prihoda od izdavaštva. Tokom saradnje moj klijent je po tom osnovu isplatio oko 800.000 evra privrednom društvu 'Ceca Music', za šta takođe postoji uredna dokumentacija koja je na raspolaganju.

Problem se pojavio kada je društvo 'Ceca Music', bez saglasnosti mog klijenta (kao proizvođača fonograma na 7 izdanja i kao autora na preko 1.300 video zapisa koji se nalaze na Jutjub kanalu Svetlana Ceca Raznatović i na digitalnim platformama) počelo da eksploatiše fonograme i autorska dela mog klijenta na Jutjub kanalu Svetlana Ceca Raznatović i na digitalnim platformama. Po izveštaju koji je dao sam provajder društva 'Ceca Music' to društvo je na ovaj način prihodovalo nekoliko stotina hiljada evra. I pored činjenice što je moj klijent privrednom društvu 'Ceca Music' uredno islatio 50% ostvarenog prihoda, društvo 'Ceca Music' uporno odbija da isplati nadoknadu mom klijentu koja mu pripada od eksploatacije koju godinama vrši na Jutjub kanalu Svetlana Ceca Raznatović i digitalnim platformama, pri čemu za istu eksploataciju ne postoji pravni osnov niti saglasnost mog klijenta.

Dakle, moj klijent je ispoštovao svoj deo dogovora, dok je društvo 'Ceca Music' oštetilo mog klijenta za ozbiljan novčani iznos, a zatim bez ikakvog osnova podnelo tužbu protiv njega.

U više navrata pokušali smo da na miran i civilizovan način rešimo postojeći problem ali i pored svih napora u tome nismo uspeli. Nadam se da će razum ipak prevladati i da će dugogodišnji uspešni saradnici doći do dogovora, koji je jedino pravo rešenje - tvrdi Milijev advokat Milan Jakšić za "Kurir".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading