ISPOVEST ŽENE KOJA JE PROVELA POSLEDNJE DANE S RAMADANOVSKIM: Džej je lagao da ne pije

Autor: Dušan Lukić

Zabava

21.05.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kaže mi da ide na kafu, a ja ga zateknem kako cirka s ortacima iz kraja. Alkohol nikako nije bataljivao, voleo je da popije, a posle svakog pregleda pitao je lekare da li sme da pije i koliko, priča Andrijana

RepublikaFoto: youtube.com/IDJVideos.TV
Džej nije brinuo o zdravlju!

Legenda narodne muzike Džej Ramadanovski sahranjen je u Aleji zaslužnih građana u Beogradu 11. decembra prošle godine, ali do danas jednako nastavlja da živi kroz svoje hitove, koji se mogu čuti na svakom koraku.

Javnosti je poznato da je u više navrata završavao u bolnici usled brojnih zdravstvenih problema koje je imao, pa su mu lekari savetovali da se zdravije hrani, ostavi alkohol i smrša da bi ojačao organizam. Pevaču briga o zdravlju nije bila važna do poslednjeg dana, što je u emotivnoj ispovesti za Srpski telegraf potvrdila Andrijana Tomanić, žena s kojom je Džej živeo godinama, a koja kaže da je često umeo da se iskrade i s prijateljima ode u kafanu da krišom pije u kraju.

Tomanićeva: Nije vodio računa o zdravlju. Umesto da se hrani zdravo, naručivao je pice, sendviče i roštilj

- Džej je umro kao boem, poljuljano zdravstveno stanje ga nije sprečavalo da se lati odmora, da miruje. Posle svakog pregleda doktori su mu pričali da sredi i reguliše ishranu, da se odmara, čuva, međutim, svi mi koji smo s njim provodili najviše vremena znali smo da od toga nema ništa. Jeo je nezdravu hranu, nikako nismo mogli da utičemo na to da počne da drži dijetu. Pričali smo mu svi, a posebno ćerke da će to da mu pomogne da bude bolje. Ipak je on bio u godinama, a ceo život živi kafanski. Zdravlje trpi zbog takvog načina života i tu nema druge. Retko je umeo da jede zdravu hranu, naručivao je pice, sendviče i roštilj - nismo, jednostavno, mogli da mu branimo. Alkohol nikako nije bataljivao, voleo je da popije, a posle svakog pregleda pitao je lekare da li sme da pije i koliko. Ponekad kaže da ide na kafu i kaže: "Neću da okusim piće", a mi posle nekoliko sati prođemo Dorćolom i vidimo ga ispred kafića ili kafane kako pije s ljudima iz kraja - priseća se Andrijana i dodaje da nije imala srca da pevaču ukine ovaj porok jer je znala koliko voli druženja u kafanama:

RepublikaFoto: youtube.com

Sve što je imao ostavio je ćerkama i njihovoj majci Nadi

Iako nije mnogo vodio računa o sopstvenom zdravlju, a vek je proveo onako kako je voleo i živeo rasipnički, legendarni pevač na vreme je obezbedio ćerke Anu i Mariju, ali i njihovu majku Nadu, ženu koju je u životu najviše voleo. Nakon pevačeve smrti neki njegovi prijatelji tvrdili su da od folkerovog nasledstva nema ništa jer je Džej za života voleo sve da deli. Međutim, postoje i oni koji tvrde da je mislio kako da zbrine porodicu jer mu je bilo stalo da njima ne fali ništa i kad njega jednom ne bude.

- Džeju su pare bile papir, kao svaki drugi. Govorio je: "Zaradio sam to da bih trošio, to ću sve da potrošim." Nikada nije dao da se plati, a sve su bili veliki cehovi. On je bio takav. Dok mi ručamo, on ode kod konobara i plati. Bili smo na svadbi u Puli, zovem ga u tri ujutru da krenemo na spavanje. On ne ide, ostane i u dva sata po podne dolazim do recepcije, a on igra kolo sa kuvarima, konobarima i ljudima koji rade u hotelu i sve ih kiti novčanicama od 50 evra. Kaže: "Neka, i oni imaju dece, mi smo uzeli pare sinoć, kada smo pevali." Takav je bio on - ispričao je njegov prijatelj Acko Nezirović kada je Džej preminuo.

- Znala sam da me laže, ali nisam mogla da mu zabranim da pije, nisam imala srca. Mnogo mi je i sada posle toliko vremena teško da se pomirim sa činjenicom da je otišao. Sve mi je sveže još od prvog dana, zato novinarima, kad me zovu, kažem da najradije ne bih ni o čemu pričala.

RepublikaFoto: instagram.com/dzej_ramadanovski

Veče u čast dorćolskog boema

Pevač Acko Nezirović snimio je pesmu "Druže moj", koju je posvetio pokojnom pevaču Džeju Ramadanovskom.

- Acko i Džej su bili nerazdvojni i intenzivno su se družili poslednjih godina. Njega je mnogo pogodila smrt pevača i dobrog druga, pa je rešio da mu se na ovaj način oduži za sve kroz šta su zajedno prišli - priča izvor.

Tekst za numeru napisao je Beki Bekić, a ona će danas biti predstavljena na specijalnoj večeri koja se organizuje u čast dorćolskog boema. Najavljeno je da će događaju prisustvovati ljudi koji su bili bliski s Džejom - ćerka Marija Ramadanovski, njegovi saradnici i brojne kolege sa estrade s kojima je sarađivao.

Andrijana tvrdi da se pevač pred kraj života nije žalio ni na kakve tegobe, već je bio živahan i raspoložen.

Mnogo mi je i sada posle toliko vremena teško da se pomirim sa činjenicom da je otišao

- Ništa nije ukazivalo na to da će Džej tako iznenada samo da zaspi. Mnogo toga je planirao, nije usporavao, nije hteo da stari. Drago mi je što je bar živeo kako je hteo. Poštovao je pravila, ali samo ona koja je smatrao da je potrebno. Zato su ga svi voleli. Bio je dobar čovek i, kao takav, večno je upamćen - zaključuje Tomanićeva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading