(VIDEO) OTKRIVENA ISTINA NAJVEĆEG HITA ŠABANA ŠAULIĆA: Ovako nešto ni u snu ne biste mogli da NASLUTITE, ŠOK!

Autor:

Zabava

23.04.2021

13:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo ni u snu ne biste mogli da naslutite..

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Šaban Šaulić

Pevač Šaban Šaulić važio je za “Kralja narodne muzike”, a mnoge njegove pesme i danas se slušaju kao i pre nekoliko decenija, kada su se pojavile.

Njegov veliki hit “Uvenuće narcis beli” bio je prvi koji je pevač samostalno komponovao, a reči pesme je napisao Branislav Cvetinović Laki, ugostitelj rodom iz Šapca, piše Baštabalkana.

Laki je u to vreme radio kao konobar u “Beograđanki” i već je imao nekoliko napisanih pesama koje je, kako je tvrdio, uvek pisao po osećaju.

“Idem sa Slavije do Zelenog venca da se vidim sa devojkom. Na Slaviji, babe iz Belog Potoka prodaju cveće. Meni se dopali beli narcisi. Uzmem buket, sednem u trolu i siđem na Terazijama, pa kroz Sremsku do Zelenjaka. Dođem u prodavnicu gde je ona radila, a nje nema. Dva je sata, oni rade do tri. Zakasnio, ona već otišla”, rekao je svojevremeno Laki, prenosi pomenuti medij.

U prodavnici u kojoj je radila pomenuta devojka, radio je i njegov poznanik i zemljak Žika.

RepublikaFoto: facebook.com/Jovan Goranovic

“Reče mi Žika da uđem. Bio je neki stočić gde su zaposleni pili kafu. U to vreme je popularan bio vinjak. Pita me Žika šta ću da pijem, kažem mu: ‘Vinjak’. Sednem za taj sto, a njena slika na stolu. Kažem ja njemu: ‘Žiko, ja sam zadovoljan i slikom! Daj mi samo neku vazu da ubacim ovo cveće’. Ubacim narcise, popijem vinjak. Pita me hoću li kafu, kažem da neću. Već je petnaest do tri, radnja se zatvara, vreme je da pođemo. Izlazimo iz radnje, a Žika u jednom trenutku kaže: ‘Bane, stani. Idi uzmi cveće, UVENUĆE!’ Kažem mu: ‘Nek’ uvene, to je za nju. Kad dođe u ponedeljak, ako su uveli, tako je moralo da bude. Narcisi će kad-tad uvenuti'”, prisetio se on dalje.

“Nisam žurio, bilo je tri sata, a ja radio tek od pet. Idem tako i do Moskve već napišem prvu strofu: ‘Želeo sam sinoć da te vidim, nisam mog’o svoju čežnju skriti, mislio sam da ćeš biti sama, hteo sam ti cveće pokloniti’. Stižem u Beograđanku, presvučem se, pa uzmem papir i olovku, izađem na terasu i dovršim pesmu. Nije prošlo pet minuta, a portir mi sa vrata kaže: ‘Traže te dvojica'”, pričao je Cvetinović.

Ta dvojica bili su violinista Veroljub Jovanović i pevač Šaban Šaulić.

“Otkud sad oni, zapitah se. Ponudim im piće, pa onako razgovarasmo dok mi ne počne smena. Kad sam ih ispratio, kod lifta mene Šaban upita da li možda imam neki tekst za njega. ‘Imam turneju po Austriji, idem s Veroljubom, pa usput da mi ne bude dosadno da napravim pesmu na tvoj tekst’, reče Šaban. Kažem mu: ‘Evo, jedna sveže napisana’. Sećam se, zelenom olovkom bila je napisana na parčetu papira koji sam iz džepa izvadio pred njim. Šaban je odmah uzeo da čita. Stigao lift, ali on ne ulazi u njega, čita pesmu pažljivo. ‘Sviđa mi se! Kad se vratim, imamo pesmu’. Tako je i bilo”, ispričao je Laki, prenosi Baštabalkana.

Pesma je postala veliki hit koji se i danas rado sluša.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Ramzaj

23.04.2021 22:43

To nije prva pesma koju je komponovao vec "Posao sam u zagrljaj tvoj" ako je to tacan naziv pesme.