DANAS BI PROSLAVIO 56. ROĐENDAN: Sećanje na život LEGENDARNOG Džeja Ramadanovskog!

Autor:

Zabava

29.05.2021

09:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Džej bi danas napunio 56. godina.

RepublikaFoto: printscreen/radasam
Džej Ramadanosvki

Legendarni pevač Džej Ramadanovski preminuo je u nedelju, 6. decembra 2020. godine, a obukcioni nalaz potvrdio je početnje sumnje - da je pevača izdalo srce. Kada je preminuo, Džej je imao 55 godina, a danas bi bio njegov 56. rođendan.

Ramadanovski je rođen 29. maja 1965. godinu u Beogradu, na Dorćolu, gde je i preminuo u svom stanu. Rođen je u višečlanoj porodici, njegov otac Mazlam je bio obućar, dok je majka Barija radila u komunalnom preduzeću "Zelenilo". Prvi razred je upisao u školi "Braća Baruh" na Dorćolu i bio je đak za primer, sa svim peticama. Njegovi roditelji su se razveli kada je otac Mazlam odlučio da se odseli u Austriju.

RepublikaFoto: printscreen/youtube
Džej Ramadanosvki

Džej je krenuo za svojim ocem, a kada je pao razred, otac ga je vratio u Beograd, gde je počeo da živi sa svojom bakom Danicom, dok je majka živela sa sestrama nekoliko ulica dalje. Počeo je da beži od kuće i dane je provodio na ulici. Tada je krenuo i da se bavi džeparenjem, a nije ga sprečavalo ni što što mu je majka uvek udarala šamar kada bi ga videla na ulici. Socijalna služba ga je poslala u dom za maloletnike. Bežao je iz svakog doma, a najviše se zadržao na Voždovcu u domu "Vasa Stajić", gde je proveo 9 godina.

U jednoj emisiji, gde se pojavio arhivski snimak iz njegovog ranog detinjstva, Džej je pričao o odrastanju.

- Ja sam polutan, pola seljak, pola ciganin. Leti sviramo, zimi jedemo. Otkako je ćale u Austriji, ni zimi ne jedemo. To je naš Dorćol, Menhetn. Ja sam radio na šalu, nisam bio kriminalac, malo delikvent. Kad je keva išla sa cvećem, nikad mi nije došla u posetu u dom, ćale je dolazio - govorio je Džej tada.

U domu "Vasa Stajić" je završio autolakirerski zanat, a u šali je govorio da je postao "umetnički dekorater za limuzine“.

RepublikaFoto: printscreen/youtube
Džej Ramadanosvki

Po povratku iz vojske vratio se na ulicu. Nastavio je da džepari i prodaje garderobu. Sudbonosni susret desio se 1987. godine kada je pokucao na vrata Marine Tucaković i Aleksandra Radulovića Fute.

Marina je tada napisala pesmu "Zar ja da ti brišem suze“. Folk zvezda Vesna Zmijanac je tražila da ona otpeva tu pesmu, ali ju je Tucakovićeva namenila Džeju. Iste godine je sa tom pesmom nastupio na festivalu "MESAM" i osvojio treću nagradu publike.

Zahvaljujući kvalitetnim pesmama, specifičnom glasu i neverovatnoj energiji postao je veoma popularan na području cele bivše Jugoslavije. 

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Džej Ramadanosvki

Do 2007. godine bio je u braku sa Nadom Ramadanovski, sa kojom ima dve ćerke Anu i Mariju. Kao i većina boema, Džej je provodio noći i dane u kafani. Kockao je, pušio i pio, a Nada više nije mogla da podnese, pa je odlučila da se razvede.

Polovinom 2017. Džej je morao da se podvrgne operaciji srca, zbog zalisaka koji su posledica nezdravog života koji je vodio. Bio je u strogom karantinu kada je počela pandemija, ali ga je srce na kraju izdalo i to baš na dan kome je posvetio jedan od svojih najvećih hitova - u nedelju.

Ramadanovski je sahranjen 11. decembra 2020. godine u Aleji zaslužnih građana, po muslimanskim običajima, ali i sa ikonom Svete Petke.Sahrani su prisustvovali članovi njegove porodice, mnogobrojne kolege, ali i narod koji je došao da isprati pevača uz čije se pesme veselio, plakao, venčavao, razvodio...

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading