BIO JE POLUBOG, A ZBOG OVOGA JE PLAKAO: Olivera PROGOVORILA o najemotivnijim trenucima s Đoletom!

Autor:

Zabava

28.06.2021

19:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Olivera progovorila o najemotivnijim trenucima s Đoletom.

RepublikaFoto: Printscreen/Kurir TV
Olivera Balašević

Olivera Balašević pričala je o životu nakon smrti supruga Đorđa Balaševića, čuvenog kantautora s kojim je delila dobro i zlo punih 40 godina, a koji je za sobom ostavio neizbrisiv trag kao čovek, kao beskrajno pažljiva, mudra i posebna osoba, kao pesnik, kao pisac, kao pevač...kao veliki i neponovljivi "Panonski mornar".

Na pitanje da li se seća trenutka kada je prvi put saopštila Đoletu da piše knjigu, Olivera se prisetila najbolnijih momenata.

- Svih trenutaka. Sada kada bismo pisali neki scenario zajedno...40 godina mi razmenjujemo ideje, stavove, emocije, strasti... i to ne dolazi tako što 'sad mi je to kliknulo'. Tako, kada bi mi nešto zaličilo, ja bih se prisetila i ispričala deci priču svog odrastanja, pa mi kažu: 'Jao, ovo je kao film da gledamo'. A on... On bi samo rekao: 'Znaš, moraš biti jako strpljiva, ti si nestrpljiva. Propustićeš nešto što treba temeljno da se razdradi. Pomoći ću ti, ali treba da budeš strpljiva" - opisala je Olivera prilikom daašnjeg gostovanja na Kurir televiziji. 

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen/N1
Đorđe Balašević

- Znate, ruka koja me je čuvala 40 godina, u svemu me je podržavala... I mislim da je ta ruka i dalje tu.

Olivera se potom prisetila i teških momenata svog detinjstva i odnosu sa ocem koji je opisala u knjizi, ali i Đoletove reakcije na čitanje istih.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Olivera Balašević

- Đorđe je polubog. Način na koji je on baratao rečima i emocijama... Svi su govorili: 'Jao, baš to sam hteo da kažem, ali nisam umeo'. Trebalo je doći pred njega, trebalo je drhtati pred zmajem i to mu pročitati... I videla sam kako me pogledao oštro i onda mu se zacrveneo nosić, pa su mu se zacaklile oči... I onda je rekao: 'Pa ja to ne znam, nisi mi nikad rekla da si ga nazvala'. Pa da, ali to je deo onog života i one muke, nisam to rekla ni mami... A on je pustio suzu i onda se naljutio i rekao: 'Ja sam mislio da je to tebe prošlo'... Više sam taj krst vukla nego što sam nosila. I zbog toga me je poštovao. 'Znam, imao si divno odrastanje, uz oba roditelja, uz baku i deku, ali ovaj deo - to nikada ne prolazi'... Zna da bude pokretač u svakom smislu, ali je jednostavno tako - rekla je Olivera sa suzama u očima.

Podsetimo, jedan od najvećih kantautora na ovim prostorima i legendarni muzičar Đorđe Balašević preminuo je 19. februara u Novom Sadu. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading