NAJTUŽNIJA PESMA SVIH VREMENA: Iza Lukasovog "Lešća" krije se STRAVIČNA PRIČA!

Autor: Republika.rs

Zabava

23.07.2021

17:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogo ga je voleo!

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Pesma je posvećena njegovom dobrom prijatelju!

Pevač Aca Lukas otkrio je u svojoj autobiografiji kome je posvetio pesmu "Lešće", jednu od njegovih najtužnijih balada.

Naime, kako je pisao Lukas, pomenuta pesma posvećena je njegovom drugu koji je preminuo usled posledica predoziranja. 

- Pesma "Lešće" je posvećena mom prijatelju koji je umro od posledica drogiranja i ona je poziv svima da kažu ne drogama. Pesma je nastala 1985. godine i svi iz moje generacije su je znali na Karaburmi i pre nego sam je snimio. Morao sam da snimim i otpevam tu pesmu, jer je neraskividi deo mog života - otkrio je Aca.

- Iako u mom oku ponekad, dok je pevam, drugi ne primete suzu, moja duša plače. Pesma je inspirisana pričom o devojci sa Karaburbe koja svakodnevno odlazi na groblje "Lešće" i nosi cveće na grob svog umrlog momka. On je umro od posledica drogiranja. Svaki put pre nego otpevam, volim da publici objasnim kome sam je ja posvetio svom pokojnom prijatelju koji je takođe umro od posledica drogiranja. Nikad nisam hteo da snimim spot za tu spesmu, jer sam znao da bi to bio moj poslednji snimak - moglo se pročitati u njenoj autobiografiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Vasilije

23.07.2021 18:08

Pesmu je napisao i otpevao Nikola Grbic Grba,stari roker i Lukasov drug. Nije je Aca nikome posvetio,vec je Grba napisao bez nekog razloga.