NEĆETE VEROVATI, KANDIDATI PLAĆAJU POJAVLJIVANJE U "ZVEZDAMA GRANDA": Takmičari daju nečiju platu da bi zapevali pred Karleušom!

Autor:

Zabava

13.05.2021

10:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Skandal koji je nedavno tresao muzičko takmičenje "Zvezde Granda" u kom su članovi žirija preterali s kritikama takmičara, ispostavilo se, debelo naplaćuje pojavljivanje svojim kandidatima.

RepublikaFoto: Promo
Zbog njih takmičari daju i po 500, 600 evra za nastupe... žiri "Zvezda Granda"

Iako se , do skoro, mislilo da sve troškove takmičenja za kandidate snosi "Grand" produkcij, istina je malo drugačija. 

Velika želja učesnika popularnog takmičenja da se predstave čuvenom sedmočlanom žiriju, dovodi do toga da mladi pevači ne žale pare pa na svaki nastup potroše i po čitavu nečiju mesečnu platu:

- Iako mnogi smatraju da sve troškove snosi “Grand produkcija”, istina je malo drugačija. Upečatljive scenske stajlinge finansiraju sami, a troškovi za jedan nastup odnose se još na: prevoz do Srbije ukoliko su strani državljani ili svakako do Beograda, časove pevanja, matricu, frizera, šminku, odevnu kombinaciju i sve ostale “ludorije” za scenski nastup – od cveća, perika, anđeoskih krila… Za razliku od prvih godina, kada su “Zvezde Granda” tek počele sa emitovanjem, kandidati su definitvno spremni na mnogo veće novčane izdatke, koji prema rečima naših sagovornika, znaju da iznesu i više od 500 evra. Pored pevanja u ovom šou programu možemo videti i ozbiljne performanse, pažljivo osmišljene scenske nastupe…-tvrdi dobro obavešten izvor za "24 sedam".

RepublikaFoto: youtube.com/Zvezde Granda
Takmičari plaćaju papreno da bi ih one čule... Jelena i Marija

 Ono što “Grand” pokriva od troškova kući, jesu smeštaj, a zatim i frizer i šminker koje gotovo da učesnici ne koriste, već samostalno iznajmljuju usluge. Mnogi od njih su srednjoškolci ili studenti pa nisu zaposleni ili pak nemaju nastupe tokom pandemije po klubovima, a iz kruga u krug, za pojavljivanje u ovom takmičenju uspevaju da izdvoje ozbiljne svote novca, mahom uz pomoć roditelja.

Ovim povodom mediji su kontaktirali  “Grand produkciju”, te su  potvrdili koje troškove snose kad je reč o kandidatima.

– Od 2004. godine, otkako postoje “Zvezde Granda”, produkcija finansira troškove smeštaja za kandidate kojima je to potrebno. Pored toga, svi učesnici mogu koristiti frizerske i šminkerske usluge zaposlenih u Grand produkciji – rečeno  je u ovoj kompaniji, koja tokom emitovanja emisije ima brojne reklame i sponzore.

Većina kandidata pohađa privatne časove pevanja, kako bi se što bolje spremili za svaki nastup, dok je minimalna cena po času 30 evra. Dosta njih kupuje matrice za pesmu kojom žele da se predstave, a one okvirno koštaju od 100 evra, pa naviše.

Pored toga, kandidati sami finansiraju šminku, garderobu, a neretko i stilistu, tu su razni vizualni efekti, put do Beograda i mnoge druge detalje koji će njihov performans učiniti što boljim. Mnogi se na bini i presvlače, sve u nadi da će osvojiti žiri, pa tako za jedan nastup iskeširaju duplu sumu novca!

Mediji su kontaktirali  neke od učesnika, koji su se debelo žrtvovali zarad ovog šou programa, odnosno upravo one koji su se izdvojili kreativnošću.

Momak koji je privukao veliku pažnju, posebno u poslednjim krugovima jeste Bojan Davidović Boda, koji se na poslednjem nastupu pojavio na sceni sa ogromnim, belim, anđeoskim krilima. Njegova krila za slikanje je pozajmila i Jelena Karleuša, koja nije krila oduševljenje. Za sledeću pesmu, Boda je skinuo sako i krila, a zatim ostao u originalnoj narodnoj nošnji i time još jednom osvojio žiri.

– Želeo sam da ostavim dobar utisak na žiri i na gledaoce. Ne znam koliko je to isplativo, ali ja uvek ulažem do te mere do koje sam u mogućnosti, samo da ja budem zadovoljan. Impresionirao sam Jelenu, što mi se dopalo, krila su na kraju emisije završila kod nje. Ideja je bila moja, našao sam dizajnera koji se time bavi i objasnio mu šta želim. To zadovoljstvo koštalo me je 150 evra, međutim, sada smo ostvarili saradnju – kaže Boda i potom odgovara koliko mu okvirno novca treba da se spremi za jedan krug takmičenja.

