OTKRIVENO PRAVO PREZIME NEDE ARNERIĆ: Misteriozna priča o POREKLU GLUMICE tek sada ugledala svetlost dana!

Autor:

Zabava

29.04.2021

07:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Glumica Neda Arnerić preminula je pre godinu i po dana, a sada se u javnosti pojavila misteriozna priča o poreklu njenog prezimena.

Foto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Imala neobično prezime... Neda Arnerić

Legendana glumica napustila nas je 10. januara 2020. godine u 67. godini, a za sobom je ostavila veliki broj zapaženih uloga. I dok se o njenom životu mnogo toga znalo, ono što je bilo nepoznato jeste istina o njenom pravom prezimenu.

Glumica je u emisiji "Balkanskom ulicom", jednom prilikom ispričala odakle joj prezime Arnerić:

- Arnerić je jedno staro prezime, Korčulansko. Ja rodoslov, moram da se pohvalim, imam negde iz 14. veka, tačno mogu da pamtim i vidim, ne da pamtim baš ne mogu, ali na papiru mogu da vidim ko su mi davni, davni preci. Arneri prezime je došlo od imena Arnerijus, to je bio neki naš čuveni predak koji se prezivao Dobroslavić, znači nismo ‘talijani - ispričala je tada Neda.

Foto: e-stock
Glumica je poznavala svoj rodoslov...

Svi pitaju da li smo ‘talijani, nismo, pa u njegovu čast je cela porodica uzela od njegovog imena i napravila prezime Arneri.

- A početkom 20. veka, kada se počela rasplamsavati priča o Jugoslaviji i slovenstvu, južnoslovenstvu, moj deda koji je bio veliki pobornik jugoslovenske ideje, ne samo on nego i pola porodice je dodalo “ić” na kraju da bi zvučalo što slovenskije, a pola je ostalo Arneri. To je znači jedna porodica - ispričala je glumica tada.

Komentari (1)

Loading
Gi De Mojpasan

29.04.2021 22:28

Iskreno nema šta, dok pokojni Oliver Dragojevic nije smeo da kaže da je srpskog porekla jer bi ga ustaše iskasapile.