TUŽNA SUDBINA JEDNE OD NAJLEPŠIH SRPSKIH GLUMICA: Sina nije viđala godinama, a muž joj PRETVORIO ŽIVOT U PAKAO!

Autor:

Zabava

20.06.2021

10:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tužna sudbina jugoslovenske glumice.

RepublikaFoto: www.youtobe.com/
Desanka Beba Lončar

Jugoslovenska glumica Desanka Beba Lončar proglašena je s*ks simbolom Jugoslavije već nakon prvog pojavljivanja na filmskom platnu, i to u filmu “Ljubav i moda” 1960. godine.

Prozvali su je našom Brižit Bardo, a svojom pojavom mamila je uzdahe brojnih muškaraca. Reditelji su se otimali za nju i delovalo je kao da živi u bajci, ali to u stvarnosti nije bilo tako.

Reditelji su zapazili njen talenat već kada je imala 17 godina i angažovali je za snimanje filma “Deveti krug”. Posle toga je filmska karijera nije preterano zanimala i želela je da se bavi nečim drugim, ali jednog dana su joj filmadžije zakucale na vrata i tražile devojku koja je pre godinu dana glumila u tom filmu.

RepublikaFoto: prinskirin/www.youtube.com
Desanka Beba Lončar

-Došli su kod mene i rekli mi: “Snimaćeš jedan film, vozićeš vespu, nosićeš divne haljine, vozićeš se avionom”… To je bilo kao san – rekla je ona svojevremeno, prenosi Stil.

Ona je tada ispričala i kako je na snimanju umalo izgubila život.

-Poleteli smo sa aerodroma u Batajnici. Tada nisam znala da jedrilica nema motor, a avion koji nas je povukao u nebo otkačio je sajlu i odleteo. Ostala sam sa pilotom, koji je vozio jedrilicu i u isto vreme dublirao glumca Duška Bulajića. Iznad nas je leteo drugi avion i snimao me kako pevam. Međutim, jedrilica je počela da ponire i mi smo bukvalno pali u Smederevsku tvrđavu. Jedrilica je pukla na pola, a mi smo, na sreću, prošli nepovređeni – prisetila se glumica još.

Nakon prikazivanja ovog filma postala je jedna od najtraženijih glumica na našim prostorima, a od prvog zarađenog novca od filma kupila je beli “mercedes”.

 

 

-Dvosed, kabriolet… To je najluksuzniji auto koji sam imala. Bila sam klinka, sad to vidim kao tipično dečji potez. Meni su ta kola bila poput neke igračke, a isto sam tako kupila i bundu. Uopšte nije bila za mene, više onako za starije žene. Ali u Jugoslaviji tada svega toga nije bilo. Jednom sam sama sebi kupila veliki dijamant! Za to mi nikad nije trebao frajer. Mislim, ako je galantan, utoliko bolje – ispričala je Beba tada.

Veliku ljubav doživela je sa biznismenom Josipom Radeljakom za kojeg se udala posle samo nekoliko meseci zabavljanja, a prve godine braka sa njim opisala je kao najlepši san.

Kako je bila veoma tražena glumica, stizale su joj ponude i iz inostranstva, a između Los Anđelesa, pariza, Londona i Rima izabrala je Rim i tamo se sa suprugom preselila sredinom osamdesetih. Tamo je i Josipu odlično krenuo posao, a ostvarili su se i u ulozi roditelja.

Beba je u 39. godini rodila sina Lea i preko noći donela odluku da napusti kinematografiju. U jeku popularnosti saopštila je rediteljima da raskida ugovore za dva filma, te da više ne želi time da se bavi.