RepublikaFoto: youtube.com
Ne žale pare na skupe haljine...

– Oko 500 – 600 evra me košta jedan nastup, stajling, matrice i sve ostalo. Za poslednje krugove mogu samo da kažem – hvala mami i tati. Ulažem u scenski nastup zbog svog zadovoljstva, lične satisfakcije, da sutra kada pogledam emisiju znam da je to u tom trenutku bilo najbolje što sam mogao – kaže Bojan za 24sedam.

Nekoliko sezona ranije, pevačica Ivana Bogićević, sve je šokirala kada se na sceni pojavila u jestivoj haljini. Njena roze, pufnasta haljina bila je prekrivena penastim bombonama, a Marija Šerifović obukla ju je tokom snimanja i sa nje počela da skida i jede bombone. Nešto kasnije Ivana je ponela i haljinu prekrivenu plišanim medama, kao i balsku, crvenu, haljinu koja ju je najviše koštala.

– Ulažem do zadnjeg dinara, toliko da na kraju nemam ni za sok! Za vreme korone dosta mi je pomogao tata, on je moja najveća podrška. Dosta mi pomaže finansijski. Kada imam novca sve finansiram sama, a sada mi on pomaže. Ne ulažem novac u nastupe da bih prolazila dalje, jednostavno želim da uvek budem različita i zanimljiva. Volim da se istaknem – rekla  je Ivana, a potom otkrila koliko joj je para potrebno da se spremi za jedno snimanje.

– Šminkam se sama, sarađujem sa frizerima, a što se tiče haljina, zavisi od mnogo toga. Najskuplja haljina koštala me je 500 evra, balska, crvena haljina. Plus svi ostali troškovi… Haljina sa medvedićima me je izašla najjeftinije, jer sam ih sama našivala – kaže  kreativna Ivana kroz smeh i dodaje:

– Nisu mi trebale usluge od “Granda” za sada, mada postoje njihovi šminkeri i frizeri. Meni se sve do sada isplatilo, ne žalim ni dinara za “Zvezde Granda”. Svaki dinar dajem, da treba da idem da prosim na ulici, prosila bih (smeh). Čupam, kidam, kako znam i umem. Ali ja se snađem, nekad istu haljinu obučem dva puta i niko ne provali. Jer, bila sam u situaciji kada nisam imala novca. Nisam imala para ni da kupim puder, a bilo mi je žao da stalno tražim od oca. Dosta se snalazim, ne kupujem skupu garderobu. Spremna sam da iznajmim za scenski nastup i medveda i tigra, platila bih koliko god treba – kaže  sagovornica.

Takmičarka Dana Bušić pojavila se na podijumu u kontroverznom kostimu medicinske sestre, ispod kog joj se video donji veš. Nešto kasnije ova devojka je priznala da je sve bila ideja njenog mentora Đorđa Davida, kao i da se osećala nelagodno.

Foto: printscreen/ Zvezde Granda
Na nagovor Đorđa Davida pojavila se u gaćicama i obučena kao medicinska sestra...

– Naravno da je bila Đorđeva ideja. Nisam htela ovo da obučem ali mu verujem sto posto. Sebi sam bezveze izgledala, ali na kraju mi se dopalo – rekla je Dana ranije za medije.

Nekoliko krugova ranije, ova takmičarka na scenu je kročila sa velikim plišanim medom, dok je na licu imala scensku šminku poput pozorišne maske, a u skladu sa kojom se u toj emisiji maskirao i njen mentor.

Ista takmičarka pojavila se prikom jednog snimanja sa zelenom perikom, crvenom beretkom i u vojničkoj uniformi.

Marija Gruevska takođe je bila u vrlo smelom kostimu, u kom su joj se videle grudi, a na glavi je imala specifičnu “periku” od perlica.

Potpuni “haos” ipak je napravila Tijana Kadović, 2018. godine, koja je na snimanja dolazila kamperom i sa ličnim obezbeđenjem i asistentima. Svaki nastup bio je kompletirana celina, mada ovo nije doprinelo visokom plasmanu u finale takmičenja.

Međutim, na zvaničnoj stranici “Zvezda Granda” na Instagramu, jedva da se mogu pronaći fotografije učesnika, dok broj onih na kojima su članovi žirija, govori upravo da je ovaj šou isključivo njihov. Posle svega što ovi mladi ljudi rade, a pre svega trud koji ulažu, pravo je pitanje – zaslužuju li više oni da budu u centru pažnje ili žiri koji je, čini se, izgubio na kreativnosti, a ponekad i na pristojnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading