MINJA SUBOTA ZA SOBOM JE OSTAVIO VELIKA DELA: Ovako je izgledao život ovog velikana! (VIDEO)

Autor:

Zabava

17.09.2021

07:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Minja Subota danas je preminuo, a za sobom je ostavio velika dela.

Republika

Foto: ST/D. KADIĆ

Minja Subota napustio nas je danas

Danas nas je napustio veliki muzičar Minja Subota, a tuga zbog njegove smrti potrela je mnoge. 

Minja je rođen 1938. godine u Sarajevu, ali se školovao u Beogradu, gde je i diplomirao na Elektrotehničkom fakultetu. Minja Subota je bio veliki srpski kompozitor, zabavljač, muzičar, fotograf i diplomirani inženjer elektrotehnike.

Javnosti će uvek ostati u sećanju kao voditelja i autora poznate emisije "Muzički tobogan".

Komponovao je mnoge pesme na stihove istaknutih pjesnika kao što su: „Razbole se lisica“, „Deca su ukras sveta“, „Išli smo u Afriku“, „Rekao sam brezi i topoli“, „Telefonijada“, „Povrćijada“, „Kolo“ i tako dalje.

Često je učestvovao na muzičkim festivalima. Na festivalu „Beogradsko proleće“ učestvovao je devet puta. Neke od pjesama izvođene na ovom festivalu su: „Devojčica je odnela ljubav“,  „Slon lepotan Dondolan“, „Pozdrav iz Srbije“. Dok su mu prve nagrade uručene dva puta na festivalu JNA i to 1971. i 1972. godine kada je izvodio pesme „Ponoćna patrola“ i „More o mornari“ sa grupom „One i oni“.


Njegova supruga se zvala Branka Jeremić Subota, bila je glavna urednica „Bazara“ i mesecima je odbijala Minjine pozive na večeru, a onda je njen iznenadni pristanak označio početak njihove velike ljubavi. Minja je vezu sa svojom suprugom Brankom u početku krio jer ga njeni roditelji nisu smatrali podobnim za zeta, ali je njihova ljubav to prebrodila i par se venčao 1979. godine. Iz tog braka dobili su sina Miloša. Branka je Minju napustila 2018. godine .

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading