MESEC DANA NIJE MOGAO DA UMRE JER GA JE SAVEST UBIJALA: Evo zašto su Novica i njegov brat Toma bili u svađi!

Autor: Republika.rs

Zabava

17.06.2021

00:07

Njih dvojica su bili u ozbiljnoj svađi!

printscreen
Preminuo je nakon duge bolesti!

Legendarni muzičar Toma Zdravković nakon smrti ostavio je iza sebe svoju ženu i svog brata Novicu Zdravkovića, takođe pevača.

Novicu je Toma izdigao u Beogradu, ali njegova sreća što se probio u velikom gradu bila je kratkog daha. Naime, Novicine pesme postale su neki od najvećih Tominih stihova, nakon što je legendarni pevač bratove pesme potpisao kao svoje. Ovako je Novica govorio o tome za "Objektiv":

- Toma je tražio od mene da zovem advokate, stalno mi je to tražio jer je napravio nešto zbog čega je osećao sebe toliko grešnim i zbog čega ga je savest ubijala. On nije mogao da kaže zbog čega traži advokata, a meni se nije dalo da ga pitam zašto, ali sam znao…Trebao je barem na samrti da mi kaže, mesec dana nije mogao da umre jer ga je savest ubijala, ali eto…Čovek je bio sav pojeden jer nije mogao da kaže: To sam uradio. Moje pesme su bile “Ispod palme na obali mora” i druge, međutim, Toma je rekao ovima iz Jugotona: ‘Šaljite to na moj račun, ja ću to bratu da dam’. Nikad mi to nije pomenuo, ja sam to sve znao. “Eto šta je savest, da li je to vredno svega ? Meni pare nikada nisu bile bitne, nema veze, Toma bi pare svakako prokockao, ja bih mu i dao..Nikada nisam saznao zašto mi nije to rekao. Mene je on stvorio u Beogradu, napravio me i sada ja posle svega treba da ga pitam zašto si to učinio? Toma je bio umetnik, bio je lucidan.. ljudi koji su takvi prave i glupe greške. Ne znam što je Goca uzela njegov greh na sebe.. Moj brat je bio težak čovek, ali za mene je bio više nego brat iako je bio dobar za sve, ali u kući je bio despot”, objasnio je Novica, a onda progovorio i o njihovim poslednjim trenucima koje su proveli zajedno, a koji su bili podjednako bolni za obojicu.

Komentari (0)

Loading