VEDRANA RUDAN OD GUTAČICE MUŠKARACA DO GUTAČICE ŽENA: Rađanjem deteta svaka postaje GLUPAČA!

Autor:

Zabava

11.09.2021

21:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vedrana Rudan, hrvatska književnica ili kako ona sama kaže antišovinistkinja i gutačica muškarca ponovo je kolumnom koju piše za svoj blog šokirala i iznenadila, te izazvala lavinu komentara zbog izjave da ''žene preko noći nakon porođaja postaju glupe.''

Republika

Foto: Tanjug/jadranka Ilić

Vedrana Rudan šokirala novom kolumnom

Hrvatska književnica Vedrana Rudan svojim kolumnama na blogu koji vodi izaziva niz komentara što pozitivnih što negativnih, ali jedno je sigurno svaki put rečima koje napiše šokira svoje čitaoce, od onih koji je vole do onih koji je osuđuju zbog onoga što iznosi o sebi i svom životu, ali i o drugima i to uvek bez dlake na jeziku.

Republika

Foto: Tanjug/jadranka Ilić

Vedrana Rudan novom kolumnom u kojoj je govorila o odnosu majke i dece ostavila je u šoku sve njene čitaoce

Ovog puta u svojoj kolumni se bavila odnosom majke i dece, a napisanim podigla prašinu u javnosti. Naime, ona je govorila o svemu onome što majke rade zarad dece i čega se odriču da bi na kraju ostale same i neretko na ulici, kako bi svojim naslednicima obezbedili sve što im je potrebno.

Vedrana se prvo dotakla izbora partnera pa navela da je rano poželela da ima decu, ali da uistinu nije previše pažnje obraćala na odabir partnera koji će joj tu istu decu podariti, te da žene više vremena posvete traženju idealne venčanice nego idealnog muža i budućeg oca. Kako ona kaže da zanemarimo muškarce i ljubav koja lako pređe u mržnju, ipak postoji ona prava i bezuslovna, ljubav prema detetu.

Republika

Foto: ST/N. MANDIĆ

Vedrana Rudan otkrila koliko je želela decu, ali i kako je birala muškarca sa kojim će ih imati

-Neko nam je rekao, postoji bezuslovna ljubav, postoji večna ljubav, postoji ljubav otporna na oluje, poplave, požare, potrese. Ljubav majke prema svojoj bebi. Bebine godine tu ne igraju nikakvu ulogu. Dok postojiš, ono što si rodila za tebe je beba. Bespomoćno stvorenje sme sve i sve mu je unapred oprošteno - a onda je navela primere svojih prijateljica koje su sve dale za svoje naslednike, a same ostale bez ikoga i ičega:

Foto: youtube.com/printscreen

Vedrana Rudan otkrila je i šta su njene prijateljice sve dale svojoj deci zbog čega su ostale bez igde ičega

- Preterujem? Moja prijateljica je ćerki dala kuću pa sebi u sedamdesetoj iznajmila stančić. Ovih je dana vlasnik tera na ulicu jer će garsonijeru prodati. Sama je kriva. Je li „kriva“? Šta ako je ljubav između majke i njene mladunčadi nešto veće od života? Druga prijateljica je sinu u kešu platila stan, kupila mu auto, plaća njegove režije, jedva preživljava. To radi za svoj duševni mir. Majka meri svoju sreću veličinom sreće svojih beba.

Knjiženica i kolumnistkinja je navela i da deca zapravo postaju srećna kada im se roditelji upokoje i kada konačno ostanu ''slobodni'' na ovom svetu:

Republika

Foto: rudan.info/Rino Gropuzzo

Vedrana Rudan priznala da je sebi organizovala sahranu

- Ključno je pitanje, mogu li naše bebe biti srećne dok smo mi žive? Ili beskrajno srećne postanu tek kad s ovoga sveta ode davež iz koga se više ništa ne može izvući osim neplaćenog računa za telefon, struju, vodu, uplatnicu za najam podstanarskog stana? Tu su i pogrebni troškovi. Bebe su najsrećnije dok stoje na rubu majčinoga groba i jecaju u neverici.

- Organizovala sam svoju sahranu. Platila sam čoveku da moju urnu odveze čamcem na otvoreno more i prah istrese u dubinu. Do smrti me žderalo dete, nakon smrti će me gutati ribe. To će mi biti najbolja investicija u životu, oprostite, posle života. Je***! Moje dete voli orade iz rerne koje nisu iz uzgoja. I nakon smrti ću biti jestiva?

Republika

Foto: rudan.info/Rino Gropuzzo

Vedrana Rudan izjavom podigla prašinu u javnosti i izazvala buru komentara

Nakon niza objašnjavanja i apsolviranja toga šta deca oduzimaju roditeljima, jednom rečenicom je ipak uspela da ostavi sve u šoku, rečenicom da su sve žene kako ona kaže ''rađanjem preko noći postaju glupače.''

-Pomogle smo mesu našeg mesa. Može li ono biti govno? Gledale smo oko sebe, ništa nismo naučile. Meso našeg mesa može biti samo govno. O izuzecima se pišu knjige, snimaju filmovi i serije. Svaka žena rađanjem deteta preko noći postaje glupača. To joj, kako godine prolaze, postaje sve jasnije. Uzalud. Je li to naučeno ponašanje? Ili smo mi mame samo glupe ribe koje ne mogu odoleti crvu na udici?

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
GCG

12.09.2021 18:50

A KOGA INTERESUJE STA OVA GLUPACA LAJE?ONA XVOJ NAROD PONIZAVA,PA STA MOZE DA MISLI O DRUGIMA,A CESTO SE POJYVLJUJE NA SRPSKIM TV KANALIMA.GROZNA OSOBA.....FUJ.