RepublikaFoto: prinskirin/www.youtube.com

-Nije bilo teško odlučiti se na takav korak. Počela sam da radim sa svega sedam-osam godina. Detinjstvo i mladost provela sam na snimanjima. Sa skoro 40 godina snimala sam jedan film u Alžiru o krstaškim ratovima, nosila sam užasnu periku od 15 kila, napolju je bilo sto stepeni, pustinja oko mene, mučila sam se i psihički i fizički. Stala sam ispred ogledala i rekla sebi: „Šta radiš ti ovde? Je l’ za novac radiš? Ne! Je l’ za karijeru? Ne!”. Nisam više imala motiv ni da zarađujem novac, ni da pravim karijeru. U glavi mi se upalila lampica i odlučila sam da iz korena promenim život. Rodila sam dete, promenila sam zanimanje, državu… –  istakla je glumica jednom prilikom, piše pomenuti medij.

Tada se potpuno povukla iz javnosti i posvetila se sinu, ali počinju i trzavice u njenom braku sa Radeljakom. Naime, sve češća putovanja iz Rima u Zagreb i Beograd Josip joj je pravdao kao poslovna, ali je kasnije saznala da je u pitanju to da je našao ljubavnicu.

Njegovo srce uspela je da osvoji glumica Ena Begović, a ljudi koji su im bili bliski govorili su kako je već nakon Leovog rođenja Josip počeo da govori da više ne može da izdrži pritisak i da će da se razvede.

Nakon 23 godine Josip i Beba su se razveli, a potom su krenuli skandali koji su tresli domaću javnost. Naime, Radeljak je imao veliku moć i želeo je da dobije potpuno starateljstvo nad sinom i za to nije birao sredstva.

-To se zove zamor materijala. Sećam se da smo živeli fantastično i posle smo počeli da idemo na živce jedno drugom. Dok je odnos muškarca i žene stalno zavođenje, ništa nije problem. S**s je najvažniji deo te igre. Ali ljubav, nažalost, nije večna, ma koliko mi žene to romantično želele. I tu su muškarci pametniji. Oni se lakše upuštaju u nove veze, više reskiraju. To je zato što živimo u muškom svetu. Njima se preljuba oprašta, a kojoj bi ženi bilo oprošteno da ostavi muža sa sve decom i nađe 20 godina mlađeg frajera? Pa stavili bi je na stub srama. Samo, ko smo mi da sudimo ljubavi – rekla je ranije Lončareva.

Radeljak je tada, navodno, bivšu suprugu optužio da je alkoholičarka i smestio je u kliniku za borbu protiv alkoholizma u kojoj je glumica bila dve godine. Kako su mediji tada prenosili, nakon njenog izlaska sa klinike, Josip joj je predlagao miran život u Beogradu, daleko od sina Lea i tražio je da zaboravi na dete. Zauzvrat joj je obećao da će sinu pružiti najbolje školovanje, a nakon punoletstva će mu prepisati sve svoje nekretnine.

Kako je želela samo najbolje za svoje dete, Beba je pristala na to. Godinama nije mogla da ga viđa, sve dok je on nije tajno pozvao preko nekih prijatelja želeći da se vide. Kako je Leo studirao u Londonu, koristila je svaku priliku da tamo ode u tajnosti.

RepublikaFoto: prinskirin/www.youtube.com

Utehu je pronašla u beogradskom skijašu Stevanu Marinkoviću i zauvek se preselila u srpsku prestonicu. Nakon 25 godina bavljen ja glumom stavila je tačku na karijeru i nastavila miran život.

-Živim na mom Dorćolu, gde sam i rođena. Imam nekoliko solucija za život u inostranstvu, gde povremeno odlazim, ali većinu vremena provodim u Beogradu. Radim ono što zbog glumačkog posla nisam mogla da radim kao devojčica i mlada žena. Ne šminkam se, ne radim ništa glamurozno, družim se sa velikim brojem prijatelja i mnogo čitam. Volim što je moj grad metropola, što se trese i što je pun života – rekla je Beba, piše Stil.

Nikada javno nije želela da govori o problemima koje je imala sa bivšim suprugom.

-Moj sin je poslovan čovek. Ima 29 godina i završio je fakultet za informatiku. Ima svoju firmu i nije još oženjen, ali se nadam da će se to desiti uskoro – istakla je ona jednom prilikom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading