(FOTO) SVI U NEVERICI ZBOG PRERANE SMRTI: Preminuo čuveni modni kreator!

Autor:

Zabava

25.04.2021

16:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Preminuo čuveni modni kreator.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Preminuo čuveni modni kompozitor.

Proslavljeni izraelski modni kreator Alber Elbaz, koji je radio u čuvenim modnim kućama Gi Laroš, Iv Sen Loran i Lanvan, preminuo je danas u Parizu u 60. godini.

U saopštenju Johan Rupert, predsedavajući Upravnog odbora korporacije za luksuzne proizvode Ričmont, navodi se da je Elbaz bio kreativni direktor u čuvenoj modnoj kući Lanvan od 2001. do 2015. godine i izražavaju se neverica i duboka tuga zbog njegove prerane smrti, prenosi AP.

- Oduvek sam se divio njegovoj ineligenciji, osetljivosti, velikodušnosti i neobuzdanoj kreativnosti. Bio je topao čovek sa velikim talentom, jedinstvenom vizijom, smislom za lepo i empatijom - napisao je Rupert.

RepublikaFoto: www.youtube.com/ Vogue
Alber Elbaz

Elbaz se rodio 1961. godine u Maroku, odrastao je u Izraelu, odakle je 1980-tih otputovao u Njujork.

Postao je poznat kada je 1996. godine stao na kormilo poznate pariske modne kuće Gi Laroš.

Dve godine kasnije postao je kreativni direktor kod Iv Sen Lorana, a od 2001. godine preuzima rukovođenje modnom kućom Lanvan.

Jedan pariski modni časopis objavio je da je Elbaz preminuo danas u jednoj pariskoj bolnici ne navodeći izvor ove informacije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading