TUGA DO NEBA! Preminuo srpski glumac, svi ga pamtimo po velikim ulogama!

Autor:

Zabava

23.07.2021

15:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Preminuo je u 71. godini života.

Foto: printcreen/youtube.com
Mladen Ognjanović

Prvak Šabačkog pozorišta u penziji Mladen Ognjanović preminuo je u rodnom gradu u 71. godini.

Rođen je baš u zgradi pozorišta u glumačko-rediteljskoj porodici, a prvu ulogu sa samo dve rečence dobio je sa četiri godine u predstavi koju je režirao njegov otac, Aleksandar Ognjanović, jedan od osnivača Beogradskog dramskog pozorišta, prenosi RTS.

Već u osmoj godini igrao je glavnu ulogu u predstavi "Mrak na vrhu stepenica", a partnerka mu je bila majka, čuvena glumica Zagorka Isaković, koja je radila u Narodnom pozorištu u Beogradu.

Porodičnu glumačku tradiciju nastavila je i njegova sestra Ognjenka, kao i njena kćerka Anja.

Veliki bard čivijaškog teatra odigrao je više od 200 uloga u pozorištima u Šapcu, Tuzli, Beogradu, Vršcu. Sa radošću je pominjao rad u pozorištu "Boško Buha" i "Pinokio". Na daskama koje život znače proveo je duže od pola veka.

Mlađa Ognjanović više puta je nagrađivan na festivalima "Joakim Vujić" u Kragujevcu, "Ljubiša Jovanović" u Šapcu, Nušićevim danima u Smederevu. Dobio je i "Brkove Zorana Radmilovića" u Zaječaru, "Ćurana" na Danima komedije u Jagodini, ali je govorio da mu je najveća nagrada to što radi ono što najviše voli.

Predstavom "Ključ" obeležio je tri i po decenije umetničkog rada, a publika ga najviše pamti po ostvarenjima u predstavama "Gimnastika za dva cvancika", "Rozenkranc i Gildenstern su mrtvi", ulozi Kočkarjova u Gogoljevoj "Ženidbi", kapetanu Iviliću u "Buzdovanu", Aleksi u Sterijinoj "Laži i paralaži".

Po odlasku u penziju, Mladen Ognjanović miris mastiksa u pozorištu zamenio je mirisom benzina. Obožavao je dorađene, tjunirane automobile i uživao u vožnji i poslu u mehaničarskoj radionici.

Za sebe je govorio da je veseljak koji voli najobičnije stvari. Iako je glumio sa najvećim imenima srpske i jugoslovenske pozorišne scene i obišao čitavu Evropu, voleo je da se druži sa "običnim ljudima".

Anđeoski, kako je i živeo, preminuo je u snu.

Sahrana Mlađe Ognjanovića zakazana je u nedelju, 25 jula, na Donjošorskom groblju u Šapcu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading