DEVOJKA KOJU NIJE HTEO ZAVILA MU PORODICU U CRNO: Zapisano prokletstvo porodice Zdravković

Autor: Dušan LUKIĆ

Zabava

17.06.2021

18:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novica, koji je preminuo u četvrtak, pred smrt je govorio da mu je proročica rekla da mu se devojka iz mladosti koju je unesrećio sveti za neostvarene snove. Više od tri decenije mu je uzimala sve što mu je bilo najdraže.

RepublikaFoto: youtube.com/M7 Schäfer
Preminuo je od posledica raka!

Legendarni pevači Toma i Novica Zdravković (1947-2021.), kao i njihova sestra umrli od raka, a kako je verovao Novica za sve je kriv duh devojke koju on jednostavno mogao da voli.

Brat legendarnog Tome Zdravkovića pevač Novica Zdravković (74) skoro dve decenije vodio je bitku sa opakom bolešću - kancerom bešike, a u četvrtak je preminuo u KBC Zvezdara. Novica je u poslednjim intervjuima govorio da je i njega sačekala ista crna sudbina, kao i njegove najmilije, budući da su mu rođeni brat Toma i sestra umrli od iste bolesti.

RepublikaFoto: printscreen

Toma nije mogao da umre dok mu nisam sve oprostio

Novičine pesme postale su neki od najvećih Tominih hitova nakon što je legendarni pevač bratovljeve pesme potpisao kao svoje, a ovako je Novica svojevremeno pričao o tome:

- Toma je tražio od mene da zovem advokate, stalno mi je to tražio jer je napravio nešto zbog čega je osećao sebe toliko grešnim. Trebalo je barem na samrti da mi kaže, mesec dana nije mogao da umre jer ga je savest ubijala, što je bio grešan prema meni.

Naime, pevač je jednom prilikom ispričao kakvo prokletstvo prati njegovu porodicu, te je tada otkrio da mu je sestra umrla od karcinoma u najgorim mukama, a za njom i brat Toma. Ubrzo je zla kob sustigla i njega, pa se s opakom bolešću borio 20 godina.

- Život mi se raspadao kada sam izgubio sestru, voleo sam je više od života. Godinu dana otkad je umrla išao sam svakog jutra ranom zorom na njen grob mrtav pijan, pričao sam sa sobom i onda bih zaspao. Ubrzo nakon nje je umro njen muž, a moj zet. Zatim moj Toma - prisećao se tada Novica i kroz suze pričao o njima:

RepublikaFoto: instagram.com/draganbjeloglic

Nije dočekao da vidi film o bratu

Veoma je tužno to što Novica nije dočekao premijeru filma o životu i radu nekad najpopularnijeg pevača, a njegovog brata Tome Zdravkovića. On je o filmu "Toma" govorio sa ponosom, ističući da njegov brat zaslužuje da se o njemu ožive uspomene. Premijera filma u kom glumac Milan Marić tumači lik Zdravkovića trebalo bi da bude prikazan na jesen.

- Umirali su u najgorim mukama. Molio sam lekare da Tomu uspavaju. Nisam mogao da gledam strašne muke, a oni nisu hteli da ga uspavaju. To je bilo strašno gledati - ispričao je on, naglasivši da je odmah posle Tome umro njihov sinovac od 26 godina, a zatim na stotine prijatelja i članova familije.

- Ja vučem ovo već skoro dve decenije. Brat i sestra su mi od toga umrli, evo i mene je sustigao. Ne razmišljam o tome da sam uopšte bolestan jer to čoveka ubija. Sve je u božjim rukama i u rukama doktora. Ne znam da li jeste ili nije izlečivo, trudim se da i ne mislim o tome. Ja sam skoro 18 godina proveo pored brata Tome, koji se borio sa istom bolešću. Ja nemam tih psihičkih problema, važno je biti disciplinovan, kontrolisati se redovno, a ostalo je božija volja - rekao je tada pevač.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen

Toma posvetio snaji pesmu "Jelena"

Novica je bio u braku sa Jelenom Zdravković, s kojom ima sina Dušana, a kojoj je njegov brat Toma posvetio i pesmu. Mnoge Tomine pesme inspirisane su njegovim životom i stvarnim događajima, pa je to slučaj i sa čuvenim stihovima "O, gde si, Jelena, da mi srce smiriš". Muzičar je tu numeru posvetio snaji stilistkinji.

Novica je stalno govorio da su njegov život obeležile tragedije, za koje je smatrao da su deo prokletstva. On je svojevremeno ispričao da nosi prokletstvo zbog devojke koja je pre više od tri decenije poginula.

- Bila je veoma lepa i dolazila je svake noći u kafanu u kojoj sam pevao. Znao sam da je bila zaljubljena u mene, ali joj tu ljubav nisam uzvratio jer sam tada bio ženskaroš i menjao nekoliko devojaka za noć. Nisam hteo da je iskoristim i stavim u isti koš s njima, želeo sam da ostanemo prijatelji - rekao je tada pevač i dodao da su jedne noći sedeli u kafani do zore i da je ona pijana sela u automobil i krenula na posao.

RepublikaFoto: instagram.com/tomislav_toma_zdravkovic

Sa Tominom udovicom nije pričao 30 godina

Kao i sva braća, njih dvojica su imala svađe i nesuglasice, ali su se i mnogo voleli i poštovali. Tomina smrt je Novici teško pala, a, pored toga, ni odnosi u porodici nisu bili bajni. Novica i Tomina udovica Goca nisu razgovarali 30 godina.

- To je njeno, nek joj je na duši, tako da kažem. Ja s tim nemam nikakve veze, čista mi je savest. Najednom se desilo, otkako je Toma umro, ona je prestala da govori sa mnom - pričao je pevač.

- Na Pančevačkom mostu se kamion zakucao u nju i na mestu je ostala mrtva. Posle nekoliko sati su mi javili da je više nema. Posle nje mi je umrla rođena sestra, pa posle se moj Toma strašno razboleo i to više nije bio život - rekao je on i dodao:

- Život mi se raspadao. Ta devojka, koja je poginula pre više od tri decenije, uzima mi sve drago. Na proleće sam bio kod jedne žene koja se bavi proročanstvima i ona mi je rekla da mi se ta devojka sveti za neostvarene snove. Uzima sve što mi je najdraže. Neka uzme mene odmah, nemam strah, samo neka mi ne dira porodicu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading